Μετοχικός Ακτιβισμός
Άρθρα, ανακοινώσεις και παρεμβάσεις του ΣΕΔ
Λίγα λόγια για εμένα
Σύνδεσμος Επενδυτών & Διαδικτύου-ΣΕΔ (www.sed.gr) Μη κερδοσκοπικός οργανισμός, Ένωση Μετόχων και Επενδυτών του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
(διαβάστε περισσότερα)
Μουσικές Περιπλανήσεις από το forum του ΣΕΔ
·Έτος Σοπέν (Chopin): 200 χρόνια από τη γέννηση του Φρεντερίκ Σοπέν
·Νίκος Γούναρης:O τραγουδιστής με τη βελούδινη φωνή
·HAIR:Το musical των hippies
·Beach Boys:Ένα υπέροχο φωνητικό συγκρότημα
·ADAMO:Ο θρύλος της Γαλλικής μουσικής σκηνής
·Edith Piaf:Το σπουργιτάκι
·Παύλος Σιδηρόπουλος:Ο πρίγκιπας του ροκ
·Αφοί Κατσιμίχα:Οι Έλληνες "Simon & Garfungel"
·The Mamas and The Papas
·Μαρίκα Νίνου, Η "Ντίβα" του Ρεμπέτικου
·LUCIANO PAVAROTTI 1935-2007
·Rolling Stones, Οι "γερόλυκοι του Rock"
·Μάρκος Βαμβακάρης, Ο "πατριάρχης" του ρεμπέτικου
·John Lennon, Strawberry fields for ever
·Hard Rock, Deep Purple-Led Zeppelin
·ΜΠΕΤΟΒΕΝ, Ο πιο πονεμένος άνθρωπος ή μισάνθρωπος ;
·Γιώργος Μητσάκης, Όπου Γιώργος και μάλαμα.
·Rock and Roll, Halley-Richard-Berry
·Dave Brubeck, Ο Θρύλος της Τζαζ
·Βασίλης Τσιτσάνης, Η ιστορία του λαϊκού τραγουδιού
·James Brown, O "νονός της σόουλ"
·Μπαχ, Ιωάννης Σεβαστιανός Μπαχ (1685-1750)
·Στέλιος..., Η μια και μοναδική φωνή στον...κόσμο
·Simon & Garfunkel, Sounds of Silence
·Μαρία Κάλλας, H ντίβα που δόξασε την Ελλάδα
·Έλβις Πρίσλεϊ, Ο "βασιλιάς" του Rock
·Σαββόπουλος, Ας κρατήσουν οι χοροί
·The Wall, Pink Floyd
·Oscar Peterson, Ο πιανίστας της Τζαζ
·Μότσαρτ, Amandeus:Το φαινόμενο
·Απλά...Στράτος, Ένας και...μοναδικός
·BEATLES, Από την Ιστορία στον Θρύλο
Σύνδεσμοι


ΓΔ: ανοδικά μετά από δοκιμασία των 1900 μονάδων
535 αναγνώστες
Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2010
23:06

Εν μέσω μίας συνεδρίασης με μεγάλη αστάθεια του διεθνούς χρηματιστηριακού καιρού, με τους ευρωπαϊκούς δείκτες μετοχών να ταλαντώνονται πάνω και κάτω από το μηδέν και τα εμπορεύματα να παρουσιάζουν την ίδια νευρική συμπεριφορά, ο ΓΔ επηρεάστηκε, αρχικά, αρνητικά και βρέθηκε να καταγράφει σημαντική πτώση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ωστόσο, στη συνέχεια η αστάθεια έδωσε τη θέση της σε μία ήπια βελτίωση της διεθνούς εικόνας, την οποία εκμεταλλεύτηκε και ο ΓΔ, αφού πρώτα δοκίμασε τις 1900 μονάδες ως στήριξη *χαμηλό ημέρας στις 1896 μονάδες), για να αντιδράσει καλύπτοντας όλες τις απώλειες και κλείνοντας, τελικά, με μικρά κέρδη, στις 1926,81 μονάδες. Η Ευρώπη ακολούθησε κλείνοντας θετικά, με τον FTSE να κερδίζει 0,52%, τον CAC 0,23% και τον DAX 0,2%.

Η βασικότερη αιτία της αστάθειας της αγοράς ήταν οι διακυμάνσεις του ευρώ, το οποίο βρέθηκε το πρωί να χάνει σημαντικό έδαφος επηρεάζοντας αρνητικά τις μετοχές και τα εμπορεύματα, για να απογειωθεί στη συνέχεια βοηθώντας τα να αναρρώσουν. Το ευρωδολάριο κινήθηκε ανοδικά μέχρι το 1,3620 για τόση ώρα όση χρειαζόταν για να κλείσει με κέρδη το ΧΑ και η Ευρώπη και στην πορεία κατέρρευσε επιστρέφοντας στο 1,3522.

Στο ΧΑ ο ΔΤΡ έκλεισε με μικρά κέρδη της τάξης του 0,19% και ο FTSEM με οριακή άνοδο της τάξης του 0,12% ενώ ο FTSES έκλεισε μειωμένος κατά 0,3%. Ο αρνητικός πρωταγωνιστής της συνεδρίασης ήταν, για άλλη μία φορά, η ΕΤΕ, η οποία έκλεισε με απώλειες 1,42%, εμποδίζοντας το ΓΔ να κινηθεί υψηλότερα. Απώλειες και για την ΤΤ, ενώ με κέρδη έκλεισαν οι υπόλοιπες τραπεζικές μετοχές, με τη MARFB να ενισχύεται κατά 2,72%, την Eurobank κατά 2,46%, την Πειραιώς κατά 1,67%, την Κύπρου κατά 1,15% και την ALPHA κατά 0,15%.

Στο τοπ 5 των μετοχών με το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών την παράσταση έκλεψε η AXON η οποία έκλεισε μα άνοδο 7,27%, ενώ ανοδικά έκλεισαν και οι Κύπρου, ΜΙΓ  και Eurobank με την ΕΤΕ να είναι η μόνη μετοχή της 5άδας που έκλεισε με απώλειες.

Οδεύοντας προς τη συμπλήρωση και του 2ου μήνα της νέας χρονιάς, ο ΓΔ εξακολουθεί να καταγράφει σημαντικές απώλειες της τάξης του 12,26%, με την ΕΤΕ να χάνει από την αρχή του 2010 23,2%, επιβεβαιώνοντας την διαπίστωση του κυρίου Παναγιώτου ότι είναι η κύρια υπεύθυνη για την καταστροφική πορεία του ΓΔ και του ΧΑ. Η Eurobank χάνει 25,88% και η Πειραιώς 24,6% ενώ η MARFB καταγράφει απώλειες 17,47%.  

Στα συγκριτικά διαγράμματα απόδοσης του μηχανικού συστήματος 3F βλέπουμε πως οι μόνες μετοχές τραπεζών που από την αρχή του έτους κινήθηκαν καλύτερα από το ΓΔ είναι οι Κύπρου και η ΤΤ.

Εξετάζοντας την απόδοση του Φεβρουαρίου βρίσκουμε και πάλι την ΕΤΕ στο ρόλο του αρνητικού πρωταγωνιστή, καθώς χάνει 13,18% με το ΓΔ να χάνει 5,93%.   Κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου, οι μετοχές που κινήθηκαν καλύτερα από το ΓΔ είναι οι ALPHA, Πειραιώς και Κύπρου.

www.sed.gr/cgi-bin/ikonboard/ikonboard.cgi

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Εταιρική Διακυβέρνηση, Γενικές Συνελεύσεις, σχολιασμός αποφάσεων διοικήσεων εισηγμένων και εποπτικών αρχών του Χ.Α., Άρθρα οικονομικού περιεχομένου.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις