Μετοχικός Ακτιβισμός
Άρθρα, ανακοινώσεις και παρεμβάσεις του ΣΕΔ
Λίγα λόγια για εμένα
Σύνδεσμος Επενδυτών & Διαδικτύου-ΣΕΔ (www.sed.gr) Μη κερδοσκοπικός οργανισμός, Ένωση Μετόχων και Επενδυτών του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
(διαβάστε περισσότερα)
Μουσικές Περιπλανήσεις από το forum του ΣΕΔ
·Έτος Σοπέν (Chopin): 200 χρόνια από τη γέννηση του Φρεντερίκ Σοπέν
·Νίκος Γούναρης:O τραγουδιστής με τη βελούδινη φωνή
·HAIR:Το musical των hippies
·Beach Boys:Ένα υπέροχο φωνητικό συγκρότημα
·ADAMO:Ο θρύλος της Γαλλικής μουσικής σκηνής
·Edith Piaf:Το σπουργιτάκι
·Παύλος Σιδηρόπουλος:Ο πρίγκιπας του ροκ
·Αφοί Κατσιμίχα:Οι Έλληνες "Simon & Garfungel"
·The Mamas and The Papas
·Μαρίκα Νίνου, Η "Ντίβα" του Ρεμπέτικου
·LUCIANO PAVAROTTI 1935-2007
·Rolling Stones, Οι "γερόλυκοι του Rock"
·Μάρκος Βαμβακάρης, Ο "πατριάρχης" του ρεμπέτικου
·John Lennon, Strawberry fields for ever
·Hard Rock, Deep Purple-Led Zeppelin
·ΜΠΕΤΟΒΕΝ, Ο πιο πονεμένος άνθρωπος ή μισάνθρωπος ;
·Γιώργος Μητσάκης, Όπου Γιώργος και μάλαμα.
·Rock and Roll, Halley-Richard-Berry
·Dave Brubeck, Ο Θρύλος της Τζαζ
·Βασίλης Τσιτσάνης, Η ιστορία του λαϊκού τραγουδιού
·James Brown, O "νονός της σόουλ"
·Μπαχ, Ιωάννης Σεβαστιανός Μπαχ (1685-1750)
·Στέλιος..., Η μια και μοναδική φωνή στον...κόσμο
·Simon & Garfunkel, Sounds of Silence
·Μαρία Κάλλας, H ντίβα που δόξασε την Ελλάδα
·Έλβις Πρίσλεϊ, Ο "βασιλιάς" του Rock
·Σαββόπουλος, Ας κρατήσουν οι χοροί
·The Wall, Pink Floyd
·Oscar Peterson, Ο πιανίστας της Τζαζ
·Μότσαρτ, Amandeus:Το φαινόμενο
·Απλά...Στράτος, Ένας και...μοναδικός
·BEATLES, Από την Ιστορία στον Θρύλο
Σύνδεσμοι


Απάντηση του Επιτρόπου Charlie McCreevy για το θέμα πώλησης του ΟΤΕ στην D.T.
617 αναγνώστες
Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2009
12:09

www.sed.gr/cgi-bin/ikonboard/ikonboard.cgi

Στην πιο πάνω διεύθυνση έχει αναρτηθεί η επιστολή που έστειλε ο ΣΕΔ στον κ. McCreevy στις 11 Σεπτεμβρίου 2008.

Σήμερα ο κ McCreevy απάντησε στον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χουντή, ο οποίος είχε υποβάλλει ερώτηση για το ίδιο θέμα:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

* Η Κομισιόν εξετάζει κατά πόσο αγνοήθηκαν τα δικαιώματα των μειοψηφούντων μετόχων κατά την διαδικασία πώλησης του ΟΤΕ στην DT
* Ν.Χουντής: «Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της για να αποζημιωθούν οι μικρομέτοχοι του ΟΤΕ και τα ασφαλιστικά ταμεία ή να «κηρυχθεί άκυρη η συμφωνία ελληνικού δημοσίου με την Deutsche Telekom ως αντιβαίνουσα στην κείμενη και κοινοτική νομοθεσία» όπως είχε δεσμευθεί προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ

Απάντηση του Επιτρόπου ΜακΚρίβι στον Ν.Χουντή

Η Κομισιόν εξετάζει κατά πόσο αγνοήθηκαν τα δικαιώματα των μειοψηφούντων μετόχων κατά την πώληση στην Deutsche Telekom πλειοψηφικού πακέτου μετοχών, που κατείχε το ελληνικό δημόσιο στον ΟΤΕ, ώστε να ξεκινήσει διαδικασία επί παραβάσει εναντίον της Ελλάδας. Αυτό προκύπτει από απάντηση του Επιτρόπου ΜακΚρίβι στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν.Χουντή.

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής στην ερώτησή του, τόνιζε ότι «Κατά τη διαδικασία πώλησης πακέτου μετοχών, που κατείχε το Ελληνικό Δημόσιο στον ΟΤΕ, στην Deutsche Telekom AG αγνοήθηκαν προκλητικά τα δικαιώματα των μειοψηφούντων μετόχων καθώς δεν υποβλήθηκε δημόσια προσφορά εξαγοράς κατά παράβαση των άρθρων 3 και 5 της Οδηγίας 2004/25 σχετικά με τις δημόσιες προσφορές εξαγοράς. Αγνοήθηκαν, δηλαδή, τα δικαιώματα 108.000 φυσικών και 4.000 νομικών προσώπων, που κατείχαν τις υπόλοιπες μετοχές του ΟΤΕ.» και ζητούσε από την Επιτροπή να λάβει μέτρα εναντίον της καταστρατήγησης των σχετικών κοινοτικών κανόνων.

Στην απάντησή του ο κ.ΜακΚρίβι επισημαίνει ότι: «Στις 4 Ιουνίου 2009 ο Σύνδεσμος Μελών του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών (ΣΜΕΧΑ) ήλθε απευθείας σε επαφή με την Επιτροπή σχετικά με το υπόψη ζήτημα. Η καταγγελία του συνδέσμου συμπληρώνει προηγούμενη καταγγελία επί του ιδίου θέματος. Επειδή η νέα καταγγελία περιέχει νέα ουσιώδη στοιχεία σε σύγκριση με την προηγούμενη, οι υπηρεσίες της Επιτροπής αναλύουν τώρα τις νέες αυτές πτυχές. Σε εύθετο χρόνο θα ληφθεί απόφαση να δρομολογηθεί ή όχι επίσημη διαδικασία παράβασης εναντίον της Ελλάδας.»

ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ Ο ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.ΧΟΥΝΤΗΣ ΔΗΛΩΣΕ:

«Η στάση της Κομισιόν στο ζήτημα της προστασίας των μειοψηφούντων μετόχων του ΟΤΕ είναι απαράδεκτη. Η αναίτια κωλυσιεργία της στηριζόταν στη σαφή πρόθεση της κυβέρνησης της ΝΔ να καλύψει την παρανομία σε βάρος των μικρομετόχων αλλά και των ασφαλιστικών ταμείων των εργαζομένων, που έχουν επενδύσει μεγάλο τμήμα της περιουσίας τους σε μετοχές του ΟΤΕ. Είναι σαφές πλέον ότι αν η DT είχε υποχρεωθεί σε δημόσια προσφορά όπως η κοινοτική οδηγία ορίζει η εξαγορά του ΟΤΕ δεν θα είχε γίνει ποτέ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επανειλημμένως θέσει το ζήτημα και στην ελληνική βουλή και στην ευρωβουλή καταγγέλλοντας και ως παράνομη την συμφωνία ελληνικού δημοσίου  - DT και ο περίφημος κ.ΜακΚρίβι επιλέγει να το παραπέμπει στις «ελληνικές καλένδες».

Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να παρέμβει άμεσα. Υπενθυμίζουμε τις συνεχείς δηλώσεις του κ.Βενιζέλου, ως κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, του κ. Παπακωνσταντίνου ως εκπροσώπου τύπου του ΠΑΣΟΚ και του πρώην Υπουργού κ.Βερελή οι οποίοι, με αφορμή την προστασία των μικρομετόχων ζητούσαν σε όλους τους τόνους από την κυβέρνηση της ΝΔ μέχρι και την «ακύρωση της συμφωνίας ελληνικού δημοσίου με την Deutsche Telekom ως αντιβαίνουσα στην κείμενη και κοινοτική νομοθεσία.»
Αναμένουμε αύριο από τον πρωθυπουργό στις προγραμματικές του δηλώσεις να αναφερθεί και στο θέμα της πώλησης του ΟΤΕ και στο θέμα της κατάργησης του άρθρου 8 παρ.ζ του ελληνικού νόμου 3461/2006, που διευκολύνει τις ιδιωτικοποιήσεις αφού δεν αποζημιώνει τους μικρομετόχους.»

 

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Εταιρική Διακυβέρνηση, Γενικές Συνελεύσεις, σχολιασμός αποφάσεων διοικήσεων εισηγμένων και εποπτικών αρχών του Χ.Α., Άρθρα οικονομικού περιεχομένου.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις