Μετοχικός Ακτιβισμός
Άρθρα, ανακοινώσεις και παρεμβάσεις του ΣΕΔ
Λίγα λόγια για εμένα
Σύνδεσμος Επενδυτών & Διαδικτύου-ΣΕΔ (www.sed.gr) Μη κερδοσκοπικός οργανισμός, Ένωση Μετόχων και Επενδυτών του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
(διαβάστε περισσότερα)
Μουσικές Περιπλανήσεις από το forum του ΣΕΔ
·Έτος Σοπέν (Chopin): 200 χρόνια από τη γέννηση του Φρεντερίκ Σοπέν
·Νίκος Γούναρης:O τραγουδιστής με τη βελούδινη φωνή
·HAIR:Το musical των hippies
·Beach Boys:Ένα υπέροχο φωνητικό συγκρότημα
·ADAMO:Ο θρύλος της Γαλλικής μουσικής σκηνής
·Edith Piaf:Το σπουργιτάκι
·Παύλος Σιδηρόπουλος:Ο πρίγκιπας του ροκ
·Αφοί Κατσιμίχα:Οι Έλληνες "Simon & Garfungel"
·The Mamas and The Papas
·Μαρίκα Νίνου, Η "Ντίβα" του Ρεμπέτικου
·LUCIANO PAVAROTTI 1935-2007
·Rolling Stones, Οι "γερόλυκοι του Rock"
·Μάρκος Βαμβακάρης, Ο "πατριάρχης" του ρεμπέτικου
·John Lennon, Strawberry fields for ever
·Hard Rock, Deep Purple-Led Zeppelin
·ΜΠΕΤΟΒΕΝ, Ο πιο πονεμένος άνθρωπος ή μισάνθρωπος ;
·Γιώργος Μητσάκης, Όπου Γιώργος και μάλαμα.
·Rock and Roll, Halley-Richard-Berry
·Dave Brubeck, Ο Θρύλος της Τζαζ
·Βασίλης Τσιτσάνης, Η ιστορία του λαϊκού τραγουδιού
·James Brown, O "νονός της σόουλ"
·Μπαχ, Ιωάννης Σεβαστιανός Μπαχ (1685-1750)
·Στέλιος..., Η μια και μοναδική φωνή στον...κόσμο
·Simon & Garfunkel, Sounds of Silence
·Μαρία Κάλλας, H ντίβα που δόξασε την Ελλάδα
·Έλβις Πρίσλεϊ, Ο "βασιλιάς" του Rock
·Σαββόπουλος, Ας κρατήσουν οι χοροί
·The Wall, Pink Floyd
·Oscar Peterson, Ο πιανίστας της Τζαζ
·Μότσαρτ, Amandeus:Το φαινόμενο
·Απλά...Στράτος, Ένας και...μοναδικός
·BEATLES, Από την Ιστορία στον Θρύλο
Σύνδεσμοι


Επιδείνωση της κρίσης & μετάδοση σε Βουλγαρία – Ρουμανία δείχνουν τα CDS
693 αναγνώστες
Τετάρτη, 2 Ιουνίου 2010
22:10

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ NUNTIUS ΑΧΕΠΕΥ
ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΕΔ:

www.sed.gr/cgi-bin/ikonboard/ikonboard.cgi

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Επιδείνωση της κρίσης & μετάδοση σε Βουλγαρία – Ρουμανία δείχνουν τα CDS

Η αγορά των ασφαλίστρων από την περίπτωση πτώχευσης έχει δώσει πολλές ενδείξεις ότι μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο χειραγώγησης και υπό αυτήν την έννοια τα συμπεράσματα που εξάγονται από τις μεταβολές των τιμών διάφορων CDS δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα την πραγματική χρηματοπιστωτική εικόνα των εκάστοτε εταιριών ή κρατών. Ωστόσο, ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση είναι ενδεικτικές της τάσης που προκαλούν οι ισχυρότεροι παίκτες στην αγορά και άρα και της κατεύθυνσης που εξυπηρετεί τα συμφέροντα τους.

Υπό αυτό το πρίσμα τα στοιχεία από την αγορά CDS δείχνουν πως η κρίση στην Ισπανία και την Ιταλία επιδεινώνεται, στην Πορτογαλία και την Ελλάδα παραμένει εξαιρετική ισχυρή αλλά σε καλύτερα επίπεδα από αυτά που είχαν καταγραφεί στο ζενίθ της, ενώ έχει ξεκινήσει η μετάδοση της και στην στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία. Τη μεγαλύτερη άνοδο κατά τη διάρκεια του μήνα που μόλις ολοκληρώθηκε κατέγραψε το CDS της Ισπανίας φτάνοντας το προηγούμενο υψηλό του στις 258 μονάδες βάσης, με την υπολογιζόμενη με βάση αυτό πιθανότητα πτώχευσης της Ισπανίας να αγγίζει το 20%, φέρνοντας την στην 15αδα με τις πιθανότερο προς πτώχευση χώρες. Από πολύ κοντά η Ιταλία με το CDS της να καταγράφει νέο ιστορικό υψηλό στις 250 μονάδες και να ακολουθεί αυτό της Ισπανίας στην έντονα ανοδική του τάση.

Η σημαντικότερη εξέλιξη του περασμένου μήνα, όμως, αφορά στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία οι οποίες βλέπουν τις τιμές των CDS τους να ενισχύονται με την πιθανότητα προς πτώχευση τους να υπολογίζεται στο 17,04% και 17,84% αντίστοιχα, σε απόσταση αναπνοής από την Ιταλία, την Ιρλανδία και την Ισπανία.

Στην Ελλάδα η πίεση έχει κοπάσει αλλά η τιμή της έχει παραμείνει πάνω από τις 700 μονάδες βάσης με την πιθανότητα προς πτώχευση της να ξεπερνά το 45%, διατηρώντας την στην 3η χειρότερη θέση στη σχετική λίστα, στην 8η θέση της οποίας βρίσκουμε την Πορτογαλία με 347,84 μονάδες και υπολογιζόμενη με βάση τα CDS πιθανότητα πτώχευσης στο +25,61%.

Είναι αξιοσημείωτο πως τόσο το CDS της Ελλάδας όσο και αυτά των ελληνικών τραπεζών έχουν υποχωρήσει πολύ από την κορυφή που είχαν καταγράψει το Μάιο. Δυστυχώς, όμως, όχι αρκετά ώστε να πάψουν να βρίσκονται υπό καθεστώς χρηματοπιστωτικής πτώχευσης.

Μία ματιά στο ΧΑ όπου ο ΓΔ έκλεισε με μικρά κέρδη την Τετάρτη παραμένοντας κοντά στο σημείο μηδέν του χαμηλού του Μαρτίου του 2009. Η βραχυπρόθεσμη τάση έχει βαθμολογηθεί αρνητικά από το 3F2010 για 14 διαδοχικές συνεδριάσεις, τιμή που είναι ακραία αρνητική. Σύμφωνα με το 3F ο ΓΔ θα πρέπει να κλείσει πάνω από τις 1555 μονάδες προκειμένου η βραχυπρόθεσμη τάση του αποσπάσει θετική βαθμολογία.

Ακραία αρνητική είναι, τεχνικοστατιστικά, και η απόσταση του ΓΔ από τον ΚΜΟ 50 και 200 ημερών του αλλά και το σερί των διαδοχικών πτωτικών εβδομάδων και μηνών.
www.sed.gr/cgi-bin/ikonboard/ikonboard.cgi


Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Εταιρική Διακυβέρνηση, Γενικές Συνελεύσεις, σχολιασμός αποφάσεων διοικήσεων εισηγμένων και εποπτικών αρχών του Χ.Α., Άρθρα οικονομικού περιεχομένου.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις