Μετοχικός Ακτιβισμός
Άρθρα, ανακοινώσεις και παρεμβάσεις του ΣΕΔ
Λίγα λόγια για εμένα
Σύνδεσμος Επενδυτών & Διαδικτύου-ΣΕΔ (www.sed.gr) Μη κερδοσκοπικός οργανισμός, Ένωση Μετόχων και Επενδυτών του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
(διαβάστε περισσότερα)
Μουσικές Περιπλανήσεις από το forum του ΣΕΔ
·Έτος Σοπέν (Chopin): 200 χρόνια από τη γέννηση του Φρεντερίκ Σοπέν
·Νίκος Γούναρης:O τραγουδιστής με τη βελούδινη φωνή
·HAIR:Το musical των hippies
·Beach Boys:Ένα υπέροχο φωνητικό συγκρότημα
·ADAMO:Ο θρύλος της Γαλλικής μουσικής σκηνής
·Edith Piaf:Το σπουργιτάκι
·Παύλος Σιδηρόπουλος:Ο πρίγκιπας του ροκ
·Αφοί Κατσιμίχα:Οι Έλληνες "Simon & Garfungel"
·The Mamas and The Papas
·Μαρίκα Νίνου, Η "Ντίβα" του Ρεμπέτικου
·LUCIANO PAVAROTTI 1935-2007
·Rolling Stones, Οι "γερόλυκοι του Rock"
·Μάρκος Βαμβακάρης, Ο "πατριάρχης" του ρεμπέτικου
·John Lennon, Strawberry fields for ever
·Hard Rock, Deep Purple-Led Zeppelin
·ΜΠΕΤΟΒΕΝ, Ο πιο πονεμένος άνθρωπος ή μισάνθρωπος ;
·Γιώργος Μητσάκης, Όπου Γιώργος και μάλαμα.
·Rock and Roll, Halley-Richard-Berry
·Dave Brubeck, Ο Θρύλος της Τζαζ
·Βασίλης Τσιτσάνης, Η ιστορία του λαϊκού τραγουδιού
·James Brown, O "νονός της σόουλ"
·Μπαχ, Ιωάννης Σεβαστιανός Μπαχ (1685-1750)
·Στέλιος..., Η μια και μοναδική φωνή στον...κόσμο
·Simon & Garfunkel, Sounds of Silence
·Μαρία Κάλλας, H ντίβα που δόξασε την Ελλάδα
·Έλβις Πρίσλεϊ, Ο "βασιλιάς" του Rock
·Σαββόπουλος, Ας κρατήσουν οι χοροί
·The Wall, Pink Floyd
·Oscar Peterson, Ο πιανίστας της Τζαζ
·Μότσαρτ, Amandeus:Το φαινόμενο
·Απλά...Στράτος, Ένας και...μοναδικός
·BEATLES, Από την Ιστορία στον Θρύλο
Σύνδεσμοι


ΓΔ: ανοδικά χρονική στήριξη αλλά με μεγάλη πτώση στο Φεβρουάριο
675 αναγνώστες
Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2010
00:14

Σε μία συνεδρίαση με θετικό διεθνή χρηματιστηριακό καιρό, ο ΓΔ βρήκε το δρόμο προς τα κέρδη, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά τη χρονική στήριξη των 4 πτωτικών συνεδριάσεων, για την οποία μιλήσαμε και σε προηγούμενες αναλύσεις.

Σύμφωνα με τεχνική στατιστική ανάλυση, από την αρχή της ανόδου του Μαρτίου ο ΓΔ δεν κατέγραψε ποτέ σερί μεγαλύτερων των 4 διαδοχικών πτωτικών συνεδριάσεων και την Τετάρτη είχε συμπληρώσει το 5ο αντίστοιχο σερί στους τελευταίους 11 μήνες, φτάνοντας, έτσι, στην πολύ σημαντική του αυτή χρονική στήριξη, η οποία δοκιμάστηκε την Πέμπτη. Η συνεδρίαση ξεκίνησε με απώλειες αλλά μετά τις 11:30 ο ΓΔ πέρασε σε θετικό έδαφος και δεν κοίταξε ξανά πίσω, κλείνοντας με κέρδη 1,27% στις 1882 μονάδες.

Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερο άνοδο κατέγραψε αυτός των τραπεζών, με κέρδη 1,37%, ενώ ο FTSES έκλεισε ενισχυμένος κατά 0,93% και ο FTSEM στο –0,15%. Με άνοδο έκλεισαν οι μετοχές τραπεζών, με την Κύπρου να πρωταγωνιστεί κλείνοντας στο +4,86%. Η μετοχή έχει καταγράψει πολύ σημαντική πτώση από την κορυφή της του Οκτωβρίου αλλά έχει καταφέρει να παραμείνει πάνω από το χαμηλό της του Ιουνίου.

Με κέρδη έκλεισαν και οι μετοχές με το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών στο ΧΑ, με τον ΟΤΕ να πρωταγωνιστεί στη σχετική λίστα, κερδίζοντας 4,49% και την ΕΤΕ να ενισχύεται κατά 0,97%. Ο ΟΤΕ έκλεισε κοντά στο υψηλό του της ημέρας, καταγράφοντας μία ιδιαίτερα δυνατή ανοδική κίνηση στην αρχή της συνεδρίασης και μέχρι τις 11:30, όταν και πέρασε σε πλάγια τάση. Σε πρόσφατη ανάλυση μας με στοιχεία από το 3FVIP.com, κάναμε ειδική αναφορά στη μετοχή του ΟΤΕ, υπογραμμίζοντας ότι πλησίαζε στη σημαντικότερη μακροπρόθεσμη / πολυετή στήριξη του, από την οποία και τελικά, αντέδρασε ανοδικά την Πέμπτη.

Ο ΓΔ παραμένει σε πτωτική τάση στο μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, ενώ απώλειες καταγράφει και στο μακροπρόθεσμο ορίζοντα των 6 μηνών. Στο βραχυπρόθεσμο ορίζοντα των 8 συνεδριάσεων η τάση του είναι πλάγια και η κίνηση του παρουσιάζει ιδιαίτερα μεγάλη αστάθεια.

Μέχρι στιγμής ο Φεβρουάριος είναι ένας έντονα πτωτικός μήνας με το ΓΔ να χάνει 7,89% και τη Eurobank να καταγράφει απώλειες 18,08%. Η ΕΤΕ πέφτει κατά 13,69% ενώ η MARFB χάνει 13,74%. Πτώση καταγράφουν όλες οι τραπεζικές μετοχές με την ΤΤ, που σε προηγούμενους μήνες κρατούσε, να χάνει στο Φεβρουάριο 11,26%.

Από την αρχή του έτους η εικόνα είναι ακόμη χειρότερη, με το ΓΔ να χάνει 14,3%, την ΕΤΕ 25,14%, τη Eurobank 32,74% και την Πειραιώς 29,3%, ενώ όλες οι τραπεζικές μετοχές καταγράφουν μεγάλες απώλειες.
www.sed.gr/cgi-bin/ikonboard/ikonboard.cgi

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Εταιρική Διακυβέρνηση, Γενικές Συνελεύσεις, σχολιασμός αποφάσεων διοικήσεων εισηγμένων και εποπτικών αρχών του Χ.Α., Άρθρα οικονομικού περιεχομένου.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις