Μετοχικός Ακτιβισμός
Άρθρα, ανακοινώσεις και παρεμβάσεις του ΣΕΔ
Λίγα λόγια για εμένα
Σύνδεσμος Επενδυτών & Διαδικτύου-ΣΕΔ (www.sed.gr) Μη κερδοσκοπικός οργανισμός, Ένωση Μετόχων και Επενδυτών του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
(διαβάστε περισσότερα)
Μουσικές Περιπλανήσεις από το forum του ΣΕΔ
·Έτος Σοπέν (Chopin): 200 χρόνια από τη γέννηση του Φρεντερίκ Σοπέν
·Νίκος Γούναρης:O τραγουδιστής με τη βελούδινη φωνή
·HAIR:Το musical των hippies
·Beach Boys:Ένα υπέροχο φωνητικό συγκρότημα
·ADAMO:Ο θρύλος της Γαλλικής μουσικής σκηνής
·Edith Piaf:Το σπουργιτάκι
·Παύλος Σιδηρόπουλος:Ο πρίγκιπας του ροκ
·Αφοί Κατσιμίχα:Οι Έλληνες "Simon & Garfungel"
·The Mamas and The Papas
·Μαρίκα Νίνου, Η "Ντίβα" του Ρεμπέτικου
·LUCIANO PAVAROTTI 1935-2007
·Rolling Stones, Οι "γερόλυκοι του Rock"
·Μάρκος Βαμβακάρης, Ο "πατριάρχης" του ρεμπέτικου
·John Lennon, Strawberry fields for ever
·Hard Rock, Deep Purple-Led Zeppelin
·ΜΠΕΤΟΒΕΝ, Ο πιο πονεμένος άνθρωπος ή μισάνθρωπος ;
·Γιώργος Μητσάκης, Όπου Γιώργος και μάλαμα.
·Rock and Roll, Halley-Richard-Berry
·Dave Brubeck, Ο Θρύλος της Τζαζ
·Βασίλης Τσιτσάνης, Η ιστορία του λαϊκού τραγουδιού
·James Brown, O "νονός της σόουλ"
·Μπαχ, Ιωάννης Σεβαστιανός Μπαχ (1685-1750)
·Στέλιος..., Η μια και μοναδική φωνή στον...κόσμο
·Simon & Garfunkel, Sounds of Silence
·Μαρία Κάλλας, H ντίβα που δόξασε την Ελλάδα
·Έλβις Πρίσλεϊ, Ο "βασιλιάς" του Rock
·Σαββόπουλος, Ας κρατήσουν οι χοροί
·The Wall, Pink Floyd
·Oscar Peterson, Ο πιανίστας της Τζαζ
·Μότσαρτ, Amandeus:Το φαινόμενο
·Απλά...Στράτος, Ένας και...μοναδικός
·BEATLES, Από την Ιστορία στον Θρύλο
Σύνδεσμοι


Babis Englezos

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ & ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ-(Σ.Ε.Δ)
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ

Website: http://www.sed.gr/
E-mail: info@sed.gr
Τηλ. 210-4911427   6977649431

Αθήνα 11 Μαΐου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Σ. ΣΕΔ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΔ με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση ανακοινώνει σε όλους τους ιδιώτες επενδυτές ότι με νόμο που ψηφίσθηκε από τη Βουλή (ν.3756/2009, άρθρο 10, παρ.4, ΦΕΚ 53 Α' και ν.3763/2009, άρθρο 27, παρ.2, ΦΕΚ 80 Α'), ο ΣΕΔ θα συμμετέχει στη Συμβουλευτική Επιτροπή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Είναι η πρώτη φορά στα 133 χρόνια ζωής του Ελληνικού Χρηματιστηρίου που ένας Σύνδεσμος Ιδιωτών Επενδυτών-Μετόχων της Κεφαλαιαγοράς, αναγνωρίζεται θεσμικά με νόμο από τη Βουλή των Ελλήνων και συμμετέχει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί θερμά όλα τα μέλη του Συνδέσμου, που με τη συμμετοχή τους τα τελευταία 10 χρόνια στην πλούσια δραστηριότητα του ΣΕΔ συνέβαλλαν σε αυτή τη θεσμική αναγνώριση,
η οποία θεωρούμε ότι ανήκει σε όλους τους ιδιώτες επενδυτές.

Σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. με διευρυμένη σύνθεση, αποφασίστηκε ομόφωνα εκπρόσωπος του
Συνδέσμου στη Συμβουλευτική Επιτροπή να είναι ο Πρόεδρος κ. Μπάμπης Εγγλέζος και αναπληρωματικός εκπρόσωπος ο Αντιπρόεδρος κ. Γιώργος Κουμπάρος

Η θεσμική αυτή αναγνώριση συνεπάγεται για τον ΣΕΔ δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις και γι αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο δεσμεύεται να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο και την ίδια αποφασιστικότητα να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των ιδιωτών επενδυτών, να διοργανώνει Ημερίδες και Συνέδρια για την καλύτερη και σφαιρικότερη ενημέρωση τους, να επεξεργάζεται προτάσεις προς τις αρχές για την περαιτέρω βελτίωση και αναβάθμιση της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς και να παρεμβαίνει δημόσια όπου πιστεύει ότι θίγονται τα δικαιώματα των ιδιωτών επενδυτών.

ΠΡΟΦΙΛ ΣΕΔ:

O Σύνδεσμος Επενδυτών & Διαδικτύου-(ΣΕΔ), είναι αναγνωρισμένη Ένωση Μετόχων-Επενδυτών της Κεφαλαιαγοράς, με μορφή Σωματείου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Ιδρύθηκε με σκοπό να συμβάλλει στη βελτίωση της επενδυτικής παιδείας των Eλλήνων επενδυτών, σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και αν βρίσκονται, καθώς και στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους και επίλυση των προβλημάτων τους, με ανάλογες παρεμβάσεις προς τις Αρχές.

Η ιδέα της δημιουργίας του ΣΕΔ γεννήθηκε στο Διαδίκτυο και η ιδρυτική Γενική Συνέλευση έγινε στην Αθήνα, στις 18-3-2000, με τη συμμετοχή 57 ιδρυτικών μελών.

Το καταστατικό του ΣΕΔ εγκρίθηκε με την 4651/9-10-2000 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών. Η αρχική ονομασία του ΣΕΔ ήταν: "Σύλλογος Επενδυτών Διαδικτύου" (ΣΕΔ). Με ομόφωνη απόφαση της Γεν. Συνέλευσης της 9-2-2003, η οποία εγκρίθηκε με την 5147/11-8-2003 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, η ονομασία τροποποιήθηκε σε: "Σύνδεσμος Επενδυτών & Διαδικτύου" (ΣΕΔ).

Ο όρος "Διαδικτύου" που περιλαμβάνεται στον τίτλο του ΣΕΔ, είναι καθαρά συμβολικός και θέλει να καταδείξει ότι ο ΣΕΔ ξεκίνησε από το Διαδίκτυο. Στο καταστατικό του Συνδέσμου δεν υπάρχει (ούτε υπήρξε ποτέ) οποιοσδήποτε περιορισμός για τα μέλη του, που να αφορά τη χρήση του Διαδικτύου. Μέλη του ΣΕΔ μπορούν να εγγραφούν αποστέλλοντας αίτηση όλα τα φυσικά πρόσωπα, που είναι ή επιθυμούν να γίνουν επενδυτές και αποδέχονται τους σκοπούς και το σύνολο των άρθρων του καταστατικού και του εσωτερικού κανονισμού, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι χρήστες του Διαδικτύου

Η συνδρομή των μελών ανέρχεται στα 30 ευρώ το χρόνο. Στην ιστοσελίδα του ΣΕΔ όπου βρίσκεστε, (η οποία ευελπιστούμε ότι με τη συνδρομή όλων σας συνεχώς θα εμπλουτίζεται) πιστεύουμε ότι θα βρείτε πολλές χρήσιμες πληροφορίες. Αν θέλετε να έχετε τακτική ενημέρωση για τις πρωτοβουλίες και τις δραστηριότητες του ΣΕΔ, εγγραφείτε στην mailing-list ανακοινώσεων, από την οποία οποιαδήποτε στιγμή θελήσετε μπορείτε αυτόματα να διαγραφείτε.

Από τις αρχές του 2004, ο ΣΕΔ εφαρμόζει στην Ελληνική Κεφαλαιαγορά τον Μετοχικό Ακτιβισμό, ένα θεσμό που εφαρμόζεται σε όλες τις αναπτυγμένες αγορές του κόσμου και συνίσταται στην ενεργό συμμετοχή των Μετόχων στα δρώμενα των επιχειρήσεων, καθώς και στην οργανωμένη παρουσία τους στις Γενικές Συνελεύσεις. Κάθε συμμετοχή στην κοινή προσπάθεια του ΣΕΔ βοηθά στην ουσιαστική ανάπτυξη της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς και δυναμώνει τη φωνή των ιδιωτών επενδυτών.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος........................Ο Γεν.Γραμματέας
Μπάμπης Εγγλέζος...............Γιάννης Σαρρής


Σχετικά με το blog
Εταιρική Διακυβέρνηση, Γενικές Συνελεύσεις, σχολιασμός αποφάσεων διοικήσεων εισηγμένων και εποπτικών αρχών του Χ.Α., Άρθρα οικονομικού περιεχομένου.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις