Μετοχικός Ακτιβισμός
Άρθρα, ανακοινώσεις και παρεμβάσεις του ΣΕΔ
Λίγα λόγια για εμένα
Σύνδεσμος Επενδυτών & Διαδικτύου-ΣΕΔ (www.sed.gr) Μη κερδοσκοπικός οργανισμός, Ένωση Μετόχων και Επενδυτών του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
(διαβάστε περισσότερα)
Μουσικές Περιπλανήσεις από το forum του ΣΕΔ
·Έτος Σοπέν (Chopin): 200 χρόνια από τη γέννηση του Φρεντερίκ Σοπέν
·Νίκος Γούναρης:O τραγουδιστής με τη βελούδινη φωνή
·HAIR:Το musical των hippies
·Beach Boys:Ένα υπέροχο φωνητικό συγκρότημα
·ADAMO:Ο θρύλος της Γαλλικής μουσικής σκηνής
·Edith Piaf:Το σπουργιτάκι
·Παύλος Σιδηρόπουλος:Ο πρίγκιπας του ροκ
·Αφοί Κατσιμίχα:Οι Έλληνες "Simon & Garfungel"
·The Mamas and The Papas
·Μαρίκα Νίνου, Η "Ντίβα" του Ρεμπέτικου
·LUCIANO PAVAROTTI 1935-2007
·Rolling Stones, Οι "γερόλυκοι του Rock"
·Μάρκος Βαμβακάρης, Ο "πατριάρχης" του ρεμπέτικου
·John Lennon, Strawberry fields for ever
·Hard Rock, Deep Purple-Led Zeppelin
·ΜΠΕΤΟΒΕΝ, Ο πιο πονεμένος άνθρωπος ή μισάνθρωπος ;
·Γιώργος Μητσάκης, Όπου Γιώργος και μάλαμα.
·Rock and Roll, Halley-Richard-Berry
·Dave Brubeck, Ο Θρύλος της Τζαζ
·Βασίλης Τσιτσάνης, Η ιστορία του λαϊκού τραγουδιού
·James Brown, O "νονός της σόουλ"
·Μπαχ, Ιωάννης Σεβαστιανός Μπαχ (1685-1750)
·Στέλιος..., Η μια και μοναδική φωνή στον...κόσμο
·Simon & Garfunkel, Sounds of Silence
·Μαρία Κάλλας, H ντίβα που δόξασε την Ελλάδα
·Έλβις Πρίσλεϊ, Ο "βασιλιάς" του Rock
·Σαββόπουλος, Ας κρατήσουν οι χοροί
·The Wall, Pink Floyd
·Oscar Peterson, Ο πιανίστας της Τζαζ
·Μότσαρτ, Amandeus:Το φαινόμενο
·Απλά...Στράτος, Ένας και...μοναδικός
·BEATLES, Από την Ιστορία στον Θρύλο
Σύνδεσμοι


Αρνητικό ρεκόρ 7ετίας για ΕΤΕ
711 αναγνώστες
Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2010
22:06

Με αρνητική πρωταγωνίστρια την ΕΤΕ, ο ΓΔ έκλεισε στη συνεδρίαση της Πέμπτης με απώλειες της τάξης του 2,82%, περνώντας κάτω από τις 1900 μονάδες, επίπεδο που του είχε παράσχει στήριξη σε προηγούμενες συνεδριάσεις. Η ΕΤΕ βούλιαξε κατά 5,18% συμπαρασύροντας και το Δείκτη Τραπεζών, ο οποίος έκλεισε μειωμένος κατά 4,92%. Απώλειες 1,4% για τον FTSEM ενώ στο –1,46% έκλεισε ο FTSES.

Με πτώση έκλεισαν όλες οι μετοχές του τραπεζικού κλάδου, με την Κύπρου να χάνει 7,05%, την Eurobank 5,82% και τη MARFB 4,76%.  μέση απόδοση του τοπ 5 των μετοχών με το μεγαλύτερο όγκο ήταν –4,05% ένδειξη της έντασης της πτώσης.

Ο ΓΔ πήρε πτωτική κατεύθυνση από την αρχή της συνεδρίασης και συνέχισε έτσι κλείνοντας κοντά στο χαμηλότερο σημείο της ημέρας, στις 1872 μονάδες. Παρομοίως, πτωτική τάση είχε σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης και η ΕΤΕ η οποία έκλεισε στα 13,18 ευρώ.

Ο ΓΔ έκλεισε πάνω στη στήριξη του χαμηλού του, του Απριλίου και σε μικρή απόσταση από το χαμηλό του, του Φεβρουαρίου. Η βραχυπρόθεσμη τάση του παραμένει πλάγια αλλά η πρώιμη βραχυπρόθεσμη είναι, πλέον, πτωτική, ενώ πτωτική παραμένει η μεσοπρόθεσμη αλλά και η μακροπρόθεσμη τάση του.

Η απόσταση του από τον ΚΜΟ 50 ημερών του αυξήθηκε στο –10,72% και είναι ενδιαφέρον πως από το Δεκέμβριο και μετά, στις 4 από τις 5 φορές που η απόσταση είχε μειωθεί κοντά στο –6%, όπως δηλαδή συνέβη πριν από 4 συνεδριάσεις, ακολούθησε πτώση. Η απόσταση του από τον ΚΜΟ 200 ημερών του αυξήθηκε στο –24,95%, επιστρέφοντας δυνατά κάτω από το –20%. Ο ΓΔ έχει συμπληρώσει 71 συνεδριάσεις κάτω από τον ΚΜΟ 50 ημερών του, σπάζοντας προηγούμενα αρνητικά ρεκόρ πολλών ετών (με εξαίρεση το νο1 διάστημα στην ιστορία του κατά τη διάρκεια του 2008).

Παρά τις πολύ αρνητικές μετρήσεις του ΓΔ είναι η ΕΤΕ αυτή που κατέγραψε αρνητικό ρεκόρ 7αετίας την Πέμπτη, καθώς συμπλήρωσε 70 συνεδριάσεις κάτω από τον ΚΜΟ 50 ημερών της, διάστημα που είναι το μεγαλύτερο από το 2003 και ακριβώς ίσο με το αρνητικό ρεκόρ του 2008. Ένα ενδιαφέρον τεχνικοστατιστικό στοιχείο είναι πως ΕΤΕ και ΓΔ έχουν, μόλις, 1 συνεδρίαση διαφορά ως προς την παραμονή τους κάτω από τον ΚΜΟ 50 ημερών τους, ένδειξη της πολύ μεγάλης θετικής συσχέτισης που έχουν αλλά και της πολύ σημαντικής επιρροής της ΕΤΕ στην κίνηση του ΓΔ.

Η μετοχή βρίσκεται σε μακροπρόθεσμη και μεσοπρόθεσμη πτωτική τάση, ενώ στο βραχυπρόθεσμο ορίζοντα κινείται πλάγια και στον πρώιμο βραχυπρόθεσμο πτωτικά, απέχοντας, πλέον, ελάχιστα από το πρόσφατο χαμηλό της.

Εντυπωσιακή είναι η μέτρηση της απόστασης της μετοχής από τον ΚΜΟ 200 ημερών της, καθώς την Πέμπτη ξεπέρασε το –50%. Με εξαίρεση την περίοδο του κραχ του 2008-2009, αυτή είναι η μεγαλύτερη αρνητική μέτρηση από το 2003.
www.sed.gr/cgi-bin/ikonboard/ikonboard.cgi

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Εταιρική Διακυβέρνηση, Γενικές Συνελεύσεις, σχολιασμός αποφάσεων διοικήσεων εισηγμένων και εποπτικών αρχών του Χ.Α., Άρθρα οικονομικού περιεχομένου.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις