Μετοχικός Ακτιβισμός
Άρθρα, ανακοινώσεις και παρεμβάσεις του ΣΕΔ
Λίγα λόγια για εμένα
Σύνδεσμος Επενδυτών & Διαδικτύου-ΣΕΔ (www.sed.gr) Μη κερδοσκοπικός οργανισμός, Ένωση Μετόχων και Επενδυτών του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
(διαβάστε περισσότερα)
Μουσικές Περιπλανήσεις από το forum του ΣΕΔ
·Έτος Σοπέν (Chopin): 200 χρόνια από τη γέννηση του Φρεντερίκ Σοπέν
·Νίκος Γούναρης:O τραγουδιστής με τη βελούδινη φωνή
·HAIR:Το musical των hippies
·Beach Boys:Ένα υπέροχο φωνητικό συγκρότημα
·ADAMO:Ο θρύλος της Γαλλικής μουσικής σκηνής
·Edith Piaf:Το σπουργιτάκι
·Παύλος Σιδηρόπουλος:Ο πρίγκιπας του ροκ
·Αφοί Κατσιμίχα:Οι Έλληνες "Simon & Garfungel"
·The Mamas and The Papas
·Μαρίκα Νίνου, Η "Ντίβα" του Ρεμπέτικου
·LUCIANO PAVAROTTI 1935-2007
·Rolling Stones, Οι "γερόλυκοι του Rock"
·Μάρκος Βαμβακάρης, Ο "πατριάρχης" του ρεμπέτικου
·John Lennon, Strawberry fields for ever
·Hard Rock, Deep Purple-Led Zeppelin
·ΜΠΕΤΟΒΕΝ, Ο πιο πονεμένος άνθρωπος ή μισάνθρωπος ;
·Γιώργος Μητσάκης, Όπου Γιώργος και μάλαμα.
·Rock and Roll, Halley-Richard-Berry
·Dave Brubeck, Ο Θρύλος της Τζαζ
·Βασίλης Τσιτσάνης, Η ιστορία του λαϊκού τραγουδιού
·James Brown, O "νονός της σόουλ"
·Μπαχ, Ιωάννης Σεβαστιανός Μπαχ (1685-1750)
·Στέλιος..., Η μια και μοναδική φωνή στον...κόσμο
·Simon & Garfunkel, Sounds of Silence
·Μαρία Κάλλας, H ντίβα που δόξασε την Ελλάδα
·Έλβις Πρίσλεϊ, Ο "βασιλιάς" του Rock
·Σαββόπουλος, Ας κρατήσουν οι χοροί
·The Wall, Pink Floyd
·Oscar Peterson, Ο πιανίστας της Τζαζ
·Μότσαρτ, Amandeus:Το φαινόμενο
·Απλά...Στράτος, Ένας και...μοναδικός
·BEATLES, Από την Ιστορία στον Θρύλο
Σύνδεσμοι


CENTRIC Πολυμέσα Α.Ε.-Παρέμβαση Μετοχικού Ακτιβισμού-Σχόλιο ΕΚΤΑ
682 αναγνώστες
Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2010
16:21

Εικόνα

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ & ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ-(ΣΕΔ)
Μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
website: www.sed.gr e-mail: info@sed.gr
Εικόνα 210-4911427 6937-389366


Αθήνα 12-Ιουλίου-2010
Α.Π. 231/2010

Προς τον
Υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου

Κοινοποίηση:
Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Λούκα Κατσέλη
Πρόεδρο Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Ανέστη Γαβριηλίδη
Πρόεδρο Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Σπύρο Καπράλο
Φορείς Κεφαλαιαγοράς
ΜΜΕ

Θέμα: Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρείας
CENTRIC Πολυμέσα Α.Ε.


Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

O Σύνδεσμος Επενδυτών & Διαδικτύου ζητά την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Οικονομικών, του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του Χρηματιστηρίου Αθηνών σχετικά με την νομιμότητα τύποις και ουσία της σχεδιαζόμενης Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρείας CENTRIC Πολυμέσα Α.Ε. με έκδοση νέων μετοχών υπέρ των κυρίων μετόχων εισφερόμενων σε είδος υπεράκτιων (offshore) εταιρειών, με εξαιρετικά υψηλές και αδιαφανείς αποτιμήσεις.

Ο Σύνδεσμος μας, τον τελευταίο καιρό, έχει γίνει δέκτης πολλών παραπόνων από μετόχους σχετικά με την προτεινόμενη από τη διοίκηση της εταιρείας Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, με εισφορά σε είδος (μετοχών) δια εκδόσεως νέων μετοχών υπέρ των κυρίων των εισφερόμενων μετοχών της εταιρείας CD-MEDIA Α.Ε. και της USMAR Management, Ltd., εταιρείας με έδρα τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους. Οι προτεινόμενες εξαγορές ποσοστών στις εν λόγω εταιρείες προβληματίζουν, όχι μόνο για τη σκοπιμότητα τους, αλλά και για τις πολύ υψηλές αποτιμήσεις τους και σχέσεις ανταλλαγής, σε σημείο που να απειλείται μεταβίβαση αξίας από τους νυν μετόχους της CENTRIC Πολυμέσα Α.Ε. προς τους μετόχους που εισφέρουν μετοχές των δυο υπό εξαγορά εταιρειών.

Η σχετική έκθεση του Διοικητικού Συμβουλίου προς την Τακτική Γενική Συνέλευση της 24ης Ιουνίου 2010, για την εν λόγω Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου, δεν περιέχει γνωμάτευση πιστωτικού ιδρύματος ή ΕΠΕΥ με δικαίωμα παροχής υπηρεσιών αναδόχου, σύμφωνα με το 4.1.4.1.3 (2) του Κανονισμού του Χ.Α., παρά μόνο αποτίμηση ορκωτών λογιστών την στιγμή που επέρχονται σημαντικές μεταβολές στην περιουσία και αξία της εταιρείας μέσα από αυτές τις εξαγορές.

Ζητήσαμε από την διοίκηση της CENTRIC Πολυμέσα Α.Ε. να μας δοθούν στοιχεία και παραδοχές των αποτιμήσεων που έγιναν για τις δύο υπό εξαγορά εταιρείες και ποιοι είναι σε επίπεδο φυσικού προσώπου οι μέτοχοι της εξαγοραζόμενης κατά 49% USMAR Management Ltd. Στις επαφές μας, εξηγήσαμε ότι οι αποτιμήσεις των δύο υπό εξαγορά εταιρειών εμφανίζονται πολύ υψηλές, και ότι πρέπει να γίνει αποτίμηση από πιστωτικό ίδρυμα ή ΕΠΕΥ με δικαίωμα παροχής υπηρεσιών αναδόχου όπως ορίζει ο Κανονισμός του Χ.Α. Η διοίκηση αρνήθηκε την παροχή στοιχείων ή κάποια άλλη εξήγηση για αυτά τα θέματα.

Επιπρόσθετα ο Σύνδεσμος μας έγινε δέκτης παραπόνων από μετόχους της CENTRIC Πολυμέσα Α.Ε. , για το μέρισμα των 59.689,12 ευρώ που διανέμεται, σε σχέση με τα κέρδη των 4.714.187,34 ευρώ της χρήσης 2009, παρά το γεγονός ότι στη χρηματιστηριακή νομοθεσία προβλέπεται υποχρεωτικό ελάχιστο μέρισμα ποσοστού τουλάχιστον 35% των καθαρών κερδών μετά την αφαίρεση του τακτικού αποθεματικού (αρ. 3, Α.Ν. 148/67 και τροποποιήσεις). Στην Τακτική Γενική Συνέλευση της 24ης Ιουνίου 2010, δεν υπήρχε απαρτία που να μπορούσε να εγκρίνει διανομή άλλη από αυτήν που προβλέπει ο νόμος, δεδομένου ότι παρέστη μόνο το 24,78% των δικαιωμάτων ψήφου.

Για όλα τα παραπάνω ζητάμε την άμεση παρέμβαση των ελεγκτικών μηχανισμών της Ελληνικής Πολιτείας (ΣΔΟΕ, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς) ώστε να προστατευθούν αποτελεσματικά τα συμφέροντα της Ελληνικής πολιτείας και των Ελλήνων επενδυτών.

Επί πλέον ζητάμε την παρουσία εκπροσώπου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στην 2η Επαναληπτική Τακτική Γενική Συνέλευση που έχει ορισθεί για τις 20-7-2010, για να εξετάσει τα σχετικά με την εν λόγω Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου θέματα.

Στη Συνέλευση αυτή, εκπρόσωπος του ΣΕΔ θα παρουσιάσει αποτίμηση από επώνυμο και έγκυρο πιστοποιημένο αναλυτή, τουλάχιστον για τη μία εκ των ως άνω υπό εξαγορά εταιρειών, για την οποία υπάρχουν στοιχεία, με την οποία επιβεβαιώνονται οι επιφυλάξεις των μετόχων της CENTRIC Πολυμέσα Α.Ε. για την εξαγορά των δύο εταιρειών.

Ο ΣΕΔ επιφυλάσσεται να ερευνήσει ενδεχόμενη προσφυγή στα Ελληνικά Δικαστήρια για λήψη ασφαλιστικών μέτρων ώστε να μην υπάρξει απόφαση της 2ης Επαναληπτικής Τακτικής Γενικής Συνέλευσης για μεταβολή της περιουσιακής κατάστασης της εταιρείας ώσπου να ολοκληρωθεί μια αποτίμηση των υπό εξαγορά εταιρειών από πιστωτικό ίδρυμα ή ΕΠΕΥ με δικαίωμα παροχής υπηρεσιών αναδόχου και να γνωστοποιηθούν σε επίπεδο φυσικών προσώπων ή τουλάχιστον μη υπεράκτιων νομικών προσώπων οι μέτοχοι της USMAR Management, Ltd.

Στα πλαίσια του Μετοχικού Ακτιβισμού, καλούμε τους μετόχους της CENTRIC Πολυμέσα Α.Ε. να μελετήσουν τα στοιχεία και να συμμετέχουν ενεργά στη 2η Επαναληπτική Τακτική Γενική Συνέλευση της εταιρείας, ή αν δεν μπορούν να παρευρεθούν αυτοπροσώπως και, εφόσον το κρίνουν σκόπιμο, να εξουσιοδοτήσουν τον ΣΕΔ η άλλα άτομα της αρεσκείας τους σχετικά, για κάθε ψήφο και ενέργεια.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος....................Ο Γεν. Γραμματέας
Μπάμπης Εγγλέζος...........Γιάννης Σαρρής

(Περισσότερες λεπτομέρειες για την αποτίμηση των υπό εξαγορά εταιρειών και το ιστορικό της παρέμβασης του ΣΕΔ στη διεύθυνση:
http://www.sed.gr/cgi-bin/ikonboard/ikonboard.cgi?act=ST;f=10;t=606 )

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ημερήσιο σχόλιο ΕΚΤΑ:
www.sed.gr/cgi-bin/ikonboard/ikonboard.cgi

Σχόλια

12/07 18:01  favlos
Την συμπαράστασή μου,όπως και στην εξαιρετική παρέμβαση στην ΖΑΜΠΑ ΑΕ
12/07 20:58  Rommel
mpravo se oloys
13/07 02:17  shareholder-cs
Η CD media, με τζιρο 24 εκατομ. με ιδια κεφ 3,2 εκατομ. και καθαρά κερδη ΜΦ ελάχιστα πάνω απο ένα εκατομ. ευρώ, αποτιμάται ουτε λίγο ούτε πολύ 50,4 εκατ.

Ετσι ενδεικτικά, η εισηγμένη CENTRIC με 760 εκατ τζιρο, με 21,6 εκατ ιδια κεφάλαια (δηλαδή επταπλάσια), και με 4,7 εκατ καθαρά κερδη (δηλαδή με υπερτετραπλάσια κέρδη) αποτιμάται στο ταμπλώ μόλις 18 εκατομ...

Και καλούμεστε να τα ανταλλάξουμε στη βάση των κεφαλαιοποιήσεων...


Εδω 100 εκατ. κεφαλαιοποιηση εχει το ΠΛΑΙΣΙΟ, που εμπορεύεται μεταξύ άλλων και ΡC games, και παιχνιδομηχανές, με δεκάδες καταστήματα, τεραστιες αποθηκες, γραμμές συναρμολόγησης, και ονομα, και καλούμαστε να δώσουμε 50 εκ. κεφαλαιοποιηση για την άγνωστη μη εισηγμένη CD media...
13/07 02:19  shareholder-cs
Βρείτε μου εσεις άλλη εμπορική εταιρεία στο ταμπλώ με P/E=50 ...
13/07 02:20  shareholder-cs
Αλήθεια γιατί το περιθωριο μικτού κέρδους απο 3,9% το 2007 πηγε σχεδόν στο μισό , στο 2,2% το 2009;
Κάποιος μάλιστα θα υπέθετε οτι αυξανομένου θεαματικά του τζίρου, θα γινόταν και οικονομίες κλίμακος...
Το ερωτημα δεν είναι μικρής σημασίας.
Αν διατηρούσαμε 3,9% μικτό περιθώριο στα 758 εκ τζίρου, τα μικτα κέρδη θα εκτοξεύονταν στα 30 εκατ, με μεγάλο μέρος απο τα λειτουργικά έξοδα (πχ ενοικια μισθοδοσία κλπ) να μην εχουν αυξηθεί ουσιαστικά...
Αντιλαμβάνεσθε που θα ήταν τότε η καθαρή κερδοφορία...
13/07 02:20  shareholder-cs
Μια εταιρεία στην οποία η εμπορική δραστηριότητα με 6 εκατομ. αποτελεί μόλις 0,8% του συνολικού τζίρου της, λογικά πουλάει αυτή τη δραστηριότητα και εστιάζει στο core business.

Αν για τη CD MEDIA ο τζίρος των 24 εκατ. αποτιμάται 50,4 εκατ. κεφαλαιοποίηση, εμείς ως μέτοχοι της centric ευχαριστως θα τους πουλάγαμε τη δραστηριότητα μας αυτή για αντίστοιχη κεφαλαιοποιηση δηλαδή περι τα 50/4= 12,5 εκατ.
Μάλιστα υποθέτω οτι θα το δίναμε προθυμα αυτό το επιχειρηματικό αντικείμενο και αισθητά χαμηλότερα, ακόμα-ακόμα και στα μισά δηλ στα 6-7 εκατομμύρια.
13/07 02:20  shareholder-cs
Αλήθεια, κατά τη συμφωνία, πάρθηκε έστω κάποια πρόνοια υποχρεωτικής μακροχρόνιας διακράτησης, ωστε να μη βγουν οι αυριανοι κάτοχοι των μετοχών που θα προέλθουν εξ ανταλλαγής στη πρώτη αξιόλογη χρηματιστηριακή αναλαμπή, και κάνουν τον ΧΟΣΕ στο ταμπλώ (κατά την χρηματιστηριακή αργκώ), και ψάχνουμε πάλι ποιοι πουλάνε φτηνά, και γιατί πιέζεται απο ρευστοποιήσεις η μετοχή μας ;

Ή μηπως ετσι ακριβώς θα βρουν τα λεφτά οι τρίτοι μέρτοχοι ωστε να χρηματοδοτησουν για λογαριασμό του 51% τη λειτουργία της εισφερόμενης εταιρείας...

Δηλαδή τα ΔΙΚΑ μας φετεινά κέρδη, μη διανεμόμενα αλλά επενδυόμενα στην εξαγορά, χρηματοδοτούν τον "τυχερό" αγνωστο μέτοχο, ο οποίος κατόπιν θα πουλάει και χαρτιά της centric που τιποτα ουσιαστικά δεν του κόστισαν, ωστε να βάλει το μεριδιό του κατα 51% στα λειτουργικά κεφάλαια της USMAR...

Αν ήμουν εγώ αυτός ο τυχερός αγνωστος μέτοχος - συμβολαιοκράτορας της Usmar, θα άναβα δυο μέτρα λαμπάδα στον κ. Ροδόλφο, και μεγάλη χάρη θα του χρώσταγα...
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Εταιρική Διακυβέρνηση, Γενικές Συνελεύσεις, σχολιασμός αποφάσεων διοικήσεων εισηγμένων και εποπτικών αρχών του Χ.Α., Άρθρα οικονομικού περιεχομένου.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις