Μετοχικός Ακτιβισμός
Άρθρα, ανακοινώσεις και παρεμβάσεις του ΣΕΔ
Λίγα λόγια για εμένα
Σύνδεσμος Επενδυτών & Διαδικτύου-ΣΕΔ (www.sed.gr) Μη κερδοσκοπικός οργανισμός, Ένωση Μετόχων και Επενδυτών του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
(διαβάστε περισσότερα)
Μουσικές Περιπλανήσεις από το forum του ΣΕΔ
·Έτος Σοπέν (Chopin): 200 χρόνια από τη γέννηση του Φρεντερίκ Σοπέν
·Νίκος Γούναρης:O τραγουδιστής με τη βελούδινη φωνή
·HAIR:Το musical των hippies
·Beach Boys:Ένα υπέροχο φωνητικό συγκρότημα
·ADAMO:Ο θρύλος της Γαλλικής μουσικής σκηνής
·Edith Piaf:Το σπουργιτάκι
·Παύλος Σιδηρόπουλος:Ο πρίγκιπας του ροκ
·Αφοί Κατσιμίχα:Οι Έλληνες "Simon & Garfungel"
·The Mamas and The Papas
·Μαρίκα Νίνου, Η "Ντίβα" του Ρεμπέτικου
·LUCIANO PAVAROTTI 1935-2007
·Rolling Stones, Οι "γερόλυκοι του Rock"
·Μάρκος Βαμβακάρης, Ο "πατριάρχης" του ρεμπέτικου
·John Lennon, Strawberry fields for ever
·Hard Rock, Deep Purple-Led Zeppelin
·ΜΠΕΤΟΒΕΝ, Ο πιο πονεμένος άνθρωπος ή μισάνθρωπος ;
·Γιώργος Μητσάκης, Όπου Γιώργος και μάλαμα.
·Rock and Roll, Halley-Richard-Berry
·Dave Brubeck, Ο Θρύλος της Τζαζ
·Βασίλης Τσιτσάνης, Η ιστορία του λαϊκού τραγουδιού
·James Brown, O "νονός της σόουλ"
·Μπαχ, Ιωάννης Σεβαστιανός Μπαχ (1685-1750)
·Στέλιος..., Η μια και μοναδική φωνή στον...κόσμο
·Simon & Garfunkel, Sounds of Silence
·Μαρία Κάλλας, H ντίβα που δόξασε την Ελλάδα
·Έλβις Πρίσλεϊ, Ο "βασιλιάς" του Rock
·Σαββόπουλος, Ας κρατήσουν οι χοροί
·The Wall, Pink Floyd
·Oscar Peterson, Ο πιανίστας της Τζαζ
·Μότσαρτ, Amandeus:Το φαινόμενο
·Απλά...Στράτος, Ένας και...μοναδικός
·BEATLES, Από την Ιστορία στον Θρύλο
Σύνδεσμοι


Ομόλογα vs Μετοχές: 1-0
642 αναγνώστες
Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2010
01:08

Σε ανάλυση του στις 10 Αυγούστου, ο κύριος Παναγιώτου είχε υποστηρίξει ότι η αγορά μετοχών φαινόταν να στερεύει από καύσιμα και πως η δυνατή τάση μεταφοράς επενδυτικών κεφαλαίων προς την αγορά ομολόγων αποτελούσε μία τροχοπέδη στην προσπάθεια συνέχισης του ράλι της που ξεκίνησε στις αρχές Ιουλίου. Επιπλέον είχε υποστηρίξει πως η αγορά πετρελαίου, που το 2009 είχε αποτελέσει πηγή άντλησης κεφαλαίων για το ράλι των μετοχών, δεν παρουσίαζε, όπως τότε, τα ίδια πλεονεκτήματα και ήταν αμφίβολο αν θα μπορούσε να στηρίξει, στην τρέχουσα φάση, την προσπάθεια της διεθνούς αγοράς να κινηθεί υψηλότερα.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη ανάλυση “ενώ στις αρχές της ανόδου του 2009 τα κεφάλαια που τοποθετούνταν στις μετοχές προέρχονταν τόσο από την αγορά ομολόγων, από την οποία και αποχωρούσαν μαζικά, όσο και από την αγορά πετρελαίου, η οποία απογειώνονταν από πολυετή χαμηλά επίπεδα τιμών, στην τρέχουσα φάση το πετρέλαιο βρίσκεται, ήδη, πάνω από τα 80 δολάρια το βαρέλι και σίγουρα δεν είναι υποτιμημένο όπως στην αρχή του 2009 ενώ τα ομόλογα, μέχρι στιγμής, έχουν καταφέρει να συνεχίζουν να προσελκύουν κεφάλαια, στερώντας τα από την αγορά μετοχών.”

Δεκαπέντε ημέρες μετά τη δημοσίευση της συγκεκριμένης ανάλυσης, οι αγορές ομολόγων έχουν απογειωθεί με το επιτόκιο του αμερικανικού δεκαετούς ομολόγου να έχει καταρρεύσει στο 2,5%, μία από τις χαμηλότερες τιμές των τελευταίων 50 ετών. Παράλληλα, οι αγορές μετοχών έχουν κινηθεί έντονα ανοδικά, ακολουθώντας αντίθετη πορεία από αυτήν της αγοράς ομολόγων. Επιπλέον, το πετρέλαιο συνέχισε την πτώση του πλησιάζοντας ακόμη πιο κοντά στα 70 δολάρια.

Ειδικά στη συνεδρίαση της Τρίτης, οι παραπάνω συσχετισμοί ήταν ιδιαίτερα έντονοι με τους διεθνείς δείκτες να διασπούν στηρίξεις τους και το επιτόκιο του 10ετούς ομολόγου να κερδίζει το βράδυ περισσότερο από 4%, ενώ στο ΧΑ ο ΓΔ έκλεισε κάτω από τον ΚΜΟ 50 ημερών του αλλά και από την πρώτη σημαντική μεσοπρόθεσμη στήριξη του, από το τελευταίο χαμηλό του Ιουλίου.

Στη προηγούμενη μας ανάλυση είχαμε αναφέρει πως σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του panagiotouvip.com, στις ΗΠΑ, καταγράφηκαν πωλήσεις δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων σε μετοχές κολοσσούς του κλάδου τεχνολογίας από διευθυντικά τους στελέχη. Πράγματι, μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης, ο δείκτης τεχνολογίας Nasdaq κατέγραφε σημαντικές απώλειες και κινούνται απειλητικά προς το χαμηλό του Ιουλίου.

Σύμφωνα με την real time υπηρεσία τεχνικής ανάλυσης panagiotouvip.com, η εξέλιξη αυτή πρόσφερε την ευκαιρία για αύξηση των κερδών που έχουν καταγραφεί μέσω των επενδυτικών προϊόντων που ποντάρουν στην πτώση του συγκεκριμένου κλάδου, με το ETF ‘QID’ να είναι ένα από αυτά.

www.sed.gr/cgi-bin/ikonboard/ikonboard.cgi

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Εταιρική Διακυβέρνηση, Γενικές Συνελεύσεις, σχολιασμός αποφάσεων διοικήσεων εισηγμένων και εποπτικών αρχών του Χ.Α., Άρθρα οικονομικού περιεχομένου.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις