Μετοχικός Ακτιβισμός
Άρθρα, ανακοινώσεις και παρεμβάσεις του ΣΕΔ
Λίγα λόγια για εμένα
Σύνδεσμος Επενδυτών & Διαδικτύου-ΣΕΔ (www.sed.gr) Μη κερδοσκοπικός οργανισμός, Ένωση Μετόχων και Επενδυτών του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
(διαβάστε περισσότερα)
Μουσικές Περιπλανήσεις από το forum του ΣΕΔ
·Έτος Σοπέν (Chopin): 200 χρόνια από τη γέννηση του Φρεντερίκ Σοπέν
·Νίκος Γούναρης:O τραγουδιστής με τη βελούδινη φωνή
·HAIR:Το musical των hippies
·Beach Boys:Ένα υπέροχο φωνητικό συγκρότημα
·ADAMO:Ο θρύλος της Γαλλικής μουσικής σκηνής
·Edith Piaf:Το σπουργιτάκι
·Παύλος Σιδηρόπουλος:Ο πρίγκιπας του ροκ
·Αφοί Κατσιμίχα:Οι Έλληνες "Simon & Garfungel"
·The Mamas and The Papas
·Μαρίκα Νίνου, Η "Ντίβα" του Ρεμπέτικου
·LUCIANO PAVAROTTI 1935-2007
·Rolling Stones, Οι "γερόλυκοι του Rock"
·Μάρκος Βαμβακάρης, Ο "πατριάρχης" του ρεμπέτικου
·John Lennon, Strawberry fields for ever
·Hard Rock, Deep Purple-Led Zeppelin
·ΜΠΕΤΟΒΕΝ, Ο πιο πονεμένος άνθρωπος ή μισάνθρωπος ;
·Γιώργος Μητσάκης, Όπου Γιώργος και μάλαμα.
·Rock and Roll, Halley-Richard-Berry
·Dave Brubeck, Ο Θρύλος της Τζαζ
·Βασίλης Τσιτσάνης, Η ιστορία του λαϊκού τραγουδιού
·James Brown, O "νονός της σόουλ"
·Μπαχ, Ιωάννης Σεβαστιανός Μπαχ (1685-1750)
·Στέλιος..., Η μια και μοναδική φωνή στον...κόσμο
·Simon & Garfunkel, Sounds of Silence
·Μαρία Κάλλας, H ντίβα που δόξασε την Ελλάδα
·Έλβις Πρίσλεϊ, Ο "βασιλιάς" του Rock
·Σαββόπουλος, Ας κρατήσουν οι χοροί
·The Wall, Pink Floyd
·Oscar Peterson, Ο πιανίστας της Τζαζ
·Μότσαρτ, Amandeus:Το φαινόμενο
·Απλά...Στράτος, Ένας και...μοναδικός
·BEATLES, Από την Ιστορία στον Θρύλο
Σύνδεσμοι


Ανάλυση από ΕΚΤΑ
600 αναγνώστες
Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2010
00:14

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΠΙΤΑΣ ΣΕΔ:
www.sed.gr/cgi-bin/ikonboard/ikonboard.cgi

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ανάλυση ΕΚΤΑ:
Πόσο πιθανό είναι να κλείσει πτωτικά και ο Φεβρουάριος;


Άλλη μία καταστροφική συνεδρίαση την Τετάρτη, με το ΓΔ να χάνει 3,89%, καθώς οι μετοχές των τραπεζών συντρίφτηκαν καταγράφοντας μέση απόδοση χειρότερη από –5%. Η ΕΤΕ πρωταγωνίστησε αρνητικά, κλείνοντας χαμηλότερα κατά 5,64% και επηρεάζοντας καταλυτικά το ΓΔ, ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψαν οι Alpha με 7,89%, η Πειραιώς, με 6,87% και η Eurobank με 5,35%.

Η νέα πτώση του ΓΔ τον έφερε και πάλι κάτω από τις 2000 μονάδες και σε δοκιμασία του πρόσφατου χαμηλού του, του Ιανουαρίου. Η απόσταση του από τον ΚΜΟ 50 ημερών του αυξήθηκε στο –13,97%, ποσοστό που αν αυξηθεί ελάχιστα περισσότερο θα αποτελέσει αρνητικό ρεκόρ 2μήνου. Η απόσταση του από τον ΚΜΟ 200 ημερών του αυξήθηκε στο –18,82%. Πρόκειται για αρνητικό ρεκόρ 8 μηνών, καθώς η τελευταία φορά που ο ΓΔ βρισκόταν σε τόσο μεγάλη αρνητική απόσταση από τον ΚΜΟ 200 ημερών του ήταν στα τέλη του Απριλίου του 2009. Αυτή η μέτρηση είναι ενδεικτική της ζημίας που έχει, ήδη, υποστεί η μακροπρόθεσμη τάση του. Ο ΓΔ συμπλήρωσε την Τετάρτη 51 συνεδριάσεις κάτω από τον ΚΜΟ 50 ημερών του, χρονικό διάστημα που είναι, πλέον, μεγαλύτερο από το αντίστοιχο των χαμηλών του Μαρτίου του 2009.

Η πρωταγωνίστρια μετοχή στο μεσοπρόθεσμο κραχ που έχει υποστεί το ΧΑ, είναι αυτή της ΕΤΕ, η οποία την Τετάρτη έκλεισε σε απόσταση αναπνοής από το πρόσφατο χαμηλό της, του Ιανουαρίου. Σε νέο χαμηλό 8αμήνου έκλεισε η ALPHA, οριακά κάτω από το προηγούμενο χαμηλό της που είχε καταγραφεί πριν από μερικές συνεδριάσεις και πάνω στο χαμηλό του περασμένου Απριλίου.

Σε νέο χαμηλό 8αμήνου έκλεισε η ALPHA, οριακά κάτω από το προηγούμενο χαμηλό της που είχε καταγραφεί πριν από μερικές συνεδριάσεις και πάνω στο χαμηλό του περασμένου Απριλίου. Νέο χαμηλό 8αμήνου και για την Πειραιώς, η οποία, επίσης, έκλεισε πάνω στο χαμηλό της του Απριλίου, ενώ σε νέο πολύμηνο χαμηλό έκλεισε και η Eurobank.

Σύμφωνα με το 3F Ημερολόγιο του ΓΔ, η μεσοπρόθεσμη τάση σταμάτησε να βαθμολογείται θετικά στις 27 Οκτωβρίου όταν η τιμή του ήταν στις 2760 μονάδες, περίπου. Έκτοτε, η βαθμολογία της μεσοπρόθεσμης τάσης έχει παραμείνει αρνητική, σε όλη τη διάρκεια του Νοεμβρίου, του Δεκεμβρίου και του Ιανουαρίου (με ένα ανοδικό διάλειμμα από τις 05 μέχρι τις 11 Ιανουαρίου όταν ο ΓΔ κατέγραψε το μοναδικό ανοδικό ράλι των τελευταίων 2 μηνών). Μετά τη συνεδρίαση της Τετάρτης, η μεσοπρόθεσμη βαθμολογία έχει μειωθεί στο –46,23%, ποσοστό που είναι το μεγαλύτερο από τις 18 Δεκεμβρίου.

Έτσι, σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση του μηχανικού συστήματος 3F2009, ξεκίνησε ένας μεσοπρόθεσμος αρνητικός κύκλος για το ΓΔ στις 27 Οκτωβρίου, ο οποίος, μέχρι στιγμής, παραμένει σε ισχύ.

Με τη χρήση του τεχνικού στατιστικού πακέτου του 3F, βλέπουμε μερικά πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για το μέγεθος της τρέχουσας μεσοπρόθεσμης τάσης η οποία συμπληρώνει σε λίγες ημέρες, 3, διαδοχικούς, μήνες πτώσης. Το 1ο είναι πως στο διάστημα αυτό ο ΓΔ καταγράφει απώλειες της τάξης του 26,55%, που είναι οι μεγαλύτερες που έχουν καταγραφεί ποτέ σε αντίστοιχο ράλι, από το 1990 και μετά. Στα τελευταία 20 χρόνια, έχουν καταγραφεί, μόλις, άλλες 5 περιπτώσεις πτωτικών ράλι τριών, διαδοχικά, αρνητικών μηνών με τη μέση πτώση να φτάνει στο 19,32% και τη μέγιστη να είναι αυτή του τρέχοντος ράλι.

Στην πτώση που σημειώθηκε στο 1ο 3μηνο του 2008, ο ΓΔ είχε χάσει 23,03%, δηλαδή λιγότερο απ’ ότι από το Νοέμβριο μέχρι σήμερα. Τα πτωτικά ράλι τριών διαδοχικών μηνών έχουν συχνότητα εμφάνισης μόλις 11,11%, στα τελευταία 20 χρόνια. Ίσως το πιο ενδιαφέρον είναι, πως η συχνότητα εμφάνισης πτωτικού ράλι 4 ή 5 διαδοχικά, πτωτικών μηνών, στα τελευταία 20 χρόνια, είναι 5,56% για κάθε περίπτωση, κάτι που σημαίνει πως αν και ο Φεβρουάριος κλείσει με απώλειες θα πρόκειται για κάτι που συμβαίνει 1 στις 20 περιπτώσεις.
www.sed.gr/cgi-bin/ikonboard/ikonboard.cgi

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Εταιρική Διακυβέρνηση, Γενικές Συνελεύσεις, σχολιασμός αποφάσεων διοικήσεων εισηγμένων και εποπτικών αρχών του Χ.Α., Άρθρα οικονομικού περιεχομένου.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις