Μετοχικός Ακτιβισμός
Άρθρα, ανακοινώσεις και παρεμβάσεις του ΣΕΔ
Λίγα λόγια για εμένα
Σύνδεσμος Επενδυτών & Διαδικτύου-ΣΕΔ (www.sed.gr) Μη κερδοσκοπικός οργανισμός, Ένωση Μετόχων και Επενδυτών του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
(διαβάστε περισσότερα)
Μουσικές Περιπλανήσεις από το forum του ΣΕΔ
·Έτος Σοπέν (Chopin): 200 χρόνια από τη γέννηση του Φρεντερίκ Σοπέν
·Νίκος Γούναρης:O τραγουδιστής με τη βελούδινη φωνή
·HAIR:Το musical των hippies
·Beach Boys:Ένα υπέροχο φωνητικό συγκρότημα
·ADAMO:Ο θρύλος της Γαλλικής μουσικής σκηνής
·Edith Piaf:Το σπουργιτάκι
·Παύλος Σιδηρόπουλος:Ο πρίγκιπας του ροκ
·Αφοί Κατσιμίχα:Οι Έλληνες "Simon & Garfungel"
·The Mamas and The Papas
·Μαρίκα Νίνου, Η "Ντίβα" του Ρεμπέτικου
·LUCIANO PAVAROTTI 1935-2007
·Rolling Stones, Οι "γερόλυκοι του Rock"
·Μάρκος Βαμβακάρης, Ο "πατριάρχης" του ρεμπέτικου
·John Lennon, Strawberry fields for ever
·Hard Rock, Deep Purple-Led Zeppelin
·ΜΠΕΤΟΒΕΝ, Ο πιο πονεμένος άνθρωπος ή μισάνθρωπος ;
·Γιώργος Μητσάκης, Όπου Γιώργος και μάλαμα.
·Rock and Roll, Halley-Richard-Berry
·Dave Brubeck, Ο Θρύλος της Τζαζ
·Βασίλης Τσιτσάνης, Η ιστορία του λαϊκού τραγουδιού
·James Brown, O "νονός της σόουλ"
·Μπαχ, Ιωάννης Σεβαστιανός Μπαχ (1685-1750)
·Στέλιος..., Η μια και μοναδική φωνή στον...κόσμο
·Simon & Garfunkel, Sounds of Silence
·Μαρία Κάλλας, H ντίβα που δόξασε την Ελλάδα
·Έλβις Πρίσλεϊ, Ο "βασιλιάς" του Rock
·Σαββόπουλος, Ας κρατήσουν οι χοροί
·The Wall, Pink Floyd
·Oscar Peterson, Ο πιανίστας της Τζαζ
·Μότσαρτ, Amandeus:Το φαινόμενο
·Απλά...Στράτος, Ένας και...μοναδικός
·BEATLES, Από την Ιστορία στον Θρύλο
Σύνδεσμοι


Οριακές απώλειες στη συνεδρίαση της συμπλήρωσης 1 έτους από το χαμηλό του 2009
545 αναγνώστες
Τρίτη, 9 Μαρτίου 2010
23:43

Οριακές απώλειες στη συνεδρίαση της συμπλήρωσης 1 έτους από το χαμηλό του 2009

Σε μία συνεδρίαση η οποία ξεκίνησε με αρνητικό διεθνή χρηματιστηριακό καιρό, ο ΓΔ του ΧΑ βρέθηκε να καταγράφει σημαντικές απώλειες μέχρι τις 14:00, όταν και ξεκίνησε μία δυνατή ανοδική αντίδραση, η οποία τον βοήθησε να καλύψει το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών και να κλείσει ελαφρά μειωμένος κατά 0,11%. Την ίδια στιγμή ο διεθνής χρηματιστηριακός καιρός βελτιώνονταν, με αποτέλεσμα οι DAX και CAC να κλείσουν με μικρά κέρδη, παίρνοντας πίσω όλες τις πρωινές τους απώλειες.

Τη μεγαλύτερη στήριξη στο ΓΔ παρείχε η μετοχή της ΕΤΕ, η οποία κλείνοντας με κέρδη για 4η διαδοχική συνεδρίαση, διαπέρασε χρονική αντίσταση της διάρκειας 5 μηνών, επιβεβαιώνοντας πως κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο τρέχον ράλι. Στις μετοχές με το μεγαλύτερο όγκο βρίσκουμε αυτές των ΑΛΑΠΙΣ, ΜΠΕΝΚ και ΕΤΕ με κέρδη και τις Κύπρου και ALPHA με απώλειες.

Ο ηγετικός ρόλος της μετοχής της ΕΤΕ φάνηκε τόσο στη συνεδρίαση της Τρίτης, καθώς ήταν η μόνη από τις βασικές τραπεζικές μετοχές που έκλεισε με κέρδη αλλά και από την απόδοση της από την περασμένη Δευτέρα, καθώς έχει καταγράψει άνοδο της τάξης του 19,04%, απόδοση που είναι η μεγαλύτερη στον τραπεζικό κλάδο, με δεύτερη καλύτερη αυτήν της MARFB με 15% και τρίτη αυτήν της ΚΥΠΡΟΥ.

Το ασφάλιστρο χρέους της Ελλάδας από την περίπτωση πτώχευσης, κατέγραψε νέα πτώση την Τρίτη φτάνοντας στις 282 μονάδες βάσης αλλά το επιτόκιο του 10ετούς ελληνικού ομολόγου αυξήθηκε στο 6,26%.

Η 9η Μαρτίου ήταν ημέρα συμπλήρωσης ενός έτους από την αρχή του ράλι του 2009 και έτσι έχει ενδιαφέρον να δούμε τις αποδόσεις των βασικών διεθνών δεικτών μετοχών αλλά και του ΓΔ σε αυτό το διάστημα. Την καλύτερη απόδοση καταγράφει  το ETF των αναδυόμενων αγορών EEM, το οποίο ενισχύεται κατά 96,49%, ενώ δεύτερος σε απόδοση έρχεται ο δείκτης Nasdaq με άνοδο 80,66%, αφήνοντας στην τρίτη θέση τον S&P 500 με άνοδο 66,68%. Ακολουθεί ο DAX με άνοδο 60,26%, ενώ ο ΓΔ έχει καταγράφει άνοδο της τάξης του 41,58%.

Την ίδια στιγμή με τη συμπλήρωση ενός έτους από την αρχή του ράλι του περασμένου Μαρτίου, τίθεται σε δοκιμασία και η ʽαντίσταση Lehmanʼ η οποία δημιουργήθηκε από την κατάρρευση των διεθνών αγορών όταν η Lehman κήρυξε πτώχευση. Το ETF αναδυόμενων αγορών βρίσκεται, ήδη, πάνω από την αντίσταση Lehman κατά 18,72%, ενώ από τους διεθνείς δείκτες μόνο οι Nasdaq και FTSE έχουν ξεπεράσει τα επίπεδα τιμών στα οποία βρίσκονταν στις 12 Σεπτεμβρίου του 2008, ημέρα πτώχευσης μίας από τις σημαντικότερες εταιρίες του έξυπνου χρήματος. Ο DAX απέχει περίπου 5% από τη συγκεκριμένη αντίσταση, ενώ ο ΓΔ απέχει περισσότερο από 33%.

www.sed.gr/cgi-bin/ikonboard/ikonboard.cgi

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Εταιρική Διακυβέρνηση, Γενικές Συνελεύσεις, σχολιασμός αποφάσεων διοικήσεων εισηγμένων και εποπτικών αρχών του Χ.Α., Άρθρα οικονομικού περιεχομένου.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις