Μετοχικός Ακτιβισμός
Άρθρα, ανακοινώσεις και παρεμβάσεις του ΣΕΔ
Λίγα λόγια για εμένα
Σύνδεσμος Επενδυτών & Διαδικτύου-ΣΕΔ (www.sed.gr) Μη κερδοσκοπικός οργανισμός, Ένωση Μετόχων και Επενδυτών του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
(διαβάστε περισσότερα)
Μουσικές Περιπλανήσεις από το forum του ΣΕΔ
·Έτος Σοπέν (Chopin): 200 χρόνια από τη γέννηση του Φρεντερίκ Σοπέν
·Νίκος Γούναρης:O τραγουδιστής με τη βελούδινη φωνή
·HAIR:Το musical των hippies
·Beach Boys:Ένα υπέροχο φωνητικό συγκρότημα
·ADAMO:Ο θρύλος της Γαλλικής μουσικής σκηνής
·Edith Piaf:Το σπουργιτάκι
·Παύλος Σιδηρόπουλος:Ο πρίγκιπας του ροκ
·Αφοί Κατσιμίχα:Οι Έλληνες "Simon & Garfungel"
·The Mamas and The Papas
·Μαρίκα Νίνου, Η "Ντίβα" του Ρεμπέτικου
·LUCIANO PAVAROTTI 1935-2007
·Rolling Stones, Οι "γερόλυκοι του Rock"
·Μάρκος Βαμβακάρης, Ο "πατριάρχης" του ρεμπέτικου
·John Lennon, Strawberry fields for ever
·Hard Rock, Deep Purple-Led Zeppelin
·ΜΠΕΤΟΒΕΝ, Ο πιο πονεμένος άνθρωπος ή μισάνθρωπος ;
·Γιώργος Μητσάκης, Όπου Γιώργος και μάλαμα.
·Rock and Roll, Halley-Richard-Berry
·Dave Brubeck, Ο Θρύλος της Τζαζ
·Βασίλης Τσιτσάνης, Η ιστορία του λαϊκού τραγουδιού
·James Brown, O "νονός της σόουλ"
·Μπαχ, Ιωάννης Σεβαστιανός Μπαχ (1685-1750)
·Στέλιος..., Η μια και μοναδική φωνή στον...κόσμο
·Simon & Garfunkel, Sounds of Silence
·Μαρία Κάλλας, H ντίβα που δόξασε την Ελλάδα
·Έλβις Πρίσλεϊ, Ο "βασιλιάς" του Rock
·Σαββόπουλος, Ας κρατήσουν οι χοροί
·The Wall, Pink Floyd
·Oscar Peterson, Ο πιανίστας της Τζαζ
·Μότσαρτ, Amandeus:Το φαινόμενο
·Απλά...Στράτος, Ένας και...μοναδικός
·BEATLES, Από την Ιστορία στον Θρύλο
Σύνδεσμοι


Άνοδος με θετικά ρεκόρ και δοκιμασίες εν όψει
633 αναγνώστες
Τρίτη, 20 Ιουλίου 2010
00:19

Το εντυπωσιακό ανοδικό ράλι του ΧΑ συνεχίστηκε στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας με το ΓΔ να κλείνει εκ νέου με κέρδη κατακτώντας νέο υψηλό 2μήνου και παραμένοντας για 5η συνεδρίαση πάνω από τον ΚΜΟ 50 ημερών του κάτι που είχε να συμβεί από τον Απρίλιο. Η Δευτέρα έφερε την 5η διαδοχική θετική συνεδρίαση, με το ΓΔ να ισοφαρίζει το μεγαλύτερο ανοδικό σερί από τον περασμένο Ιούνιο και τον Οκτώβριο του 2009. Δύο τόσο μεγάλα ανοδικά σερί σε δύο διαδοχικούς μήνες έχουν να καταγραφούν από τον Σεπτέμβριο του 2009. ΄

Σύμφωνα με την υπηρεσία real time τεχνικής ανάλυσης panagiotouvip.com ο ΓΔ έχει καταγράψει το μεγαλύτερο σερί διαδοχικά θετικά βαθμολογημένων από το 3F2010 συνεδριάσεων από τον περασμένο Μάρτιο, ενώ το σύστημα ζητά την παραμονή του πάνω από τις 1586 μονάδες προκειμένου η θετική βαθμολογία της βραχυπρόθεσμης τάσης του να μην ακυρωθεί.

Σύμφωνα με το panagiotouvip.com υψηλόβαθμα στελέχη δύο μεγάλων τραπεζών του ΧΑ επένδυσαν στην άνοδο αγοράζοντας μετοχές την προηγούμενη εβδομάδα, γεγονός που βοήθησε στην άσκηση θετικής παρέμβασης και στην τροφοδότηση της ανοδικής βραχυπρόθεσμης τάσης. Ταυτόχρονα, θετικά βαθμολογήθηκε και η μεσοπρόθεσμη τάση του ΧΑ από την προπερασμένη εβδομάδα, για πρώτη φορά σε διάστημα 3,5 μηνών.

Το διάγραμμα ρουλέτας του Ιουλίου του ΓΔ, το οποίο υπολογίζει το ποσοστό επί τοις εκατό των συνεδριάσεων του ΓΔ μέσα στον Ιούλιο που έχουν λάβει θετική ή αρνητική τιμή από το 3F2010 ως προς τη βραχυπρόθεσμη / μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη τάση του, εμφανίζει την πιο θετική εικόνα από τον περασμένο Μάρτιο. Σύμφωνα με το 3FVIP.com, στο 76,92% των συνεδριάσεων του Ιουλίου ο ΓΔ απέσπασε θετική βαθμολογία ως προ τη βραχυπρόθεσμη τάση του, ποσοστό που είναι 61,54% για τη μεσοπρόθεσμη τάση, ενώ στο μακροπρόθεσμο ορίζοντα η εικόνα παραμένει, ακόμη, εντελώς αρνητική.

Στη χρηματοπιστωτική εικόνα της Ελλάδας η εικόνα δεν έχει μεταβληθεί ιδιαίτερα στις τελευταίες συνεδριάσεις, με την τιμή των ελληνικών CDS να έχουν σταθεροποιηθεί κοντά στις 800 μονάδες βάσης και την υπολογιζόμενη με βάση αυτά πιθανότητα πτώχευσης της χώρας να παραμένει κοντά στο 50%, φέρνοντας την στη δεύτερη θέση στη σχετική λίστα. Το spread του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου από το αντίστοιχο γερμανικό κινήθηκε ανοδικά πλησιάζοντας στις 800 μονάδες.

Επιστρέφοντας στο ΧΑ, την προηγούμενη εβδομάδα για μία σειρά δοκιμασιών που προμηνύονταν για την τρέχουσα και ήδη από την Τρίτη ο ΓΔ θα χρειαστεί να περάσει σημαντικά τεχνικά τεστ προκειμένου να μπορέσει να διατηρήσει τη δυναμική του και να κινηθεί υψηλότερα.

www.sed.gr/cgi-bin/ikonboard/ikonboard.cgi

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Εταιρική Διακυβέρνηση, Γενικές Συνελεύσεις, σχολιασμός αποφάσεων διοικήσεων εισηγμένων και εποπτικών αρχών του Χ.Α., Άρθρα οικονομικού περιεχομένου.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις