Μετοχικός Ακτιβισμός
Άρθρα, ανακοινώσεις και παρεμβάσεις του ΣΕΔ
Λίγα λόγια για εμένα
Σύνδεσμος Επενδυτών & Διαδικτύου-ΣΕΔ (www.sed.gr) Μη κερδοσκοπικός οργανισμός, Ένωση Μετόχων και Επενδυτών του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
(διαβάστε περισσότερα)
Μουσικές Περιπλανήσεις από το forum του ΣΕΔ
·Έτος Σοπέν (Chopin): 200 χρόνια από τη γέννηση του Φρεντερίκ Σοπέν
·Νίκος Γούναρης:O τραγουδιστής με τη βελούδινη φωνή
·HAIR:Το musical των hippies
·Beach Boys:Ένα υπέροχο φωνητικό συγκρότημα
·ADAMO:Ο θρύλος της Γαλλικής μουσικής σκηνής
·Edith Piaf:Το σπουργιτάκι
·Παύλος Σιδηρόπουλος:Ο πρίγκιπας του ροκ
·Αφοί Κατσιμίχα:Οι Έλληνες "Simon & Garfungel"
·The Mamas and The Papas
·Μαρίκα Νίνου, Η "Ντίβα" του Ρεμπέτικου
·LUCIANO PAVAROTTI 1935-2007
·Rolling Stones, Οι "γερόλυκοι του Rock"
·Μάρκος Βαμβακάρης, Ο "πατριάρχης" του ρεμπέτικου
·John Lennon, Strawberry fields for ever
·Hard Rock, Deep Purple-Led Zeppelin
·ΜΠΕΤΟΒΕΝ, Ο πιο πονεμένος άνθρωπος ή μισάνθρωπος ;
·Γιώργος Μητσάκης, Όπου Γιώργος και μάλαμα.
·Rock and Roll, Halley-Richard-Berry
·Dave Brubeck, Ο Θρύλος της Τζαζ
·Βασίλης Τσιτσάνης, Η ιστορία του λαϊκού τραγουδιού
·James Brown, O "νονός της σόουλ"
·Μπαχ, Ιωάννης Σεβαστιανός Μπαχ (1685-1750)
·Στέλιος..., Η μια και μοναδική φωνή στον...κόσμο
·Simon & Garfunkel, Sounds of Silence
·Μαρία Κάλλας, H ντίβα που δόξασε την Ελλάδα
·Έλβις Πρίσλεϊ, Ο "βασιλιάς" του Rock
·Σαββόπουλος, Ας κρατήσουν οι χοροί
·The Wall, Pink Floyd
·Oscar Peterson, Ο πιανίστας της Τζαζ
·Μότσαρτ, Amandeus:Το φαινόμενο
·Απλά...Στράτος, Ένας και...μοναδικός
·BEATLES, Από την Ιστορία στον Θρύλο
Σύνδεσμοι


3F2010: βελτίωση στη βαθμολογία της βραχυπρόθεσμης τάσης του ΓΔ
629 αναγνώστες
Πέμπτη, 3 Ιουνίου 2010
22:14

Μετά από ένα σερί 14 συνεδριάσεων με αρνητική βαθμολογία της βραχυπρόθεσμης τάσης του, ο ΓΔ απέσπασε θετική βαθμολογία την Πέμπτη, η οποία, ωστόσο, είναι οριακά πάνω από το 0%, στο +3,39%. Σύμφωνα με το μηχανικό σύστημα 3F2010, όσο ο ΓΔ παραμένει πάνω από τις 1550 μονάδες η βαθμολογία του θα παραμείνει θετική ενώ κάτω από αυτά τα επίπεδα θα επιστρέψει σε αρνητικές τιμές.

Η μεσοπρόθεσμη εικόνα του ΓΔ παραμένει εξαιρετικά αρνητική και ενδεικτικό αυτού είναι η τιμή που το 3F2010 ʽθέλειʼ προκειμένου να βαθμολογήσει θετικά τη μεσοπρόθεσμη τάση, η οποία βαθμολογείται αρνητικά για 8 διαδοχικές εβδομάδες, η οποία είναι οι 1705 μονάδες. Με τη μακροπρόθεσμη τάση να βαθμολογείται αρνητικά για 8 διαδοχικούς μήνες, το 3F2010 θέλει να δει κλείσιμο πάνω από τις 2000 μονάδες προκειμένου να τη βαθμολογήσει θετικά.

Βαθμολογία στο +10,69% απέσπασε η βραχυπρόθεσμη τάση της ΕΤΕ, τιμή η οποία είναι αρκετά χαμηλή αλλά ήρθε μετά από ένα σερί 6 διαδοχικά αρνητικών βαθμολογιών. Όσο η ΕΤΕ παραμένει πάνω από τα 10,10 ευρώ η βραχυπρόθεσμη τάση θα βαθμολογείται θετικά ενώ προκειμένου να αποσπάσει θετική τιμή και στο μεσοπρόθεσμο ορίζοντα θα πρέπει να περάσει πάνω από τα 11,17 ευρώ. Οριακά θετική βαθμολογία έλαβε και η ALPHA και να τη διατηρήσει θα πρέπει να παραμείνει πάνω από τα 4,55%.  Με +31,89% βαθμολογήθηκε η ΕΕΕΚ, η οποία απέσπασε θετική τιμή για 3η διαδοχική συνεδρίαση ενώ θα τη διατηρήσει όσο παραμένει πάνω από τα 18,46 ευρώ.

Η κατά 1,67% άνοδος του ΓΔ την Πέμπτη βοήθησε ελαφρώς στη βελτίωση της επενδυτικής ψυχολογίας αλλά χωρίς να προκαλέσει κάποια ουσιαστική αλλαγή, κάτι το οποίο θα συμβεί μόνο στην περίπτωση συνέχισης της ανοδικής προσπάθειας τόσο την Παρασκευή όσο και την επόμενη εβδομάδα. Η Ευρώπη κινήθηκε ανοδικά την Πέμπτη με οδηγό τον DAX ο οποίος κράτησε τη δοκιμασία της στήριξης του ΚΜΟ 200 ημερών του παραμένοντας πάνω από αυτόν.

Στην αγορά νομισμάτων το ευρώ επιχείρησε μία ανοδική κίνηση το πρωί της Πέμπτης αλλά χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία, αφού η πτωτική του τάση επανήλθε ισχυρότερη με αποτέλεσμα να επιστρέψει στη δοκιμασία της πολύ σημαντικής στήριξης του στο 1,21 έναντι του δολαρίου, μία ενδεχόμενη διάσπαση της οποίας θα ανοίξει το δρόμο για το 1,16.

Σε γενικές γραμμές το χρηματιστηριακό περιβάλλον της διεθνούς αγοράς μετοχών παραμένει αδύναμο σε όλους τους βασικούς ορίζοντες και ευάλωτο σε ένα ενδεχόμενο σοκ, ενώ στο βραχυπρόθεσμο ορίζοντα βρίσκεται σε εξέλιξη μία προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης, η οποία, μέχρι στιγμής έχει αποφέρει κάποια αποτελέσματα αλλά σίγουρα όχι εντυπωσιακά.
www.sed.gr/cgi-bin/ikonboard/ikonboard.cgi

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Εταιρική Διακυβέρνηση, Γενικές Συνελεύσεις, σχολιασμός αποφάσεων διοικήσεων εισηγμένων και εποπτικών αρχών του Χ.Α., Άρθρα οικονομικού περιεχομένου.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις