Μετοχικός Ακτιβισμός
Άρθρα, ανακοινώσεις και παρεμβάσεις του ΣΕΔ
Λίγα λόγια για εμένα
Σύνδεσμος Επενδυτών & Διαδικτύου-ΣΕΔ (www.sed.gr) Μη κερδοσκοπικός οργανισμός, Ένωση Μετόχων και Επενδυτών του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
(διαβάστε περισσότερα)
Μουσικές Περιπλανήσεις από το forum του ΣΕΔ
·Έτος Σοπέν (Chopin): 200 χρόνια από τη γέννηση του Φρεντερίκ Σοπέν
·Νίκος Γούναρης:O τραγουδιστής με τη βελούδινη φωνή
·HAIR:Το musical των hippies
·Beach Boys:Ένα υπέροχο φωνητικό συγκρότημα
·ADAMO:Ο θρύλος της Γαλλικής μουσικής σκηνής
·Edith Piaf:Το σπουργιτάκι
·Παύλος Σιδηρόπουλος:Ο πρίγκιπας του ροκ
·Αφοί Κατσιμίχα:Οι Έλληνες "Simon & Garfungel"
·The Mamas and The Papas
·Μαρίκα Νίνου, Η "Ντίβα" του Ρεμπέτικου
·LUCIANO PAVAROTTI 1935-2007
·Rolling Stones, Οι "γερόλυκοι του Rock"
·Μάρκος Βαμβακάρης, Ο "πατριάρχης" του ρεμπέτικου
·John Lennon, Strawberry fields for ever
·Hard Rock, Deep Purple-Led Zeppelin
·ΜΠΕΤΟΒΕΝ, Ο πιο πονεμένος άνθρωπος ή μισάνθρωπος ;
·Γιώργος Μητσάκης, Όπου Γιώργος και μάλαμα.
·Rock and Roll, Halley-Richard-Berry
·Dave Brubeck, Ο Θρύλος της Τζαζ
·Βασίλης Τσιτσάνης, Η ιστορία του λαϊκού τραγουδιού
·James Brown, O "νονός της σόουλ"
·Μπαχ, Ιωάννης Σεβαστιανός Μπαχ (1685-1750)
·Στέλιος..., Η μια και μοναδική φωνή στον...κόσμο
·Simon & Garfunkel, Sounds of Silence
·Μαρία Κάλλας, H ντίβα που δόξασε την Ελλάδα
·Έλβις Πρίσλεϊ, Ο "βασιλιάς" του Rock
·Σαββόπουλος, Ας κρατήσουν οι χοροί
·The Wall, Pink Floyd
·Oscar Peterson, Ο πιανίστας της Τζαζ
·Μότσαρτ, Amandeus:Το φαινόμενο
·Απλά...Στράτος, Ένας και...μοναδικός
·BEATLES, Από την Ιστορία στον Θρύλο
Σύνδεσμοι


"6άψυχος" ο ΓΔ κράτησε και πάλι τη στήριξη των 2100 μονάδων
575 αναγνώστες
Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2010
09:30

Τα όρια αντοχής τους δοκίμασαν οι στηρίξεις του ΓΔ και βασικών τραπεζικών μετοχών του ΧΑ την Τρίτη, καθώς κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης η πτώση πήρε και πάλι διαστάσεις συντριβής, κατάσταση η οποία άλλαξε με το θετικό άνοιγμα του χρηματιστηρίου των ΗΠΑ. Ευρώπη και ΧΑ αντέδρασαν, άμεσα, ανοδικά, με τους ευρωπαϊκούς δείκτες να κλείνουν με σημαντικά κέρδη και το ΓΔ να ανατρέπει εξ ολοκλήρου την πτωτική του τάση περνώντας σε θετικό έδαφος.

Μέχρι στιγμής, η στήριξη που του χαμηλού του Ιουνίου, η οποία προέρχεται, αρχικά, από το χαμηλό του Μαΐου, στις 2100 μονάδες, την οποία ο κύριος Παναγιώτου είχε υποδείξει σε αποκλειστικότητα σε ανάλυση του το Δεκέμβριο, έχει αποδειχτεί το σημείο ορόσημο για το ΧΑ στο διάστημα του τελευταίου 1,5 μήνα, καθώς δοκιμάστηκε με επιτυχία 3 φορές. Συνολικά, οι 2100 μονάδες έχουν δοκιμαστεί από το Μάιο μέχρι σήμερα 6 φορές και έχουν καταφέρει να κρατήσουν την πτώση του ΓΔ.

Διακύμανση μαμούθ για την ΤΙΤΚ, την Τρίτη, η οποία άγγιξε το χαμηλό της του Μαΐου πριν αντιδράσει έντονα ανοδικά για να κλείσει με κέρδος. Σε απόσταση από το χαμηλό της του Νοεμβρίου και πάνω στον ΚΜΟ 200 ημερών της έκλεισε η ΚΥΠΡΟΥ, ενώ η Πειραιώς ακούμπησε το χαμηλό της του Ιουνίου αλλά αντέδρασε από αυτό, διατηρώντας και αυτή τη συγκεκριμένη στήριξη εν ισχύ. Παρόμοια εικόνα και για την ALPHA η οποία κατάφερε να μην απομακρυνθεί από τη στήριξη της του Ιουνίου.

Σε γενικές γραμμές ο ΓΔ αποδείχτηκε '6άψυχος' την Τρίτη, δοκιμάζοντας με επιτυχία για 6η φορά τη στήριξη των 2100 μονάδων και προς το παρόν ο μόνος στόχος του είναι να συνεχίσει να παραμένει πάνω από αυτήν, αποφεύγοντας να προκαλέσει μεγάλη πληγή στη μακροπρόθεσμη τάση. Είναι χαρακτηριστικό, πως λιγότερο από το 20% των 82 χρηματιστηρίων που εξετάζουμε καταγράφουν απώλειες στους τελευταίους 6 μήνες και το ΧΑ είναι ένα από αυτά.

Στην Ευρώπη, το κλείσιμο της συνεδρίασης βρήκε τον DAX να ενισχύεται κατά 0,98%, τον CAC να κερδίζει 0,81% και τον FTSE 0,34%. Έτσι, το σχέδιο του έξυπνου χρήματος να διατηρήσει τη θετική επενδυτική ψυχολογία χωρίς να αυξήσει τη χρηματιστηριακή ρευστότητα, ώστε να αποφύγει τη δημιουργία φουσκών, που θα υπονόμευαν την οικονομική ανάρρωση στη συνέχεια, παραμένει σε ισχύ.

Μάλιστα η θετική επενδυτική ψυχολογία είχε απήχηση και στην αμερικανική αγορά ομολόγων, τα οποία έτυχαν ιδιαίτερης ζήτησης την Τρίτη, καθώς γενικεύεται η πεποίθηση πως οι ΗΠΑ έχουν μπει στο δρόμο της ανάρρωσης.

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Εταιρική Διακυβέρνηση, Γενικές Συνελεύσεις, σχολιασμός αποφάσεων διοικήσεων εισηγμένων και εποπτικών αρχών του Χ.Α., Άρθρα οικονομικού περιεχομένου.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις