Μετοχικός Ακτιβισμός
Άρθρα, ανακοινώσεις και παρεμβάσεις του ΣΕΔ
Λίγα λόγια για εμένα
Σύνδεσμος Επενδυτών & Διαδικτύου-ΣΕΔ (www.sed.gr) Μη κερδοσκοπικός οργανισμός, Ένωση Μετόχων και Επενδυτών του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
(διαβάστε περισσότερα)
Μουσικές Περιπλανήσεις από το forum του ΣΕΔ
·Έτος Σοπέν (Chopin): 200 χρόνια από τη γέννηση του Φρεντερίκ Σοπέν
·Νίκος Γούναρης:O τραγουδιστής με τη βελούδινη φωνή
·HAIR:Το musical των hippies
·Beach Boys:Ένα υπέροχο φωνητικό συγκρότημα
·ADAMO:Ο θρύλος της Γαλλικής μουσικής σκηνής
·Edith Piaf:Το σπουργιτάκι
·Παύλος Σιδηρόπουλος:Ο πρίγκιπας του ροκ
·Αφοί Κατσιμίχα:Οι Έλληνες "Simon & Garfungel"
·The Mamas and The Papas
·Μαρίκα Νίνου, Η "Ντίβα" του Ρεμπέτικου
·LUCIANO PAVAROTTI 1935-2007
·Rolling Stones, Οι "γερόλυκοι του Rock"
·Μάρκος Βαμβακάρης, Ο "πατριάρχης" του ρεμπέτικου
·John Lennon, Strawberry fields for ever
·Hard Rock, Deep Purple-Led Zeppelin
·ΜΠΕΤΟΒΕΝ, Ο πιο πονεμένος άνθρωπος ή μισάνθρωπος ;
·Γιώργος Μητσάκης, Όπου Γιώργος και μάλαμα.
·Rock and Roll, Halley-Richard-Berry
·Dave Brubeck, Ο Θρύλος της Τζαζ
·Βασίλης Τσιτσάνης, Η ιστορία του λαϊκού τραγουδιού
·James Brown, O "νονός της σόουλ"
·Μπαχ, Ιωάννης Σεβαστιανός Μπαχ (1685-1750)
·Στέλιος..., Η μια και μοναδική φωνή στον...κόσμο
·Simon & Garfunkel, Sounds of Silence
·Μαρία Κάλλας, H ντίβα που δόξασε την Ελλάδα
·Έλβις Πρίσλεϊ, Ο "βασιλιάς" του Rock
·Σαββόπουλος, Ας κρατήσουν οι χοροί
·The Wall, Pink Floyd
·Oscar Peterson, Ο πιανίστας της Τζαζ
·Μότσαρτ, Amandeus:Το φαινόμενο
·Απλά...Στράτος, Ένας και...μοναδικός
·BEATLES, Από την Ιστορία στον Θρύλο
Σύνδεσμοι


Κέρδη σε διεθνείς αγορές και ΧΑ
561 αναγνώστες
Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2010
23:03

Με κέρδη 0,73% έκλεισε ο ΓΔ την Τρίτη, επηρεαζόμενος θετικά από τον καλό χρηματιστηριακό καιρό και από την άνοδο της ΕΤΕ, η οποία πρωταγωνίστησε κλείνοντας με κέρδη 2,87%. Ανοδικά και η πλειοψηφία των τραπεζικών μετοχών, με την ALPHA να κερδίζει 2,15%, τη Eurobank 2,01%, την Πειραιώς 1,44% και την ΤΤ 0,46%. Αντίθετα, η ΚΥΠΡΟΥ και η MARFB έκλεισαν με απώλειες 1,11% και 0,95% αντίστοιχα.

Ο ΓΔ κρατήθηκε και πάλι πάνω από το ψυχολογικό όριο των 2000 μονάδων και πλησίασε την αντίσταση των 2100. Η βραχυπρόθεσμη τάση παραμένει πλάγια στο διάστημα των τελευταίων 10 συνεδριάσεων ενώ ο μεσοπρόθεσμος ορίζοντας παραμένει πτωτικός, μετά τις μεγάλες απώλειες του Ιανουαρίου. Πάνω από την αντίσταση του χαμηλού της του Ιουλίου, έκλεισε η ALPHA, κοντά στην αντίστοιχη αντίσταση της έκλεισε η Πειραιώς ενώ πάνω από το χαμηλό της του Νοεμβρίου παραμένει η MARFB.

Στις τελευταίες 5 συνεδριάσεις η απόσταση του ΓΔ από τον ΚΜΟ 50 ημερών του έχει μειωθεί από το –15% στο –7,31%, ενώ η απόσταση του από τον ΚΜΟ 200 ημερών του μειώθηκε από το –18% στο –14%. Στις ΗΠΑ, η πρόσφατη έντονη βραχυπρόθεσμη διόρθωση, άφησε το αποτύπωμα της στο ποσοστό των θέσεων που στοιχηματίζουν σε πτώση του S&P 500 και των επιμέρους κλάδων του, καθώς τα σχετικά ποσοστά αυξήθηκαν για 1η φορά από τον Ιούλιο του 2009.

Σε πρόσφατες αναλύσεις στο 3FVIP.com παρουσιάστηκαν μία σειρά τεχνικών στατιστικών μετρήσεων που υποδείκνυαν ότι οι βασικοί αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες μετοχών, είχαν βρεθεί σε ακραία πτωτικά επίπεδα τιμών. Ένας από τους δείκτες αυτούς, μετρά το συνολικό ανοδικό όγκο του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης (NYSE) ως ποσοστό του συνολικού όγκου και την Παρασκευή είχε λάβει τιμή 35%, που ήταν η χαμηλότερη από το Νοέμβριο και η 2η χαμηλότερη από το Μάρτιο. Μελετώντας τεχνικοστατιστικά όλες τις προηγούμενες περιπτώσεις που ο συγκεκριμένος δείκτης κατέγραψε, αντίστοιχα με την τρέχουσα, χαμηλή τιμή, στα τελευταία 8 χρόνια, διαπιστώνουμε πως ένα μεγάλο ποσοστό αυτών των, ακραία αρνητικών, μετρήσεων, συνέπεσαν με το σχηματισμό βραχυπρόθεσμου πυθμένα για τον S&P 500.

Η μέση απόδοση του S&P 500 στην εβδομάδα που ακολούθησε αυτές τις μετρήσεις, ήταν +0,89% ενώ η μέση απόδοση του στον επόμενο ήταν +4,3%.

Πράγματι, από το κλείσιμο της Παρασκευής μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης, ο S&P 500 έχει καταφέρει να κινηθεί ανοδικά, κερδίζοντας 1,92% και επιβεβαιώνοντας, μέχρι στιγμής, την προσπάθεια δημιουργίας βραχυπρόθεσμου πυθμένα.

Η πρόσφατη πτώση επηρέασε όχι μόνο τον S&P 500 αλλά όλους του επιμέρους κλαδικούς δείκτες του με το μεγαλύτερο πλήγμα να το δέχονται η τεχνολογία και η ενέργεια.

Ωστόσο, από τη Δευτέρα οι περισσότεροι βασικοί κλαδικοί δείκτες καταγράφουν αξιόλογα κέρδη, με το S&P 500 να κλείνει σε νέο υψηλό 2 συνεδριάσεων για 1η φορά από την κορύφωση του στις 19 Ιανουαρίου. Κέρδη στο διήμερο καταγράφουν και όλοι οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες μετοχών, οι οποίοι έχουν καταφέρει να παραμείνουν πάνω από τις μεσοπρόθεσμες στηρίξεις τους για τις οποίες μιλήσαμε σε προηγούμενες αναλύσεις, ακολουθώντας το παράδειγμα των ΗΠΑ.
www.sed.gr/cgi-bin/ikonboard/ikonboard.cgi

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Εταιρική Διακυβέρνηση, Γενικές Συνελεύσεις, σχολιασμός αποφάσεων διοικήσεων εισηγμένων και εποπτικών αρχών του Χ.Α., Άρθρα οικονομικού περιεχομένου.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις