Μετοχικός Ακτιβισμός
Άρθρα, ανακοινώσεις και παρεμβάσεις του ΣΕΔ
Λίγα λόγια για εμένα
Σύνδεσμος Επενδυτών & Διαδικτύου-ΣΕΔ (www.sed.gr) Μη κερδοσκοπικός οργανισμός, Ένωση Μετόχων και Επενδυτών του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
(διαβάστε περισσότερα)
Μουσικές Περιπλανήσεις από το forum του ΣΕΔ
·Έτος Σοπέν (Chopin): 200 χρόνια από τη γέννηση του Φρεντερίκ Σοπέν
·Νίκος Γούναρης:O τραγουδιστής με τη βελούδινη φωνή
·HAIR:Το musical των hippies
·Beach Boys:Ένα υπέροχο φωνητικό συγκρότημα
·ADAMO:Ο θρύλος της Γαλλικής μουσικής σκηνής
·Edith Piaf:Το σπουργιτάκι
·Παύλος Σιδηρόπουλος:Ο πρίγκιπας του ροκ
·Αφοί Κατσιμίχα:Οι Έλληνες "Simon & Garfungel"
·The Mamas and The Papas
·Μαρίκα Νίνου, Η "Ντίβα" του Ρεμπέτικου
·LUCIANO PAVAROTTI 1935-2007
·Rolling Stones, Οι "γερόλυκοι του Rock"
·Μάρκος Βαμβακάρης, Ο "πατριάρχης" του ρεμπέτικου
·John Lennon, Strawberry fields for ever
·Hard Rock, Deep Purple-Led Zeppelin
·ΜΠΕΤΟΒΕΝ, Ο πιο πονεμένος άνθρωπος ή μισάνθρωπος ;
·Γιώργος Μητσάκης, Όπου Γιώργος και μάλαμα.
·Rock and Roll, Halley-Richard-Berry
·Dave Brubeck, Ο Θρύλος της Τζαζ
·Βασίλης Τσιτσάνης, Η ιστορία του λαϊκού τραγουδιού
·James Brown, O "νονός της σόουλ"
·Μπαχ, Ιωάννης Σεβαστιανός Μπαχ (1685-1750)
·Στέλιος..., Η μια και μοναδική φωνή στον...κόσμο
·Simon & Garfunkel, Sounds of Silence
·Μαρία Κάλλας, H ντίβα που δόξασε την Ελλάδα
·Έλβις Πρίσλεϊ, Ο "βασιλιάς" του Rock
·Σαββόπουλος, Ας κρατήσουν οι χοροί
·The Wall, Pink Floyd
·Oscar Peterson, Ο πιανίστας της Τζαζ
·Μότσαρτ, Amandeus:Το φαινόμενο
·Απλά...Στράτος, Ένας και...μοναδικός
·BEATLES, Από την Ιστορία στον Θρύλο
Σύνδεσμοι


Απογείωση ΧΑ - κατάρρευση δολαρίου
805 αναγνώστες
Τρίτη, 27 Ιουλίου 2010
23:07

Στην ανάλυση της 6ης Ιουλίου είχαμε γράψει πως το 3F2010 είχε βαθμολογήσει θετικά τη βραχυπρόθεσμη τάση του ΓΔ μετά από ένα σερί 9 διαδοχικών αρνητικών βαθμολογιών, σημειώνοντας πως η θετική βαθμολογία ήταν υψηλής τιμής, ενώ είχε έρθει πριν ο ΓΔ αγγίξει το προηγούμενο χαμηλό του. Μόλις δύο συνεδριάσεις αργότερα, και η μεσοπρόθεσμη τάση του ΓΔ βαθμολογήθηκε θετικά και έκτοτε η βαθμολογία αυτή έχει διατηρηθεί, για τέσσερις διαδοχικές εβδομάδες. Στο μεσοδιάστημα, από τις 16 συνεδριάσεις που ακολούθησαν οι 14 έλαβαν θετική βαθμολογία και ως προς τη βραχυπρόθεσμη τάση του ΓΔ σε μία άνοδο εκρηκτική.

Λίγες ημέρες αργότερα, γράψαμε πως οι τράπεζες του ΧΑ ανέβαιναν με παρέμβαση εκ των έσω, καθώς σημαντικά διοικητικά στελέχη τους αγόραζαν μετοχές των εταιριών τους συμβάλλοντας στην ανοδική τους κίνηση. Με πληροφορίες από το panagiotouvip.com γράψαμε πως ακόμη και μέχρι την Παρασκευή οι αγορές μετοχών συνεχίζονταν, ενώ νέα στοιχεία έδειξαν επιπλέον κινητικότητα προς αυτήν την κατεύθυνση και μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα.

Και ενώ είναι εύκολο να παρασυρθεί κανείς από τη χρηματιστηριακή καθημερινότητα, ειδικά όταν αυτή είναι ευχάριστη, μία ματιά στις αποδόσεις από την αρχή του ράλι, όπως σηματοδοτήθηκε από τη μηχανική τεχνική ανάλυση, αποτυπώνει μία εντυπωσιακή εικόνα. Έτσι, ο ΓΔ έχει καταγράψει άνοδο της τάξης του 16,71%, με το ΤΤ να έχει ενισχυθεί κατά 78,33%, τη Eurobank κατά 66,58%, την ΕΤΕ κατά 33,41%, την ALPHA κατά 45,52% και την Πειραιώς κατά 42,78%. Παράλληλα ο ΓΔ έχει κατακτήσει νέο υψηλό 2μήνου περνώντας πάνω από τις 1640 μονάδες και βάζοντας ως στόχο τις 1800 όπου και εντοπίζεται η επόμενη μεσοπρόθεσμη αντίσταση του. Σύμφωνα με το 3F2010 η θετική βραχυπρόθεσμη βαθμολογία θα ακυρωθεί με κίνηση κάτω από τις 1610 μονάδες.

Όσο το ΧΑ απογειώνεται το δολάριο καταρρέει με το δείκτη δολαρίου να έχει χάσει από τον Ιούνιο 7,6% και να δοκιμάζει, πλέον, στήριξη από το υψηλό του, του Μαρτίου, την ώρα που τα επιτόκια δανεισμού των ΗΠΑ ακολούθησαν θεαματική πτωτική πορεία επιτρέποντας στη χώρα να χρηματοδοτήσει το τεράστιο χρέος της πιο φθηνά απ’ ότι στο 95% του διαστήματος στα τελευταία 10 χρόνια και επιβεβαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι η κρίση ήταν ένα καλοστημένο παιχνίδι το οποίο ωφέλησε τις ΗΠΑ αλλά άφησε πίσω τεράστιες παράπλευρες απώλειες στην Ευρώπη, με μεγαλύτερο θύμα της την Ελλάδα.

www.sed.gr/cgi-bin/ikonboard/ikonboard.cgi

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Εταιρική Διακυβέρνηση, Γενικές Συνελεύσεις, σχολιασμός αποφάσεων διοικήσεων εισηγμένων και εποπτικών αρχών του Χ.Α., Άρθρα οικονομικού περιεχομένου.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις