Μετοχικός Ακτιβισμός
Άρθρα, ανακοινώσεις και παρεμβάσεις του ΣΕΔ
Λίγα λόγια για εμένα
Σύνδεσμος Επενδυτών & Διαδικτύου-ΣΕΔ (www.sed.gr) Μη κερδοσκοπικός οργανισμός, Ένωση Μετόχων και Επενδυτών του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
(διαβάστε περισσότερα)
Μουσικές Περιπλανήσεις από το forum του ΣΕΔ
·Έτος Σοπέν (Chopin): 200 χρόνια από τη γέννηση του Φρεντερίκ Σοπέν
·Νίκος Γούναρης:O τραγουδιστής με τη βελούδινη φωνή
·HAIR:Το musical των hippies
·Beach Boys:Ένα υπέροχο φωνητικό συγκρότημα
·ADAMO:Ο θρύλος της Γαλλικής μουσικής σκηνής
·Edith Piaf:Το σπουργιτάκι
·Παύλος Σιδηρόπουλος:Ο πρίγκιπας του ροκ
·Αφοί Κατσιμίχα:Οι Έλληνες "Simon & Garfungel"
·The Mamas and The Papas
·Μαρίκα Νίνου, Η "Ντίβα" του Ρεμπέτικου
·LUCIANO PAVAROTTI 1935-2007
·Rolling Stones, Οι "γερόλυκοι του Rock"
·Μάρκος Βαμβακάρης, Ο "πατριάρχης" του ρεμπέτικου
·John Lennon, Strawberry fields for ever
·Hard Rock, Deep Purple-Led Zeppelin
·ΜΠΕΤΟΒΕΝ, Ο πιο πονεμένος άνθρωπος ή μισάνθρωπος ;
·Γιώργος Μητσάκης, Όπου Γιώργος και μάλαμα.
·Rock and Roll, Halley-Richard-Berry
·Dave Brubeck, Ο Θρύλος της Τζαζ
·Βασίλης Τσιτσάνης, Η ιστορία του λαϊκού τραγουδιού
·James Brown, O "νονός της σόουλ"
·Μπαχ, Ιωάννης Σεβαστιανός Μπαχ (1685-1750)
·Στέλιος..., Η μια και μοναδική φωνή στον...κόσμο
·Simon & Garfunkel, Sounds of Silence
·Μαρία Κάλλας, H ντίβα που δόξασε την Ελλάδα
·Έλβις Πρίσλεϊ, Ο "βασιλιάς" του Rock
·Σαββόπουλος, Ας κρατήσουν οι χοροί
·The Wall, Pink Floyd
·Oscar Peterson, Ο πιανίστας της Τζαζ
·Μότσαρτ, Amandeus:Το φαινόμενο
·Απλά...Στράτος, Ένας και...μοναδικός
·BEATLES, Από την Ιστορία στον Θρύλο
Σύνδεσμοι


Πτώση με νέο θετικό ρεκόρ για το ΓΔ
977 αναγνώστες
Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2009
23:47

Αν ο ΓΔ καταφέρει να αποσπάσει θετική μεσοπρόθεσμη βαθμολογία από το 3F2009 κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας, τότε θα έχει συμπληρώσει 14 διαδοχικές εβδομάδες με θετική τιμή, κάτι που έχει να συμβεί από το 2006. Το αμέσως μεγαλύτερο σε διάρκεια ράλι ήταν αυτό από τις 19 Μαρτίου μέχρι τις 17 Ιουνίου του 2009, όταν ο ΓΔ είχε καταφέρει να βαθμολογεί θετικά από το μηχανικό σύστημα 3F για 13 διαδοχικές εβδομάδες.

Μέχρι να ολοκληρωθεί η τρέχουσα εβδομάδα, λοιπόν και να διατηρηθεί η θετική βαθμολογία, εξακολουθεί να δοκιμάζεται η προηγούμενη χρονική αντίσταση αλλά ακόμη και αν το πρόσφατο ρεκόρ μακροβιότητας του ράλι σπάσει δε θα συμβεί το ίδιο και με το ρεκόρ απόδοσης του ΓΔ.

Αυτό γιατί το 1ο ράλι του ΓΔ, που κράτησε 13 διαδοχικές εβδομάδες, ξεκίνησε στις 1600 μονάδες, όταν δόθηκε το μεσοπρόθεσμο σήμα αγοράς στο ΓΔ στις 19 Μαρτίου, και ολοκληρώθηκε στις 2230 μονάδες, όταν δόθηκε το μεσοπρόθεσμο σήμα εξόδου, καταγράφοντας απόδοση της τάξης του 39,37%.

Αντίστοιχα, το 2ο ράλι σηματοδοτήθηκε στις 2230 μονάδες (17/07) και παραμένει σε ισχύ μέχρι και την Τρίτη με το ΓΔ να βρίσκεται στις 2807 και τη συνολική απόδοση του να φτάνει στο 25,87%. Έτσι, αν και το δεύτερο ράλι έχει διαρκέσει, ήδη, περισσότερο από το 1ο, ξεπερνώντας το σε διάρκεια, έχει πετύχει το 65% των κερδών του, μένοντας πίσω σε απόδοση.

Επιπλέον, από τις 09 Μαρτίου μέχρι την κορυφή της 2ας Ιουνίου, ο ΓΔ ενισχύθηκε κατά 65,2% και ο ΔΤΡ κατά 136,35%. Από τις 2 Ιουνίου μέχρι σήμερα, ωστόσο, η άνοδος του ΓΔ είναι της τάξης του 16,17% και των τραπεζών του 33,54%. Με άλλα λόγια ο ΓΔ χρειάστηκε κάτι λιγότερο από 3 μήνες για να αυξηθεί κατά 65,2 % και κάτι περισσότερο από 4 μήνες για να ενισχυθεί ένα περαιτέρω 16,17%. Αυτό σημαίνει πως από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα η άνοδος του ΓΔ δεν ξεπέρασε το 25% της ανόδου από το Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο.

Όπως έχουμε δει σε προηγούμενες αναλύσεις, το έτος της τρέχουσας δεκαετίας που παρουσιάζει τις περισσότερες ομοιότητες με το 2009 είναι αυτό του 2003. Τότε το μηχανικό σύστημα 3F είχε αναγνωρίσει ένα, μόνο, ανοδικό ράλι μεγάλης διάρκειας , το οποίο είχε συμπληρώσει 21 διαδοχικές εβδομάδες θετικής βαθμολογίας για το ΓΔ, από τις 04 Απριλίου μέχρι τις 28 Αυγούστου του έτους, με συνολική απόδοση 46,39% για το ΓΔ και 83,31% για τις τράπεζες. Αν λάβουμε υπόψη μας ότι το πρώτο ράλι του ΓΔ, στο 2009, είχε διάρκεια 13 εβδομάδες και απόδοση, περίπου, 40%, αντιλαμβανόμαστε τη δύναμη του καθώς πέτυχε το 87% της απόδοσης του αντίστοιχου ράλι του 2003 στο 62% του διαστήματος.

Πέρα από αυτό, από την ώρα που σηματοδοτήθηκε το 1ο μεσοπρόθεσμο ράλι του 2003 μέχρι τις 13 Οκτωβρίου του έτους ο ΓΔ είχε ενισχυθεί κατά 37,08% και οι τράπεζες κατά 71,02% ενώ από τη στιγμή που σηματοδοτήθηκε το 1ο μεσοπρόθεσμο ράλι του 2009 μέχρι τις 13 Οκτωβρίου ο ΓΔ έχει ενισχυθεί κατά 73,02% με τις τράπεζες να ενισχύονται 163,83%.

Συμπερασματικά, στο μεσοπρόθεσμο ορίζοντα ο ΓΔ φαίνεται πως έχει μπει σε ακραία ανοδική κατάσταση όσον αφορά τη διάρκεια του τρέχοντος ράλι, γεγονός που χρειάζεται προσοχή, ενώ δεν έχει καταφέρει να καταγράψει την απόδοση που είχε κατά τη διάρκεια του 1ου ράλι γεγονός που φανερώνει μία απώλεια δυναμικής. Έτσι, οι ακραία ανοδικές μετρήσεις πληθαίνουν συνεχώς και το βάρος στους ώμους του ΧΑ μεγαλώνει.

Ανακοίνωση της ΕΚΤΑ:

Θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως στις 26 του μηνός κλείνουν 2 χρόνια από την έναρξη του 3FVIP.com και η ΕΚΤΑ θα γιορτάσει παρέχοντας δώρα στα ήδη υπάρχοντα μέλη της ενώ επιθυμεί να παρέχει έκπτωση 50% στους αναγνώστες σας για:

5 νέες συνδρομές στην υπηρεσία 3FVIP.com (ανεξαρτήτως διαστήματος),

3 μηχανικά συστήματα 3F2009 - με επιπλέον εξ αποστάσεως διδασκαλία από τον κύριο Παναγιώτου -

& 3 θέσεις στα εκπαιδευτικά της τμήματα.

Με εκτίμηση


Ελληνική Κοινότητα Τεχνικής Ανάλυσης
www.sed.gr/cgi-bin/ikonboard/ikonboard.cgi

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Εταιρική Διακυβέρνηση, Γενικές Συνελεύσεις, σχολιασμός αποφάσεων διοικήσεων εισηγμένων και εποπτικών αρχών του Χ.Α., Άρθρα οικονομικού περιεχομένου.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις