Μετοχικός Ακτιβισμός
Άρθρα, ανακοινώσεις και παρεμβάσεις του ΣΕΔ
Λίγα λόγια για εμένα
Σύνδεσμος Επενδυτών & Διαδικτύου-ΣΕΔ (www.sed.gr) Μη κερδοσκοπικός οργανισμός, Ένωση Μετόχων και Επενδυτών του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
(διαβάστε περισσότερα)
Μουσικές Περιπλανήσεις από το forum του ΣΕΔ
·Έτος Σοπέν (Chopin): 200 χρόνια από τη γέννηση του Φρεντερίκ Σοπέν
·Νίκος Γούναρης:O τραγουδιστής με τη βελούδινη φωνή
·HAIR:Το musical των hippies
·Beach Boys:Ένα υπέροχο φωνητικό συγκρότημα
·ADAMO:Ο θρύλος της Γαλλικής μουσικής σκηνής
·Edith Piaf:Το σπουργιτάκι
·Παύλος Σιδηρόπουλος:Ο πρίγκιπας του ροκ
·Αφοί Κατσιμίχα:Οι Έλληνες "Simon & Garfungel"
·The Mamas and The Papas
·Μαρίκα Νίνου, Η "Ντίβα" του Ρεμπέτικου
·LUCIANO PAVAROTTI 1935-2007
·Rolling Stones, Οι "γερόλυκοι του Rock"
·Μάρκος Βαμβακάρης, Ο "πατριάρχης" του ρεμπέτικου
·John Lennon, Strawberry fields for ever
·Hard Rock, Deep Purple-Led Zeppelin
·ΜΠΕΤΟΒΕΝ, Ο πιο πονεμένος άνθρωπος ή μισάνθρωπος ;
·Γιώργος Μητσάκης, Όπου Γιώργος και μάλαμα.
·Rock and Roll, Halley-Richard-Berry
·Dave Brubeck, Ο Θρύλος της Τζαζ
·Βασίλης Τσιτσάνης, Η ιστορία του λαϊκού τραγουδιού
·James Brown, O "νονός της σόουλ"
·Μπαχ, Ιωάννης Σεβαστιανός Μπαχ (1685-1750)
·Στέλιος..., Η μια και μοναδική φωνή στον...κόσμο
·Simon & Garfunkel, Sounds of Silence
·Μαρία Κάλλας, H ντίβα που δόξασε την Ελλάδα
·Έλβις Πρίσλεϊ, Ο "βασιλιάς" του Rock
·Σαββόπουλος, Ας κρατήσουν οι χοροί
·The Wall, Pink Floyd
·Oscar Peterson, Ο πιανίστας της Τζαζ
·Μότσαρτ, Amandeus:Το φαινόμενο
·Απλά...Στράτος, Ένας και...μοναδικός
·BEATLES, Από την Ιστορία στον Θρύλο
Σύνδεσμοι


Στο 68,39% η πιθανότητα πτώχευσης της Ελλάδας μετά τη βομβιστική επίθεση
624 αναγνώστες
Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2010
23:39

Σε αστρονομικά επίπεδα απογειώθηκαν οι τιμές των ασφαλίστρων ελληνικού χρέους από την περίπτωση πτώχευσης της Ελλάδας μέσα στα επόμενα 5 χρόνια, καθώς και ενώ βρίσκονταν, ήδη, σε ιστορικό ρεκόρ το απόγευμα της Πέμπτης, στις 968 μονάδες, προσδίδοντας πιθανότητα πτώχευσης της τάξης του 56%, μετά τη βομβιστική επίθεση στο γραφείο του κυρίου Χρυσοχοϊδη, βρέθηκαν με ένα άλμα στις 1117 μονάδες, με την υπολογιζόμενη με αυτά πιθανότητα πτώχευσης να εκτινάσσεται στο 68,39%, 10 ποσοστιαίες μονάδες πάνω από το αντίστοιχο για τη Βενεζουέλα, η οποία μέχρι την Τετάρτη βρισκόταν στην 1η θέση μεταξύ των πιθανότερων προς πτώχευση κρατών.

Η χρηματοπιστωτική θέση της Ελλάδας έχει γίνει εξαιρετικά άσχημη, ξεπερνώντας κατά πολύ τα επίπεδα στα οποία είχε βρεθεί πριν από την ψήφιση του πακέτου στήριξης, ενώ σύμφωνα με διαχειριστές κεφαλαίων και τραπεζίτες στο Λονδίνο, η προσδοκώμενη πολιτική αστάθεια προεξοφλούνταν, ήδη, στα επιτόκια των ομολόγων και των ασφαλίστρων χρέους αλλά μετά την τελευταία εξέλιξη οι αγορές προετοιμάζονται για ακόμη χειρότερα σενάρια.

Στην αγορά μετοχών, το ΧΑ πρωταγωνίστησε αρνητικά την Πέμπτη, οδηγώντας τις διεθνείς αγορές χαμηλότερα, καθώς η είδηση για την καταγραφή νέου ιστορικού ρεκόρ από τα ελληνικά CDS προκάλεσε συνολική αύξηση του χρηματοπιστωτικού ρίσκου που συνδέεται με το κρατικό αλλά και το τραπεζικό χρέος.

Μέσα στο περιβάλλον αυτό, με τη μεγαλύτερη αστάθεια των τελευταίων 10 ετών, η μηχανική ανάλυση του 3F2010 ή οποία πρόλαβε να μειώσει αισθητά τη θετική βαθμολογία του ΓΔ από την Τρίτη και να βαθμολογήσει αρνητικά τη βραχυπρόθεσμη τάση του από την Τετάρτη, μετά από 9 διαδοχικές θετικές βαθμολογίες, πρόσφερε ένα δίχτυ ασφαλείας για τους επενδυτές, παρέχοντας τους ένα έγκαιρο και έγκυρο προειδοποιητικό σήμα για την αλλαγή της τάσης και την αύξηση του ρίσκου διακράτησης αγοραστικών θέσεων στο ΧΑ.

Επίσης, σύμφωνα με το 3FVIP.com, το σύστημα έχει βαθμολογήσει θετικά εδώ και 2 συνεδριάσεις μία σειρά ETFs που κερδίζουν από την πτώση βασικών χρηματιστηριακών δεικτών μετοχών, με αποτέλεσμα να παρέχεται μία σημαντική ευκαιρία για την αντιστάθμιση του ρίσκου από την πτώση αλλά και για την καταγραφή κερδών.

Θετική μακροπρόθεσμη βαθμολογία διατηρεί το σύστημα στο χρυσό, ο οποίος ήταν ο μεγάλος κερδισμένος της Πέμπτης, καθώς προσέλκυσε για άλλη μία φορά κεφάλαια που αναζητούν ασφάλεια μέσα στο περιβάλλον υψηλού χρηματιστηριακού ρίσκου.
www.sed.gr/cgi-bin/ikonboard/ikonboard.cgi

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Εταιρική Διακυβέρνηση, Γενικές Συνελεύσεις, σχολιασμός αποφάσεων διοικήσεων εισηγμένων και εποπτικών αρχών του Χ.Α., Άρθρα οικονομικού περιεχομένου.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις