Μετοχικός Ακτιβισμός
Άρθρα, ανακοινώσεις και παρεμβάσεις του ΣΕΔ
Λίγα λόγια για εμένα
Σύνδεσμος Επενδυτών & Διαδικτύου-ΣΕΔ (www.sed.gr) Μη κερδοσκοπικός οργανισμός, Ένωση Μετόχων και Επενδυτών του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
(διαβάστε περισσότερα)
Μουσικές Περιπλανήσεις από το forum του ΣΕΔ
·Έτος Σοπέν (Chopin): 200 χρόνια από τη γέννηση του Φρεντερίκ Σοπέν
·Νίκος Γούναρης:O τραγουδιστής με τη βελούδινη φωνή
·HAIR:Το musical των hippies
·Beach Boys:Ένα υπέροχο φωνητικό συγκρότημα
·ADAMO:Ο θρύλος της Γαλλικής μουσικής σκηνής
·Edith Piaf:Το σπουργιτάκι
·Παύλος Σιδηρόπουλος:Ο πρίγκιπας του ροκ
·Αφοί Κατσιμίχα:Οι Έλληνες "Simon & Garfungel"
·The Mamas and The Papas
·Μαρίκα Νίνου, Η "Ντίβα" του Ρεμπέτικου
·LUCIANO PAVAROTTI 1935-2007
·Rolling Stones, Οι "γερόλυκοι του Rock"
·Μάρκος Βαμβακάρης, Ο "πατριάρχης" του ρεμπέτικου
·John Lennon, Strawberry fields for ever
·Hard Rock, Deep Purple-Led Zeppelin
·ΜΠΕΤΟΒΕΝ, Ο πιο πονεμένος άνθρωπος ή μισάνθρωπος ;
·Γιώργος Μητσάκης, Όπου Γιώργος και μάλαμα.
·Rock and Roll, Halley-Richard-Berry
·Dave Brubeck, Ο Θρύλος της Τζαζ
·Βασίλης Τσιτσάνης, Η ιστορία του λαϊκού τραγουδιού
·James Brown, O "νονός της σόουλ"
·Μπαχ, Ιωάννης Σεβαστιανός Μπαχ (1685-1750)
·Στέλιος..., Η μια και μοναδική φωνή στον...κόσμο
·Simon & Garfunkel, Sounds of Silence
·Μαρία Κάλλας, H ντίβα που δόξασε την Ελλάδα
·Έλβις Πρίσλεϊ, Ο "βασιλιάς" του Rock
·Σαββόπουλος, Ας κρατήσουν οι χοροί
·The Wall, Pink Floyd
·Oscar Peterson, Ο πιανίστας της Τζαζ
·Μότσαρτ, Amandeus:Το φαινόμενο
·Απλά...Στράτος, Ένας και...μοναδικός
·BEATLES, Από την Ιστορία στον Θρύλο
Σύνδεσμοι


ΓΔ: 2η καλύτερη απόδοση στον κόσμο από το χαμηλό του Φεβρουαρίου
628 αναγνώστες
Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2010
21:18

Χωρίς τη βοήθεια της διεθνούς χρηματιστηριακής αγοράς η οποία παρέμεινε αδύναμη σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πέμπτης, ο ΓΔ βρήκε τη δύναμη να κλείσει με σημαντικά κέρδη της τάξης του 1,67%, με το Δείκτη Τραπεζών και την ΕΤΕ να κλείνουνε με άνοδο 0,62% και 0,61% αντίστοιχα. Όλες οι βασικές τραπεζικές μετοχές έκλεισαν με κέρδη, με την Κύπρου να καταγράφει τη μεγαλύτερη άνοδο κατά 2,2%, τη Eurobank να κλείνει με άνοδο 0,78% και τη MARFB να ενισχύεται κατά 0,49%. Στο τοπ 5 των μετοχών με τη μεγαλύτερη άνοδο βρίσκουμε την ΕΤΕ, η οποία ενισχύθηκε κατά 0,61%, την ΑΛΑΠΙΣ με άνοδο 2,17%, την Κύπρου με +2,2%, τη MARFB στο +0,49% και την ΙΝΚΑΤ στο –1,75%.

Ο ΓΔ έκλεισε στις 2048,16 μονάδες και σε υψηλό 5 εβδομάδων, ενώ άγγιξε τον ΚΜΟ 50 ημερών του, για 1η φορά από τον περασμένο Νοέμβριο. Η απόσταση του από τον ΚΜΟ 50 ημερών του μειώθηκε στο –0,25% ενώ έχει συμπληρώσει 76 συνεδριάσεις κάτω από αυτόν, περίοδος που είναι εξαιρετικά ακραία. Στη συνεδρίαση της Παρασκευής ο ΓΔ θα δοκιμάσει να βάλει τέλος σε αυτό το αρνητικό του ρεκόρ, έστω και οριακά.

Αν και δεν έχει γίνει ιδιαίτερα αισθητό λόγο των γενικότερων οικονομικών προβλημάτων της χώρας, η άνοδος των τελευταίων 5 συνεδριάσεων ήταν η μεγαλύτερη, σε αντίστοιχο διάστημα,  από την κορυφή του Οκτωβρίου και η 2η μεγαλύτερη από τον περασμένο Μάιο. Από τις 8 Φεβρουαρίου ο ΓΔ έχει ενισχυθεί κατά 13,38% με την ΕΤΕ να έχει καταγράψει κέρδη της τάξης του 14,73%.

Σε αυτό το διάστημα η άνοδος του ΓΔ είναι η 2η μεγαλύτερη στον κόσμο μεταξύ των 82 μεγαλύτερων χρηματιστηρίων, πίσω, μόνο από αυτήν της Ουκρανίας. Στην 1η δεκάδα των χρηματιστηρίων με τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 08 Φεβρουαρίου βρίσκουμε τη Ρουμανία, τη Βραζιλία, και την Ελβετία, ενώ περισσότερα από το 80% των χρηματιστηρίων καταγράφουν κέρδη στο σχετικό διάστημα, επιβεβαιώνοντας πως η ανοδική αντίδραση ήταν διεθνής υπόθεση. Σε αυτό το διάστημα η άνοδος του ΓΔ είναι η 2η μεγαλύτερη στον κόσμο μεταξύ των 82 μεγαλύτερων χρηματιστηρίων, πίσω, μόνο από αυτήν της Ουκρανίας. Στην 1η δεκάδα των χρηματιστηρίων με τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 08 Φεβρουαρίου βρίσκουμε τη Ρουμανία, τη Βραζιλία, και την Ελβετία, ενώ περισσότερα από το 80% των χρηματιστηρίων καταγράφουν κέρδη στο σχετικό διάστημα, επιβεβαιώνοντας πως η ανοδική αντίδραση ήταν διεθνής υπόθεση.

Συνεχίζουμε με τη μετοχή της ΕΤΕ, η οποία πέρασε πάνω από τα 15 ευρώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πέμπτης, για να κλείσει στα 14,80, αποτυγχάνοντας για άλλη μία φορά να ξεπεράσει την αντίσταση από το χαμηλό του Ιανουαρίου, την οποία έχει δοκιμάσει, μέχρι στιγμής, 5 φορές, χωρίς επιτυχία. Η δοκιμασία αυτή θα συνεχιστεί και την Παρασκευή, με τη μετοχή να προσπαθεί να καταγράψει νέο υψηλό 4 εβδομάδων.

Τέλος, σημαντικά κέρδη κατέγραψαν οι ΟΤΕ και ΔΕΗ με τη δεύτερη να κλείνει πάνω στον ΚΜΟ 50 ημερών της.
www.sed.gr/cgi-bin/ikonboard/ikonboard.cgi

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Εταιρική Διακυβέρνηση, Γενικές Συνελεύσεις, σχολιασμός αποφάσεων διοικήσεων εισηγμένων και εποπτικών αρχών του Χ.Α., Άρθρα οικονομικού περιεχομένου.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις