Μετοχικός Ακτιβισμός
Άρθρα, ανακοινώσεις και παρεμβάσεις του ΣΕΔ
Λίγα λόγια για εμένα
Σύνδεσμος Επενδυτών & Διαδικτύου-ΣΕΔ (www.sed.gr) Μη κερδοσκοπικός οργανισμός, Ένωση Μετόχων και Επενδυτών του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
(διαβάστε περισσότερα)
Μουσικές Περιπλανήσεις από το forum του ΣΕΔ
·Έτος Σοπέν (Chopin): 200 χρόνια από τη γέννηση του Φρεντερίκ Σοπέν
·Νίκος Γούναρης:O τραγουδιστής με τη βελούδινη φωνή
·HAIR:Το musical των hippies
·Beach Boys:Ένα υπέροχο φωνητικό συγκρότημα
·ADAMO:Ο θρύλος της Γαλλικής μουσικής σκηνής
·Edith Piaf:Το σπουργιτάκι
·Παύλος Σιδηρόπουλος:Ο πρίγκιπας του ροκ
·Αφοί Κατσιμίχα:Οι Έλληνες "Simon & Garfungel"
·The Mamas and The Papas
·Μαρίκα Νίνου, Η "Ντίβα" του Ρεμπέτικου
·LUCIANO PAVAROTTI 1935-2007
·Rolling Stones, Οι "γερόλυκοι του Rock"
·Μάρκος Βαμβακάρης, Ο "πατριάρχης" του ρεμπέτικου
·John Lennon, Strawberry fields for ever
·Hard Rock, Deep Purple-Led Zeppelin
·ΜΠΕΤΟΒΕΝ, Ο πιο πονεμένος άνθρωπος ή μισάνθρωπος ;
·Γιώργος Μητσάκης, Όπου Γιώργος και μάλαμα.
·Rock and Roll, Halley-Richard-Berry
·Dave Brubeck, Ο Θρύλος της Τζαζ
·Βασίλης Τσιτσάνης, Η ιστορία του λαϊκού τραγουδιού
·James Brown, O "νονός της σόουλ"
·Μπαχ, Ιωάννης Σεβαστιανός Μπαχ (1685-1750)
·Στέλιος..., Η μια και μοναδική φωνή στον...κόσμο
·Simon & Garfunkel, Sounds of Silence
·Μαρία Κάλλας, H ντίβα που δόξασε την Ελλάδα
·Έλβις Πρίσλεϊ, Ο "βασιλιάς" του Rock
·Σαββόπουλος, Ας κρατήσουν οι χοροί
·The Wall, Pink Floyd
·Oscar Peterson, Ο πιανίστας της Τζαζ
·Μότσαρτ, Amandeus:Το φαινόμενο
·Απλά...Στράτος, Ένας και...μοναδικός
·BEATLES, Από την Ιστορία στον Θρύλο
Σύνδεσμοι


ΓΔ: υψηλό 9 εβδομάδων κόντρα στη διεθνή τάση
569 αναγνώστες
Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2010
23:57

Την ώρα που οι διεθνείς δείκτες μετοχών κατέγραφαν απώλειες από τη δοκιμασία σημαντικών αντιστάσεων τους, ο ΓΔ κατακτούσε νέο υψηλό 9 εβδομάδων, με την Πειραιώς να απογειώνεται στην ανακοίνωση της πρότασης εξαγοράς της ΑΤΕ και του ΤΤ που κυριάρχησε στον ελληνικό τύπο την Πέμπτη.

Η θετική βαθμολογία της βραχυπρόθεσμης τάσης του ΓΔ από το 3F2010 ενισχύθηκε και στο κλείσιμο της συνεδρίασης συμπληρώθηκε ένα σερί 8 διαδοχικών θετικών βαθμολογιών το οποίο είναι το 3ο μεγαλύτερο για το 2010 και το 2ο πιο προσοδοφόρο. Από τη στιγμή που δόθηκε η 1η θετική βαθμολογία της βραχυπρόθεσμης τάσης του ΓΔ μέχρι το κλείσιμο της Πέμπτης, τα κέρδη ξεπέρασαν το 11%, ενώ τα αντίστοιχα κέρδη για την ΕΤΕ ξεπέρασαν το 24% και για την Πειραιώς το 26%.

Σύμφωνα με στοιχεία από το panagiotouvip.com που δημοσιεύσαμε στη στήλη λίγο πριν την έναρξη του τελευταίου ανοδικού ράλι, η τρέχουσα περίοδος χαρακτηρίζεται από τη μεγαλύτερη αστάθεια των τελευταίων 12 ετών για το ΧΑ, με αποτέλεσμα οι ανοδικές αντιδράσεις να παρέχουν την ευκαιρία για την καταγραφή σημαντικών κερδών, αρκεί να ακολουθηθεί σωστή στρατηγική.

Μία από τις σωστότερες, θεωρητικά, στρατηγικές – σύμφωνα με την επιστημονική τεχνική ανάλυση – είναι η τοποθέτηση στην πρώτη ημέρα της θετικής παρέμβασης και στη συνέχεια η αναμονή για επιβεβαίωση από τη μηχανική τεχνική ανάλυση. Ακολουθώντας αυτήν την τεχνική μέσα από τη στήλη και δημοσιεύοντας καθημερινά τις σχετικές βαθμολογίες του 3F2010 για το ΓΔ, πραγματοποιήσαμε ένα πείραμα τεχνικής ανάλυσης σε ζωντανό χρόνο.

Όσον αφορά στη συνέχεια το μηχανικό σύστημα θέτει ως προϋπόθεση την παραμονή του ΓΔ πάνω από τις 1550 μονάδες προκειμένου να μην ακυρωθεί η θετική βαθμολογία, ενώ προσοχή χρειάζεται η μέτρηση του βραχυπρόθεσμου ΕΚΤΑ 600, ο οποίος δείχνει την πιο ακραία ανοδική, στατιστικά, βραχυπρόθεσμη κατάσταση στο ΧΑ από τις 10 Μαρτίου.

Σε προηγούμενη ανάλυση γράψαμε πως τόσο το ΧΑ όσο και οι διεθνείς δείκτες, προσπαθούν αντιμετωπίζουν τη δοκιμασία της μετατροπής του ράλι από βραχυπρόθεσμο σε μεσοπρόθεσμο. Στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις είναι φανερό πως το ΧΑ έχει επιτύχει καλύτερα αποτελέσματα ως προς αυτήν την κατεύθυνση απ’ ότι οι ευρωπαϊκοί δείκτες, οι οποίοι έχουν πατήσει φρένο κοντά σε σημαντικές αντιστάσεις τους.

Κλείνουμε μερικά ενδιαφέροντα τεχνικά στοιχεία: α) ο ΓΔ πέρασε πάνω από τον ΚΜΟ 50 ημερών του για 1η φορά από τις 16 Απριλίου αφού πρώτα συμπλήρωσε 60 συνεδριάσεις κάτω από αυτόν, β) τις τελευταίες 3 φορές που πέρασε πάνω από τον ΚΜΟ 50 ημερών του άντεξε 9, 10 και 2 συνεδριάσεις αντίστοιχα, πριν επιστρέψει κάτω από αυτόν, γ) σύμφωνα με το 3F2010 εντοπίζεται χρονική αντίσταση στις επόμενες μία με δύο συνεδριάσεις καθώς έχουν συμπληρωθεί 3 διαδοχικές συνεδριάσεις με θετικό κλείσιμο και από στα 4 από τα 6 αντίστοιχα ράλι του 2010 η 4η συνεδρίαση έφερε πτώση, ενώ σε ένα η άνοδος συνεχίστηκε χωρίς διακοπή για μία επιπλέον συνεδρίαση, με το μεγαλύτερο σερί του 2010 να έχει φέρει 5 διαδοχικές θετικές συνεδριάσεις, δ) το 3F2010 δείχνει δοκιμασία άλλης μίας χρονικής αντίστασης, καθώς έχουν συμπληρωθεί 8 συνεδριάσεις θετικής βαθμολογίας με τα δύο μεγαλύτερα ράλι του έτους να έχουν σταματήσει στις 9 και 12 συνεδριάσεις αντίστοιχα.

www.sed.gr/cgi-bin/ikonboard/ikonboard.cgi

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Εταιρική Διακυβέρνηση, Γενικές Συνελεύσεις, σχολιασμός αποφάσεων διοικήσεων εισηγμένων και εποπτικών αρχών του Χ.Α., Άρθρα οικονομικού περιεχομένου.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις