Μετοχικός Ακτιβισμός
Άρθρα, ανακοινώσεις και παρεμβάσεις του ΣΕΔ
Λίγα λόγια για εμένα
Σύνδεσμος Επενδυτών & Διαδικτύου-ΣΕΔ (www.sed.gr) Μη κερδοσκοπικός οργανισμός, Ένωση Μετόχων και Επενδυτών του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
(διαβάστε περισσότερα)
Μουσικές Περιπλανήσεις από το forum του ΣΕΔ
·Έτος Σοπέν (Chopin): 200 χρόνια από τη γέννηση του Φρεντερίκ Σοπέν
·Νίκος Γούναρης:O τραγουδιστής με τη βελούδινη φωνή
·HAIR:Το musical των hippies
·Beach Boys:Ένα υπέροχο φωνητικό συγκρότημα
·ADAMO:Ο θρύλος της Γαλλικής μουσικής σκηνής
·Edith Piaf:Το σπουργιτάκι
·Παύλος Σιδηρόπουλος:Ο πρίγκιπας του ροκ
·Αφοί Κατσιμίχα:Οι Έλληνες "Simon & Garfungel"
·The Mamas and The Papas
·Μαρίκα Νίνου, Η "Ντίβα" του Ρεμπέτικου
·LUCIANO PAVAROTTI 1935-2007
·Rolling Stones, Οι "γερόλυκοι του Rock"
·Μάρκος Βαμβακάρης, Ο "πατριάρχης" του ρεμπέτικου
·John Lennon, Strawberry fields for ever
·Hard Rock, Deep Purple-Led Zeppelin
·ΜΠΕΤΟΒΕΝ, Ο πιο πονεμένος άνθρωπος ή μισάνθρωπος ;
·Γιώργος Μητσάκης, Όπου Γιώργος και μάλαμα.
·Rock and Roll, Halley-Richard-Berry
·Dave Brubeck, Ο Θρύλος της Τζαζ
·Βασίλης Τσιτσάνης, Η ιστορία του λαϊκού τραγουδιού
·James Brown, O "νονός της σόουλ"
·Μπαχ, Ιωάννης Σεβαστιανός Μπαχ (1685-1750)
·Στέλιος..., Η μια και μοναδική φωνή στον...κόσμο
·Simon & Garfunkel, Sounds of Silence
·Μαρία Κάλλας, H ντίβα που δόξασε την Ελλάδα
·Έλβις Πρίσλεϊ, Ο "βασιλιάς" του Rock
·Σαββόπουλος, Ας κρατήσουν οι χοροί
·The Wall, Pink Floyd
·Oscar Peterson, Ο πιανίστας της Τζαζ
·Μότσαρτ, Amandeus:Το φαινόμενο
·Απλά...Στράτος, Ένας και...μοναδικός
·BEATLES, Από την Ιστορία στον Θρύλο
Σύνδεσμοι


ΧΑ: ανοδική απόπειρα από υποτιμημένα εδάφη
639 αναγνώστες
Πέμπτη, 1 Ιουλίου 2010
21:42

Μέχρι την Πέμπτη ο ΓΔ είχε καταγράψει ένα πτωτικό σερί 7 διαδοχικών συνεδριάσεων, που ήταν το μεγαλύτερο από το κραχ του Νοεμβρίου του 2008 και ένα από τα μεγαλύτερα στην ιστορία του. Ταυτόχρονα, είχε βρεθεί σε, στατιστικά, ακραία υποτιμημένα επίπεδα, με τον ΕΚΤΑ 600 να μετρά αρνητική παρέμβαση στον υψηλότερο βαθμό από τις αρχές Ιουνίου, όταν ο ΓΔ έκλεισε σε χαμηλό 12 ετών. Επιπλέον, τόσο ο ΓΔ όσο και μία σειρά δεικτοβαρών μετοχών βρέθηκαν κοντά στο 100% των στηρίξεων από τα πρόσφατα χαμηλά τους.

Ο συνδυασμός των παραπάνω θα ήταν αρκετός, σε κάποια άλλη φάση, να προκαλέσει μία ανοδική αντίδραση μεγάλου μεγέθους, με τους επενδυτές να νιώθουν άνετα να αναλάβουν το βραχυπρόθεσμο ρίσκο αγοραστικών θέσεων. Ωστόσο, την Πέμπτη, με τις διεθνείς αγορές να κατακτούν νέα ετήσια χαμηλά και τη χρηματιστηριακή αστάθεια να αυξάνεται σε πολύμηνα υψηλά, ο ΓΔ αρκέστηκε σε μία άνοδο της τάξης του 1,25%.

Η μηχανική ανάλυση από το 3F2010, έχει βαθμολογήσει αρνητικά τη βραχυπρόθεσμη τάση του ΓΔ από τις 23/06 και για 7 διαδοχικές συνεδριάσεις και παρά την αισθητή βελτίωση της βαθμολογίας μετά την άνοδο της Πέμπτης, η τρέχουσα τιμή είναι –5,18%, με το σύστημα να ‘ζητά’ κλείσιμο και παραμονή πάνω από τις 1454,27 μονάδες προκειμένου να ακυρώσει την αρνητική, βραχυπρόθεσμη, βαθμολογία.

Στην Ευρώπη, ο DAX καταγράφει απώλειες για 2η διαδοχική εβδομάδα, κάτι που έχει να συμβεί από τον Απρίλιο. Ο βραχυπρόθεσμος ΕΚΤΑ 600 πέρασε κάτω από το ακραίο αρνητικό επίπεδο 1ου βαθμού, κάτι που έχει συμβεί μόνο άλλες δύο φορές μέσα στο 2010, ενώ ταυτόχρονα δοκιμάζει τόσο το χαμηλό του, του Ιουνίου, όσο και τον ΚΜΟ 200 ημερών του ως στήριξη, έχοντας βαθμολογηθεί αρνητικά από το 3F2010 για 7 διαδοχικές συνεδριάσεις, με το σύστημα να ‘θέλει’ κλείσιμο πάνω από τις 6035 μονάδες (+3,05% από την τιμή κλεισίματος) προκειμένου να ακυρώσει τη βραχυπρόθεσμη αρνητική βαθμολογία.

Στη χρηματοπιστωτική εικόνα της Ελλάδας υπήρξε περαιτέρω αποκλιμάκωση των τιμών των CDS, τα οποία υποχώρησαν στις 904 μονάδες, με την πιθανότητα πτώχευσης της χώρας να υπολογίζεται με βάση αυτά στο 52,36%.

Στις ΗΠΑ, μέχρι αργά το βράδυ οι βασικοί δείκτες κατρακυλούσαν σε νέα ετήσια χαμηλά επίπεδα τιμών, περνώντας σε, στατιστικά, ακραία βραχυπρόθεσμα υποτιμημένα εδάφη, ενώ προς το τέλος της συνεδρίασης καταγράφονταν μία προσπάθεια για την κάλυψη τμήματος των απωλειών.
www.sed.gr/cgi-bin/ikonboard/ikonboard.cgi

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Εταιρική Διακυβέρνηση, Γενικές Συνελεύσεις, σχολιασμός αποφάσεων διοικήσεων εισηγμένων και εποπτικών αρχών του Χ.Α., Άρθρα οικονομικού περιεχομένου.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις