Μετοχικός Ακτιβισμός
Άρθρα, ανακοινώσεις και παρεμβάσεις του ΣΕΔ
Λίγα λόγια για εμένα
Σύνδεσμος Επενδυτών & Διαδικτύου-ΣΕΔ (www.sed.gr) Μη κερδοσκοπικός οργανισμός, Ένωση Μετόχων και Επενδυτών του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
(διαβάστε περισσότερα)
Μουσικές Περιπλανήσεις από το forum του ΣΕΔ
·Έτος Σοπέν (Chopin): 200 χρόνια από τη γέννηση του Φρεντερίκ Σοπέν
·Νίκος Γούναρης:O τραγουδιστής με τη βελούδινη φωνή
·HAIR:Το musical των hippies
·Beach Boys:Ένα υπέροχο φωνητικό συγκρότημα
·ADAMO:Ο θρύλος της Γαλλικής μουσικής σκηνής
·Edith Piaf:Το σπουργιτάκι
·Παύλος Σιδηρόπουλος:Ο πρίγκιπας του ροκ
·Αφοί Κατσιμίχα:Οι Έλληνες "Simon & Garfungel"
·The Mamas and The Papas
·Μαρίκα Νίνου, Η "Ντίβα" του Ρεμπέτικου
·LUCIANO PAVAROTTI 1935-2007
·Rolling Stones, Οι "γερόλυκοι του Rock"
·Μάρκος Βαμβακάρης, Ο "πατριάρχης" του ρεμπέτικου
·John Lennon, Strawberry fields for ever
·Hard Rock, Deep Purple-Led Zeppelin
·ΜΠΕΤΟΒΕΝ, Ο πιο πονεμένος άνθρωπος ή μισάνθρωπος ;
·Γιώργος Μητσάκης, Όπου Γιώργος και μάλαμα.
·Rock and Roll, Halley-Richard-Berry
·Dave Brubeck, Ο Θρύλος της Τζαζ
·Βασίλης Τσιτσάνης, Η ιστορία του λαϊκού τραγουδιού
·James Brown, O "νονός της σόουλ"
·Μπαχ, Ιωάννης Σεβαστιανός Μπαχ (1685-1750)
·Στέλιος..., Η μια και μοναδική φωνή στον...κόσμο
·Simon & Garfunkel, Sounds of Silence
·Μαρία Κάλλας, H ντίβα που δόξασε την Ελλάδα
·Έλβις Πρίσλεϊ, Ο "βασιλιάς" του Rock
·Σαββόπουλος, Ας κρατήσουν οι χοροί
·The Wall, Pink Floyd
·Oscar Peterson, Ο πιανίστας της Τζαζ
·Μότσαρτ, Amandeus:Το φαινόμενο
·Απλά...Στράτος, Ένας και...μοναδικός
·BEATLES, Από την Ιστορία στον Θρύλο
Σύνδεσμοι


Σε κρίσιμη δοκιμασία ο χρηματιστηριακός κλάδος των ΗΠΑ-H τάση του Χ.Α.
657 αναγνώστες
Πέμπτη, 8 Ιουλίου 2010
22:13

Ο χρηματιστηριακός κλάδος των ΗΠΑ έγινε ο πρώτος μεταξύ των βασικών κλάδων του S&P 500 που κατέγραψε πτώση μεγαλύτερη του 20% από το υψηλότερο σημείο της ανοδικής τάσης που ξεκίνησε το Μάρτιο του 2009, ξεπερνώντας τα όρια της ʽεπίσημηςʼ πτωτικής αγοράς. Αν και έχει ενισχυθεί κατά 118% από το χαμηλό του προπερασμένου Μαρτίου, εξακολουθεί να απέχει 62% από την τιμή που είχε στο υψηλό του, στις 09 Οκτωβρίου του 2007.  Η τρέχουσα μεσοπρόθεσμη πτώση του, που ξεκίνησε από τον Απρίλιο, τον οδήγησε στη χαμηλότερη τιμή των τελευταίων 11 μηνών, κάτω από το χαμηλό του Φεβρουαρίου και κάτω από τον ΚΜΟ 200 ημερών του. Την Πέμπτη, ο ΚΜΟ 50 ημερών του πέρασε, οριακά, κάτω από τον ΚΜΟ 200 ημερών του για πρώτη φορά από τον Ιούνιο του 2009.

Όλα αυτά λαμβάνουν χώρα ενώ ο δείκτης του χρηματοπιστωτικού ρίσκου πτώχευσης των αμερικανικών τραπεζών κινείται βρίσκεται σε μεσοπρόθεσμη ανοδική τάση για πρώτη φορά από το Μάρτιο του 2009. Ο συγκεκριμένος δείκτης, ο οποίος λαμβάνει υπόψη του τις τιμές ασφαλίστρων από την περίπτωση πτώχευσης των αμερικανικών τραπεζών και κατά κανόνα κινείται αντίθετα από τον δείκτη του χρηματιστηριακού κλάδου του S&P 500, σκαρφάλωσε των Ιούνιο στο υψηλότερο επίπεδο από το Μάιο του 2009, με την άνοδο του να έχει κοπάσει στη συνέχεια αλλά την τιμή του να παραμένει κοντά στο πρόσφατο υψηλό του. Ταυτόχρονα ο δείκτης του χρηματιστηριακού κλάδου έχει αντιδράσει ελαφρά ανοδικά στις τελευταίες συνεδριάσεις αλλά παραμένει κοντά στο πρόσφατο χαμηλό του. Αυτό συνεπάγεται πως αυτήν την ώρα διαδραματίζεται ένα κρίσιμο διπλό τεστ στις ΗΠΑ, με το δείκτη χρηματοπιστωτικού ρίσκου να προσπαθεί να αποφύγει την καταγραφή νέου πολύμηνου υψηλού και το δείκτη του χρηματιστηριακού κλάδου την καταγραφή νέου πολύμηνου χαμηλού. Αν επικρατήσει το αρνητικό σενάριο, τότε η νέα πτωτική αγορά του χρηματιστηριακού και κατʼ επέκταση του τραπεζικού κλάδου των ΗΠΑ θα έχει επιβεβαιωθεί, γεγονός που θα επηρεάσει αρνητικά και το σύνολο του αμερικανικού χρηματιστηρίου.

Όσον αφορά στο ΧΑ, το μηχανικό σύστημα 3F2010 βαθμολόγησε την Πέμπτη θετικά τη βραχυπρόθεσμη τάση του ΓΔ για 3η διαδοχική συνεδρίαση, με τιμή +25,92%, ενώ θέτει ως προϋπόθεση την παραμονή του πάνω από τις 1479 μονάδες προκειμένου να διατηρηθεί η θετική βαθμολογία. Ωστόσο, στο μεσοπρόθεσμο ορίζοντα η βαθμολογία παραμένει αρνητική με το 3F2010 να θέλει άνοδο πάνω από τις 1517 μονάδες προκειμένου να την ακυρώσει. Προς το παρόν, καθώς για να συμβεί αυτό απαιτείται άνοδος της τάξης του 4,5%, το πιθανότερο σενάριο είναι πως η Παρασκευή θα σηματοδοτήσει την 13η διαδοχική εβδομάδα αρνητικής βαθμολογίας της μεσοπρόθεσμης τάσης του ΓΔ.

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Εταιρική Διακυβέρνηση, Γενικές Συνελεύσεις, σχολιασμός αποφάσεων διοικήσεων εισηγμένων και εποπτικών αρχών του Χ.Α., Άρθρα οικονομικού περιεχομένου.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις