Μετοχικός Ακτιβισμός
Άρθρα, ανακοινώσεις και παρεμβάσεις του ΣΕΔ
Λίγα λόγια για εμένα
Σύνδεσμος Επενδυτών & Διαδικτύου-ΣΕΔ (www.sed.gr) Μη κερδοσκοπικός οργανισμός, Ένωση Μετόχων και Επενδυτών του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
(διαβάστε περισσότερα)
Μουσικές Περιπλανήσεις από το forum του ΣΕΔ
·Έτος Σοπέν (Chopin): 200 χρόνια από τη γέννηση του Φρεντερίκ Σοπέν
·Νίκος Γούναρης:O τραγουδιστής με τη βελούδινη φωνή
·HAIR:Το musical των hippies
·Beach Boys:Ένα υπέροχο φωνητικό συγκρότημα
·ADAMO:Ο θρύλος της Γαλλικής μουσικής σκηνής
·Edith Piaf:Το σπουργιτάκι
·Παύλος Σιδηρόπουλος:Ο πρίγκιπας του ροκ
·Αφοί Κατσιμίχα:Οι Έλληνες "Simon & Garfungel"
·The Mamas and The Papas
·Μαρίκα Νίνου, Η "Ντίβα" του Ρεμπέτικου
·LUCIANO PAVAROTTI 1935-2007
·Rolling Stones, Οι "γερόλυκοι του Rock"
·Μάρκος Βαμβακάρης, Ο "πατριάρχης" του ρεμπέτικου
·John Lennon, Strawberry fields for ever
·Hard Rock, Deep Purple-Led Zeppelin
·ΜΠΕΤΟΒΕΝ, Ο πιο πονεμένος άνθρωπος ή μισάνθρωπος ;
·Γιώργος Μητσάκης, Όπου Γιώργος και μάλαμα.
·Rock and Roll, Halley-Richard-Berry
·Dave Brubeck, Ο Θρύλος της Τζαζ
·Βασίλης Τσιτσάνης, Η ιστορία του λαϊκού τραγουδιού
·James Brown, O "νονός της σόουλ"
·Μπαχ, Ιωάννης Σεβαστιανός Μπαχ (1685-1750)
·Στέλιος..., Η μια και μοναδική φωνή στον...κόσμο
·Simon & Garfunkel, Sounds of Silence
·Μαρία Κάλλας, H ντίβα που δόξασε την Ελλάδα
·Έλβις Πρίσλεϊ, Ο "βασιλιάς" του Rock
·Σαββόπουλος, Ας κρατήσουν οι χοροί
·The Wall, Pink Floyd
·Oscar Peterson, Ο πιανίστας της Τζαζ
·Μότσαρτ, Amandeus:Το φαινόμενο
·Απλά...Στράτος, Ένας και...μοναδικός
·BEATLES, Από την Ιστορία στον Θρύλο
Σύνδεσμοι


Ανάλυση ΓΔ:επιστροφή στο σημείο μηδέν
641 αναγνώστες
Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2010
00:46

Σε ανάλυση μας του Δεκεμβρίου, είχαμε γράψει πως ο ΓΔ είχε φτάσει στο 'σημείο μηδέν', της 1ης σημαντικότερης μακροπρόθεσμης στήριξης του, η οποία προερχόταν από το χαμηλό του Μαΐου. Η συγκεκριμένη στήριξη είχε λειτουργήσει τον Ιούνιο, κρατώντας την πτώση του ΓΔ, ενώ αποτέλεσε και το χαμηλό του Ιουλίου, από το οποίο ξεκίνησε ο τελευταίος ανοδικός κύκλος που ολοκληρώθηκε στα μέσα του Οκτώβρη.

Η ίδια στήριξης, κοντά στις 2100 μονάδες, κράτησε και το Δεκέμβριο και έβαλε παύση στην πτώση του ΓΔ, οδηγώντας τον σε μία πλάγια μεσοπρόθεσμη τάση, που μέχρι στιγμής συμπλήρωσε περισσότερο από 1 μήνα. Μετά την πτώση της Δευτέρας, ο ΓΔ επέστρεψε στο σημείο μηδέν και δοκιμάζει για 6η φορά από το Μάιο τις 2100 μονάδες, με μοναδικό στόχο να τις κρατήσει, ώστε να αποφύγει να προκαλέσει ολέθρια βλάβη στη μακροπρόθεσμη τάση του.

Μέχρι στιγμής, η ώριμη μεσοπρόθεσμη τάση του ΓΔ (1,5 με 3 μήνες) έχει υποστεί ένα συντριπτικό κραχ, ενώ, όπως είπαμε παραπάνω, η πρώιμη μεσοπρόθεσμη του παραμένει πλάγια, δοκιμάζοντας, πλέον, το 100% του κάτω ορίου της (2100 μονάδες). Η βραχυπρόθεσμη τάση του ΓΔ, είναι πτωτική και μάλιστα στις τελευταίες 6 συνεδριάσεις οι 5 έκλεισαν με πτώση, οδηγώντας τον σε απώλειες της τάξης του 10,19%. Η βλάβη που έχει υποστεί ο ΓΔ στο μακροπρόθεσμο ορίζοντα, παραμένει υπό έλεγχο, καθώς στους τελευταίους 6 μήνες η απόδοση του είναι, σχεδόν, μηδενική. Ωστόσο, προϋπόθεση για να αποφευχθεί η καταγραφή απωλειών στο μακροπρόθεσμο ορίζοντα του 6αμήνου, είναι να διατηρηθεί η τιμή του πάνω ή όσο το δυνατόν πιο κοντά στις 2100 μονάδες.

Δεν είναι μόνο ο ΓΔ, όμως, που δοκιμάζει σημαντική μακροπρόθεσμη στήριξη του αλλά και η ΕΤΕ, η οποία έκλεισε μεν σε χαμηλό 5αμήνου τη Δευτέρα αλλά παραμένει πάνω από τη στήριξη του χαμηλού της του Ιουνίου, το οποίο δοκιμάστηκε με επιτυχία και τον Ιούλιο. Δεδομένης της βαρύτητας που έχει η μετοχή στο ΓΔ είναι περιττό να πούμε πως η δοκιμασία της συγκεκριμένης στήριξης είναι εξαιρετικά σημαντική και για το ΓΔ αλλά και το ΧΑ γενικότερα.

Στο χορό της δοκιμασίας στηρίξεων έχει μπει και η ALPHA, η οποία δοκιμάζει το 100% της μακροπρόθεσμης στήριξης της από το χαμηλό της του Ιουλίου. Τον ΚΜΟ 200 ημερών της δοκιμάζει η ΚΥΠΡΟΥ, η οποία απέχει, ακόμη από το χαμηλό της του Νοεμβρίου, όπου και τοποθετείται η 1η σημαντικότερη μακροπρόθεσμη στήριξη της. Τέλος, κάτω από το χαμηλό της του Δεκεμβρίου έχει περάσει η Πειραιώς αλλά σε απόσταση, ακόμη, από τη μακροπρόθεσμη στήριξης της από το χαμηλό της του Ιουνίου, απ' όπου και ξεκίνησε ο τελευταίος ανοδικός της κύκλος.


www.sed.gr/cgi-bin/ikonboard/ikonboard.cgi

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Εταιρική Διακυβέρνηση, Γενικές Συνελεύσεις, σχολιασμός αποφάσεων διοικήσεων εισηγμένων και εποπτικών αρχών του Χ.Α., Άρθρα οικονομικού περιεχομένου.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις