Μετοχικός Ακτιβισμός
Άρθρα, ανακοινώσεις και παρεμβάσεις του ΣΕΔ
Λίγα λόγια για εμένα
Σύνδεσμος Επενδυτών & Διαδικτύου-ΣΕΔ (www.sed.gr) Μη κερδοσκοπικός οργανισμός, Ένωση Μετόχων και Επενδυτών του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
(διαβάστε περισσότερα)
Μουσικές Περιπλανήσεις από το forum του ΣΕΔ
·Έτος Σοπέν (Chopin): 200 χρόνια από τη γέννηση του Φρεντερίκ Σοπέν
·Νίκος Γούναρης:O τραγουδιστής με τη βελούδινη φωνή
·HAIR:Το musical των hippies
·Beach Boys:Ένα υπέροχο φωνητικό συγκρότημα
·ADAMO:Ο θρύλος της Γαλλικής μουσικής σκηνής
·Edith Piaf:Το σπουργιτάκι
·Παύλος Σιδηρόπουλος:Ο πρίγκιπας του ροκ
·Αφοί Κατσιμίχα:Οι Έλληνες "Simon & Garfungel"
·The Mamas and The Papas
·Μαρίκα Νίνου, Η "Ντίβα" του Ρεμπέτικου
·LUCIANO PAVAROTTI 1935-2007
·Rolling Stones, Οι "γερόλυκοι του Rock"
·Μάρκος Βαμβακάρης, Ο "πατριάρχης" του ρεμπέτικου
·John Lennon, Strawberry fields for ever
·Hard Rock, Deep Purple-Led Zeppelin
·ΜΠΕΤΟΒΕΝ, Ο πιο πονεμένος άνθρωπος ή μισάνθρωπος ;
·Γιώργος Μητσάκης, Όπου Γιώργος και μάλαμα.
·Rock and Roll, Halley-Richard-Berry
·Dave Brubeck, Ο Θρύλος της Τζαζ
·Βασίλης Τσιτσάνης, Η ιστορία του λαϊκού τραγουδιού
·James Brown, O "νονός της σόουλ"
·Μπαχ, Ιωάννης Σεβαστιανός Μπαχ (1685-1750)
·Στέλιος..., Η μια και μοναδική φωνή στον...κόσμο
·Simon & Garfunkel, Sounds of Silence
·Μαρία Κάλλας, H ντίβα που δόξασε την Ελλάδα
·Έλβις Πρίσλεϊ, Ο "βασιλιάς" του Rock
·Σαββόπουλος, Ας κρατήσουν οι χοροί
·The Wall, Pink Floyd
·Oscar Peterson, Ο πιανίστας της Τζαζ
·Μότσαρτ, Amandeus:Το φαινόμενο
·Απλά...Στράτος, Ένας και...μοναδικός
·BEATLES, Από την Ιστορία στον Θρύλο
Σύνδεσμοι


Μπορεί ο Μάρτιος να κλείσει με κέρδη;
558 αναγνώστες
Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2010
23:10

Μπορεί ο Μάρτιος να κλείσει με κέρδη;

Με σημαντικά κέρδη έκλεισε ο ΓΔ τη Δευτέρα, συμπληρώνοντας ένα μίνι ράλι 2 διαδοχικών ανοδικών συνεδριάσεων, κατά το οποίο έχει καταγράψει την 3η μεγαλύτερη άνοδο διημέρου μέσα στο 2010. Ο ΓΔ εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τον καλό διεθνή χρηματιστηριακό καιρό της Δευτέρας, ακολουθώντας τους ευρωπαϊκούς δείκτες στην άνοδο και κλείνοντας ενισχυμένος κατά 2,94% πάνω από τις 1950 μονάδες.

Ο δείκτης τραπεζών ενισχύθηκε κατά 4,01% με το FTSEM να κερδίζει 2,7% και το FTSES 2,17%.  Σημαντική άνοδο κατέγραψαν όλες οι βασικές τράπεζες του ΧΑ, με τη Eurobank να κερδίζει 5,46%, την ΕΤΕ 5,11% και τη MARFB 4,1%. Στο τοπ 5 των μετοχών με το μεγαλύτερο όγκο βρίσκουμε τις ΕΤΕ, MARFB, MIG, ΑΛΑΠΙΣ και ALPHA που στο σύνολό τους κατέγραψαν άνοδο.

Ο ΓΔ έκλεισε στις 1969,35 μονάδες και έφτασε στο 100% της αντίστασης του από το χαμηλό του Ιανουαρίου, το οποίο δοκιμάζει για 3η διαδοχική φορά προσπαθώντας να το ξεπεράσει. Αν και οριακά, αυτή είναι η υψηλότερη τιμή κλεισίματος από τις 27 Ιανουαρίου, δηλαδή πρόκειται για υψηλό ενός μήνα. Η διαφορά του από τον ΚΜΟ 50 ημερών του μειώθηκε στο 4,77% που είναι η χαμηλότερη από τις 9 Ιανουαρίου.

Ο ΓΔ έχει παραμείνει κάτω από τον ΚΜΟ 50 ημερών του για διάστημα 73 συνεδριάσεων που είναι το 2ο μεγαλύτερο από το 1994, στοιχείο που υποδηλώνει ακραία πτωτική κατάσταση όσον αφορά στη χρονική διάσταση της τάσης.

Στο κλείσιμο του Φεβρουαρίου συμπληρώθηκαν 4, διαδοχικοί μήνες πτώσης για το ΓΔ. Από το 1994 μόνο σε μία περίπτωση καταγράφηκε πτωτικό ράλι μεγαλύτερης διάρκειας και αυτό ήταν κατά τη διάρκεια του κραχ του 2008. Αυτό σημαίνει πως ο ΓΔ δοκιμάζει ισχυρή χρονική στήριξη στο Μάρτιο και αυτό σε συνδυασμό με την στατιστικά ακραία πτωτική του κατάσταση κάνει το σκηνικό ενδιαφέρον.

Η ΕΤΕ έκλεισε με σημαντική άνοδο και πλησιάζει στην αντίσταση της από το χαμηλό της του Ιανουαρίου. Η απόσταση της από τον ΚΜΟ 50 ημερών της είναι –12,67% και είναι η μικρότερη από τις 9 Ιανουαρίου. Ο όγκος συναλλαγών της μετοχής στις τελευταίες 40 συνεδριάσεις, είναι ο μεγαλύτερος σε αντίστοιχο διάστημα στη μοντέρνα χρηματιστηριακή της ιστορία.

Η MARFB κατέγραψε σημαντική άνοδο και έκλεισε ακριβώς πάνω στην αντίσταση της από το χαμηλό της του Ιανουαρίου. Στις τελευταίες 2 συνεδριάσεις έχει καταγράψει τη μεγαλύτερη άνοδο διημέρου από τον περασμένο Δεκέμβριο. Η απόσταση της από τον ΚΜΟ 50 ημερών της είναι η –3,9% και είναι η μικρότερη από τον περασμένο Νοέμβριο.


www.sed.gr/cgi-bin/ikonboard/ikonboard.cgi

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Εταιρική Διακυβέρνηση, Γενικές Συνελεύσεις, σχολιασμός αποφάσεων διοικήσεων εισηγμένων και εποπτικών αρχών του Χ.Α., Άρθρα οικονομικού περιεχομένου.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις