Μετοχικός Ακτιβισμός
Άρθρα, ανακοινώσεις και παρεμβάσεις του ΣΕΔ
Λίγα λόγια για εμένα
Σύνδεσμος Επενδυτών & Διαδικτύου-ΣΕΔ (www.sed.gr) Μη κερδοσκοπικός οργανισμός, Ένωση Μετόχων και Επενδυτών του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
(διαβάστε περισσότερα)
Μουσικές Περιπλανήσεις από το forum του ΣΕΔ
·Έτος Σοπέν (Chopin): 200 χρόνια από τη γέννηση του Φρεντερίκ Σοπέν
·Νίκος Γούναρης:O τραγουδιστής με τη βελούδινη φωνή
·HAIR:Το musical των hippies
·Beach Boys:Ένα υπέροχο φωνητικό συγκρότημα
·ADAMO:Ο θρύλος της Γαλλικής μουσικής σκηνής
·Edith Piaf:Το σπουργιτάκι
·Παύλος Σιδηρόπουλος:Ο πρίγκιπας του ροκ
·Αφοί Κατσιμίχα:Οι Έλληνες "Simon & Garfungel"
·The Mamas and The Papas
·Μαρίκα Νίνου, Η "Ντίβα" του Ρεμπέτικου
·LUCIANO PAVAROTTI 1935-2007
·Rolling Stones, Οι "γερόλυκοι του Rock"
·Μάρκος Βαμβακάρης, Ο "πατριάρχης" του ρεμπέτικου
·John Lennon, Strawberry fields for ever
·Hard Rock, Deep Purple-Led Zeppelin
·ΜΠΕΤΟΒΕΝ, Ο πιο πονεμένος άνθρωπος ή μισάνθρωπος ;
·Γιώργος Μητσάκης, Όπου Γιώργος και μάλαμα.
·Rock and Roll, Halley-Richard-Berry
·Dave Brubeck, Ο Θρύλος της Τζαζ
·Βασίλης Τσιτσάνης, Η ιστορία του λαϊκού τραγουδιού
·James Brown, O "νονός της σόουλ"
·Μπαχ, Ιωάννης Σεβαστιανός Μπαχ (1685-1750)
·Στέλιος..., Η μια και μοναδική φωνή στον...κόσμο
·Simon & Garfunkel, Sounds of Silence
·Μαρία Κάλλας, H ντίβα που δόξασε την Ελλάδα
·Έλβις Πρίσλεϊ, Ο "βασιλιάς" του Rock
·Σαββόπουλος, Ας κρατήσουν οι χοροί
·The Wall, Pink Floyd
·Oscar Peterson, Ο πιανίστας της Τζαζ
·Μότσαρτ, Amandeus:Το φαινόμενο
·Απλά...Στράτος, Ένας και...μοναδικός
·BEATLES, Από την Ιστορία στον Θρύλο
Σύνδεσμοι


Γυναίκες στην κορυφή των επιχειρήσεων-Εκδήλωση στο Χ.Α.
951 αναγνώστες
Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013
18:23

ΕΣΕΔ-ΤΗΓΕ-ΤΟΓΜΕ

15 Μαΐου 2013
Δελτίο Τύπου


Κάνοντας τη διαφορά στην Ανταγωνιστικότητα, Γυναίκες στην κορυφή των επιχειρήσεων
(Σχέδιο Ευρωπαϊκής Οδηγίας για την Ισορροπία των Φύλων στα Διοικητικά Συμβούλια)


Η σημερινή κατάσταση ως προς τη χαμηλή συμμετοχή γυναικών στα διοικητικά συμβούλια των επιχειρήσεων, οι ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες για αύξηση της συμμετοχής αυτής, καθώς και οι εμπειρίες των κρατών-μελών και των ίδιων των επιχειρήσεων σχετικά με τις μεθόδους που ακολουθούν και τα αποτελέσματά τους, θα συζητηθούν σε ενημερωτική συνάντηση που διοργανώνει ο Τομέας Ηγεσίας (ΤΗΓΕ) και ο Τομέας Ανάπτυξης Γυναικών Μάνατζερ & Επιχειρηματιών (ΤΟΓΜΕ) της ΕΕΔΕ και το Ελληνικό Συμβούλιο Εταιρικής Διακυβέρνησης (ΕΣΕΔ).

Η εκδήλωση με θέμα «Κάνοντας τη διαφορά στην Ανταγωνιστικότητα, Γυναίκες στην κορυφή των επιχειρήσεων» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Μαΐου 2013 στις 17:00, στην αίθουσα Ερμής του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Λ. Αθηνών 110), ενόψει της επεξεργασίας της οδηγίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και έχει ενημερωτικό χαρακτήρα. Το θέμα αφορά στη μεθοδολογία για την προβλεπόμενη σταδιακή εισαγωγή γυναικών στα Διοικητικά Συμβούλια των εταιριών, δηλαδή με την ψήφιση ρυθμιστικής οδηγίας είτε με αυτορρύθμιση της αγοράς.

Με κεντρική ομιλήτρια την εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την εν λόγω οδηγία, ευρωβουλευτή κ. Ρόδη Κράτσα, θα εξεταστούν, με λόγο και αντίλογο, θέματα όπως:
• Υπάρχουν πλεονεκτήματα στην ενεργό συμμετοχή περισσότερων γυναικών στελεχών στην διοίκηση των επιχειρήσεων;
• Ποιά η θέση της Ελλάδας στην παγκόσμια εικόνα, όσον αφορά στη συμμετοχή των γυναικών στη λήψη αποφάσεων οικονομικής επιρροής;
• Γιατί θεωρείται σκόπιμη μια νομοθετική ρύθμιση εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τί προβλέπει η ρύθμιση αυτή (χρονοδιάγραμμα, τρόποι εφαρμογής, υποχρεώσεις);
• Ποιά η παγκόσμια & ευρωπαϊκή πραγματικότητα για την ουσιαστική συμμετοχή γυναικών σε θέσεις ευθύνης;
• Ποιός ο ρόλος του Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης για τις επιχειρήσεις;
• Ποιά τα πρακτικά παραδείγματα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες;
• Ποιά είναι τώρα η ποιοτική και ποσοτική συμμετοχή γυναικών στα ΔΣ στην Ελλάδα και πόσο ώριμη είναι η αγορά για υποχρεωτικές ρυθμίσεις;

Τα θέματα αυτά, καθώς και η ετοιμότητα της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας, θα συζητηθούν από τους πλέον ειδικούς και έγκυρους συνομιλητές. Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΕΔΕ, κ. Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος, καθώς και οι κ. Λήδα Κοντογιάννη, Γενική Διευθύντρια του ΕΣΕΔ, Σωκράτης Λαζαρίδης, Πρόεδρος Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου Αθηνών & Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΧΑΕ και η Βουλευτής κ. Ζέττα Μακρή, πρώην Γεν. Γραμματέας Ισότητας των Φύλων. Στους ομιλητές περιλαμβάνονται ακόμα οι κ. Σοφία Εφραίμογλου, Πρόεδρος Επιτροπής Γυναικών ΣΕΒ & Πρόεδρος του ΕΣΕΔ, Νικήτας Κωνσταντέλλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ICAP, Κωνσταντίνα Τρίμπου, VP HR Italy, Greece & Portugal της Unilever. Την κεντρική παρουσίαση του θέματος θα κάνει η Πρόεδρος της ΔΕ του ΤΟΓΜΕ, κ. Αγγελίνα Μιχαηλίδου, ενώ ο κ. Δημήτρης Α. Μαύρος, Πρόεδρος της ΔΕ του ΤΗΓΕ και Διευθύνων Σύμβουλος της MRB, θα παρουσιάσει τα ευρήματα έρευνας για τις γυναίκες στην κορυφή των επιχειρήσεων. Στο panel discussion που θα ακολουθήσει με το συντονισμό των δημοσιογράφων κ. Γιώργου Κουβαρά και Μάριον Μιχελιδάκη, θα συμμετάσχουν οι κ. Κάτια Νικηταΐδου, Γενική Διευθύντρια της Hewlett Packard Hellas, Ιωάννα Παπαδοπούλου, Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ε. Ι. Παπαδόπουλος, και Κωνσταντίνος Φρουζής, Γενικός Διευθυντής & Αντιπρόεδρος της Novartis Hellas.

Χορηγός της εκδήλωσης είναι η Unilever και υποστηρικτής ο Όμιλος Ελληνικά Χρηματιστήρια.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε απευθυνθείτε στην ΕΕΔΕ, κ. Φρόσω Καρλιαύτη, τηλ. 210 2112000 (εσωτ. 714) iagme@eede.gr και κ. Μαρία Καψιμαλάκου, τηλ. 210 2112000 (εσωτ. 708), leadership@eede.gr

Σχετικά με τον ΤΗΓΕ
Ο Τομέας Ηγεσίας της ΕΕΔΕ ιδρύθηκε το 2009. Στο πλαίσιο των γενικότερων σκοπών της ΕΕΔΕ αποβλέπει στο να αποτελεί το δομικό λίθο που συμμετέχει ουσιαστικά και συμβάλλει αποφασιστικά σε όλες τις διεργασίες για την ανάπτυξη της χώρας, μέσα από την ενεργό αλληλεπίδραση με τους κεντρικούς πυλώνες που σχετίζονται με αυτή.

Σχετικά με τον ΤΟΓΜΕ
Ο Τομέας Ανάπτυξης Γυναικών Μάνατζερ & Επιχειρηματιών (ΤΟΓΜΕ) της ΕΕΔΕ ιδρύθηκε το 1995 και αποσκοπεί στη διεύρυνση της γυναικείας παρουσίας στο χώρο του Μάνατζμεντ και των επιχειρήσεων. Αποστολή του είναι να συμβάλλει στην προώθηση, ανάδειξη και καθιέρωση στην Ελλάδα, όσο το δυνατόν περισσότερων γυναικών, που είναι επιχειρηματίες και υψηλόβαθμα στελέχη στον ιδιωτικό & δημόσιο τομέα.

Σχετικά με το ΕΣΕΔ
Το Ελληνικό Συμβούλιο Εταιρικής Διακυβέρνησης (ΕΣΕΔ) έχει ιδρυθεί από τα  Ελληνικά Χρηματιστήρια ΑΕ (ΕΧΑΕ) και τον ΣΕΒ σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών, για να λειτουργεί ως εξειδικευμένος φορέας για τη  διάδοση των αρχών της εταιρικής διακυβέρνησης. Το ΕΣΕΔ ως κύριος του Ελληνικού Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης μεριμνά για την επικαιροποίησή του και την παρακολούθηση και αξιολόγηση της εφαρμογής του,  καθώς και την υποστήριξη και εκπαίδευση των ελληνικών επιχειρήσεων.

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Εταιρική Διακυβέρνηση, Γενικές Συνελεύσεις, σχολιασμός αποφάσεων διοικήσεων εισηγμένων και εποπτικών αρχών του Χ.Α., Άρθρα οικονομικού περιεχομένου.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις