Μετοχικός Ακτιβισμός
Άρθρα, ανακοινώσεις και παρεμβάσεις του ΣΕΔ
Λίγα λόγια για εμένα
Σύνδεσμος Επενδυτών & Διαδικτύου-ΣΕΔ (www.sed.gr) Μη κερδοσκοπικός οργανισμός, Ένωση Μετόχων και Επενδυτών του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
(διαβάστε περισσότερα)
Μουσικές Περιπλανήσεις από το forum του ΣΕΔ
·Έτος Σοπέν (Chopin): 200 χρόνια από τη γέννηση του Φρεντερίκ Σοπέν
·Νίκος Γούναρης:O τραγουδιστής με τη βελούδινη φωνή
·HAIR:Το musical των hippies
·Beach Boys:Ένα υπέροχο φωνητικό συγκρότημα
·ADAMO:Ο θρύλος της Γαλλικής μουσικής σκηνής
·Edith Piaf:Το σπουργιτάκι
·Παύλος Σιδηρόπουλος:Ο πρίγκιπας του ροκ
·Αφοί Κατσιμίχα:Οι Έλληνες "Simon & Garfungel"
·The Mamas and The Papas
·Μαρίκα Νίνου, Η "Ντίβα" του Ρεμπέτικου
·LUCIANO PAVAROTTI 1935-2007
·Rolling Stones, Οι "γερόλυκοι του Rock"
·Μάρκος Βαμβακάρης, Ο "πατριάρχης" του ρεμπέτικου
·John Lennon, Strawberry fields for ever
·Hard Rock, Deep Purple-Led Zeppelin
·ΜΠΕΤΟΒΕΝ, Ο πιο πονεμένος άνθρωπος ή μισάνθρωπος ;
·Γιώργος Μητσάκης, Όπου Γιώργος και μάλαμα.
·Rock and Roll, Halley-Richard-Berry
·Dave Brubeck, Ο Θρύλος της Τζαζ
·Βασίλης Τσιτσάνης, Η ιστορία του λαϊκού τραγουδιού
·James Brown, O "νονός της σόουλ"
·Μπαχ, Ιωάννης Σεβαστιανός Μπαχ (1685-1750)
·Στέλιος..., Η μια και μοναδική φωνή στον...κόσμο
·Simon & Garfunkel, Sounds of Silence
·Μαρία Κάλλας, H ντίβα που δόξασε την Ελλάδα
·Έλβις Πρίσλεϊ, Ο "βασιλιάς" του Rock
·Σαββόπουλος, Ας κρατήσουν οι χοροί
·The Wall, Pink Floyd
·Oscar Peterson, Ο πιανίστας της Τζαζ
·Μότσαρτ, Amandeus:Το φαινόμενο
·Απλά...Στράτος, Ένας και...μοναδικός
·BEATLES, Από την Ιστορία στον Θρύλο
Σύνδεσμοι


ΧΑ: ανοδική αντίδραση με ρεκόρ δεκαετιών για Eurobank και Alpha
747 αναγνώστες
Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2010
21:46

Με άνοδο 2,37% έκλεισε ο ΓΔ την Τετάρτη, με όλες τις βασικές τράπεζες να ενισχύονται σημαντικά, συνεχίζοντας την ανοδική αντίδραση που ξεκίνησε την Τρίτη. Η Eurobank έκλεισε ενισχυμένη κατά 7,14%, η Πειραιώς κατά 4,61%, η MARFB κατά 4,74% ενώ η ΕΤΕ ενισχύθηκε κατά 4,35%. Ο ΓΔ ξεκίνησε τη συνεδρίαση με μικρά κέρδη αλλά εκτοξεύτηκε στα πρώτα λεπτά, φτάνοντας να κερδίζει περισσότερο από 4%. Στη συνέχεια, όμως, δέχτηκε πιέσεις καθώς πολλοί επενδυτές προέβησαν σε κατοχύρωση κερδών σε σημαντικές τραπεζικές μετοχές, όπως η ΕΤΕ, μια που τα κέρδη στο διήμερο είναι πολύ μεγάλα.

Συγκεκριμένα, στις τελευταίες 2 συνεδριάσεις η ΕΤΕ έχει ενισχυθεί κατά 11,63%, ενώ ακόμη πιο εντυπωσιακά είναι τα κέρδη της Eurobank, που ενισχύθηκε κατά 18,81%. Εντυπωσιακά τα κέρδη και της ALPHA, που ενισχύθηκε κατά 18,29% αλλά και της Πειραιώς, που κέρδισε 16,76%.

Ενδιαφέρον είναι πως οι μετοχές που κατέγραψαν τη μικρότερη πτώση στο προηγούμενο 2ήμερο της ανοδικής αντίδρασης, ενισχύθηκαν λιγότερο την Τρίτη και την Τετάρτη, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την ΤΤ, η οποία την προηγούμενη Παρασκευή και Δευτέρα είχε χάσει, μόλις, 1,74%, έναντι 9% για τη Eurobank αλλά και ενισχύθηκε μόλις κατά 3,54% στην άνοδο, έναντι του 18,81% της Eurobank. Με άλλα λόγια οι επενδυτές πόνταραν στις μετοχές που χτυπήθηκαν περισσότερο στην πτώση και απέφυγαν αυτές που είχαν κρατηθεί.

Σύμφωνα με το 3FVIP.com, η άνοδος της Eurobank στις τελευταίες 2 συνεδριάσεις ήταν η 2η μεγαλύτερη σε αντίστοιχο διάστημα από το 1990, ενώ η άνοδος της ALPHA ήταν η 2η μεγαλύτερη, σε διάστημα 2 ημερών, στην ιστορία της. Ο όγκος της Eurobank ήταν 2ος μεγαλύτερος από το 2007, ενώ ο όγκος της ΕΤΕ ήταν ο μεγαλύτερος από το 2005. Το ανοδικό αυτό σερί 2 διαδοχικών συνεδριάσεων ήταν το 1ο στο Φεβρουάριο για το ΓΔ. Από τις αρχές Ιανουαρίου έχει πετύχει άλλα 2 σερί 2 διαδοχικών συνεδριάσεων χωρίς να μπορέσει να κλείσει ανοδικά και στην 3η συνεδρίαση.

Από την κορύφωση του στις 15 Οκτωβρίου, έχει καταφέρει να κλείσει ανοδικά για 3 διαδοχικές συνεδριάσεις μόνο 2 φορές, ενώ το μεγαλύτερο σερί του ήταν 4 ανοδικές συνεδριάσεις. Κατά τη διάρκεια του μίνι ράλι 2 συνεδριάσεων, ο ΓΔ ενισχύθηκε κατά 7,44%. Από το 2000 μέχρι σήμερα, έχει καταγράψει αντίστοιχη ή μεγαλύτερη άνοδο σε διάστημα 2 συνεδριάσεων μόλις 13 φορές και στις 8 από αυτές έκλεισε με κέρδη και στην 3η συνεδρίαση ενώ στις 5 ακολούθησε πτώση. Μετά το μίνι ράλι η απόσταση του από τον ΚΜΟ 50 ημερών του μειώθηκε στο –10,83%, ποσοστό που εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα υψηλό.

Στην Ευρώπη, όλοι οι βασικοί δείκτες έκλεισαν με κέρδη αλλά μακριά από το υψηλό τους της ημέρας.
www.sed.gr/cgi-bin/ikonboard/ikonboard.cgi

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Εταιρική Διακυβέρνηση, Γενικές Συνελεύσεις, σχολιασμός αποφάσεων διοικήσεων εισηγμένων και εποπτικών αρχών του Χ.Α., Άρθρα οικονομικού περιεχομένου.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις