Μετοχικός Ακτιβισμός
Άρθρα, ανακοινώσεις και παρεμβάσεις του ΣΕΔ
Λίγα λόγια για εμένα
Σύνδεσμος Επενδυτών & Διαδικτύου-ΣΕΔ (www.sed.gr) Μη κερδοσκοπικός οργανισμός, Ένωση Μετόχων και Επενδυτών του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
(διαβάστε περισσότερα)
Μουσικές Περιπλανήσεις από το forum του ΣΕΔ
·Έτος Σοπέν (Chopin): 200 χρόνια από τη γέννηση του Φρεντερίκ Σοπέν
·Νίκος Γούναρης:O τραγουδιστής με τη βελούδινη φωνή
·HAIR:Το musical των hippies
·Beach Boys:Ένα υπέροχο φωνητικό συγκρότημα
·ADAMO:Ο θρύλος της Γαλλικής μουσικής σκηνής
·Edith Piaf:Το σπουργιτάκι
·Παύλος Σιδηρόπουλος:Ο πρίγκιπας του ροκ
·Αφοί Κατσιμίχα:Οι Έλληνες "Simon & Garfungel"
·The Mamas and The Papas
·Μαρίκα Νίνου, Η "Ντίβα" του Ρεμπέτικου
·LUCIANO PAVAROTTI 1935-2007
·Rolling Stones, Οι "γερόλυκοι του Rock"
·Μάρκος Βαμβακάρης, Ο "πατριάρχης" του ρεμπέτικου
·John Lennon, Strawberry fields for ever
·Hard Rock, Deep Purple-Led Zeppelin
·ΜΠΕΤΟΒΕΝ, Ο πιο πονεμένος άνθρωπος ή μισάνθρωπος ;
·Γιώργος Μητσάκης, Όπου Γιώργος και μάλαμα.
·Rock and Roll, Halley-Richard-Berry
·Dave Brubeck, Ο Θρύλος της Τζαζ
·Βασίλης Τσιτσάνης, Η ιστορία του λαϊκού τραγουδιού
·James Brown, O "νονός της σόουλ"
·Μπαχ, Ιωάννης Σεβαστιανός Μπαχ (1685-1750)
·Στέλιος..., Η μια και μοναδική φωνή στον...κόσμο
·Simon & Garfunkel, Sounds of Silence
·Μαρία Κάλλας, H ντίβα που δόξασε την Ελλάδα
·Έλβις Πρίσλεϊ, Ο "βασιλιάς" του Rock
·Σαββόπουλος, Ας κρατήσουν οι χοροί
·The Wall, Pink Floyd
·Oscar Peterson, Ο πιανίστας της Τζαζ
·Μότσαρτ, Amandeus:Το φαινόμενο
·Απλά...Στράτος, Ένας και...μοναδικός
·BEATLES, Από την Ιστορία στον Θρύλο
Σύνδεσμοι


ΧΑ: 1ο στην Ευρώπη και κατά τη διόρθωση
687 αναγνώστες
Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2009
22:32

Ανάλυση από την ΕΚΤΑ:

Σε προηγούμενη αναφορά γράψαμε πως δεν υπάρχει τίποτα το χαοτικό στις χρηματιστηριακές αγορές και ότι αυτές είναι προβλέψιμες αρκεί να χρησιμοποιεί κανείς τα σωστά εργαλεία με τον κατάλληλο τρόπο. Εξετάζοντας την απόδοση των 83 μεγαλύτερων χρηματιστηρίων του κόσμου από τις 2 Ιουνίου μέχρι σήμερα (στις 03 Ιουνίου είχαμε γράψει στη στήλη χρησιμοποιώντας πληροφορίες από το 3FVIP.com πως “α)έχουμε μπει σε μία φάση όπου αναγνωρίζονται μεσοπρόθεσμες ακραίες ανοδικές καταστάσεις τόσο στο πετρέλαιο, που βοήθησε στην άνοδο των μετοχών, όσο και στην ίδια την αγορά μετοχών β) θα ήταν σημαντικότατη παράλειψη να αγνοήσουμε τη μέτρηση του ώριμου μεσοπρόθεσμου ΕΚΤΑ 600, η οποία είναι τόσο ακραία που υποδηλώνει μεσοπρόθεσμη φούσκα τόσο για το ΓΔ όσο και για την ΕΤΕ.”) διαπιστώνουμε και πάλι την ύπαρξη της παγκόσμιας τάσης, με 69 από αυτά να καταγράφουν απώλειες και μόλις 14 να καταγράφουν κέρδη.

Από τα 14 χρηματιστήρια με κέρδη, μόνο τα πολύ μικρά του Λιβάνου, της Κένυας, της Σρι Λάνκα και του Μαυρίκιου έχουν διψήφιες αποδόσεις. Η μεγαλύτερη χώρα με κέρδη είναι η Κίνα, που καταγράφει άνοδο 6,18% από τις 2 Ιουνίου. Οι άλλες 3 μεγάλες αναδυόμενες αγορές καταγράφουν απώλειες, με την Ινδία να βρίσκεται στο -3,7%, τη Βραζιλία στο -7,82% και τη Ρωσία στο -21%.

Η Ρωσία καταλαμβάνει τη 2η θέση στη λίστα με τις χώρες με την χειρότερη απόδοση σε αυτό το διάστημα, ενώ η Ελλάδα, κράτησε την παράδοση και πάλι και βρίσκεται στην πρώτη 10άδα των χωρών με απώλειες, έχοντας διορθώσει κατά 10,72%. Ακόμη, βρίσκεται στην 1η θέση στην Ευρώπη σε απώλειες από τις 2 Ιουνίου μέχρι σήμερα, αφήνοντας μία θέση πιο πίσω την Ιταλία.

Έτσι, ο κανόνας που θέλει την Ελλάδα να βρίσκεται στην 1η δεκάδα μεταξύ των 83 σημαντικότερων χρηματιστηρίων του κόσμου και στην κορυφή της Ευρώπης τόσο σε περιόδους ανόδου όσο και σε περιόδους πτώσεων, επιβεβαιώνεται και μαζί με αυτόν επιβεβαιώνεται και το γεγονός πως αξίζει να επενδύει κανείς στο ΧΑ όταν η επιστημονική τεχνική ανάλυση και όλες οι Λογικές ενδείξεις δείχνουν άνοδο αλλά και θα πρέπει να προβαίνει σε κατοχυρώσεις κερδών και κλείσιμο θέσεων σχετικά νωρίς, όταν οι ενδείξεις δείχνουν πτώση, καθώς το ΧΑ υπερβάλλει τόσο προς τα πάνω όσο και προς τα κάτω.

Από τις 02 Ιουνίου η χώρα των G7 με τις λιγότερες απώλειες είναι η Ιαπωνία, η οποία είχε καταγράψει και τα περισσότερα κέρδη κατά την περίοδο της ανόδου. Οι ΗΠΑ καταγράφουν απώλειες 5,21% και βρίσκονται στην καλύτερη θέση μετά την Ιαπωνία, ενώ η Γερμανία έχει διορθώσει κατά 8,49%, η Γαλλία κατά 7,73%, ο Καναδάς κατά 6,85% και η Ιταλία κατά 10,04%.

Ενώ, όμως, η μεσοβραχυπρόθεσμη τάση αναγνωρίζεται ως πτωτική διεθνώς, δε συμβαίνει το ίδιο με την μακροπρόθεσμη από την αρχή του έτους. Έτσι, τα 63 από τα 83 μεγαλύτερα χρηματιστήρια του κόσμου καταγράφουν κέρδη μέσα στο 2009, με την Κίνα να ενισχύεται κατά 58,87%, τη Ρωσία κατά 47,61% και την Ινδία κατά 48,48%. Ο πιο απλός τρόπος για να εκμεταλλευτεί κανείς αυτήν την άνοδο ήταν μέσω της αγοράς του ETF αναδυόμενων αγορών EEM.

Στην ανάλυση της 28/10/2008 με τίτλο “Παναγιώτου: αγόρασα ETFs μετοχών στις 28/10” ο διευθυντής της ΕΚΤΑ κύριος Πάνος Παναγιώτου είχε γράψει, μεταξύ άλλων: “Το ETF που αγόρασα την Τρίτη ήταν το EEM, των αναδυόμενων αγορών. Η πτώση των αναδυόμενων αγορών και η αστάθεια τους είναι ακόμη μεγαλύτερες από αυτές των ώριμων. Έτσι, μία μεγάλη άνοδος στις μεν είναι λογικό να οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη στις αναδυόμενες.” Από τις 28/10 μέχρι σήμερα, το ETF ΕΕΜ καταγράφει κέρδη 61,83%, έχοντας φτάσει στις αρχές Ιουνίου στο 80%.


Ελληνική Κοινότητα Τεχνικής Ανάλυσης
www.sed.gr/cgi-bin/ikonboard/ikonboard.cgi

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Εταιρική Διακυβέρνηση, Γενικές Συνελεύσεις, σχολιασμός αποφάσεων διοικήσεων εισηγμένων και εποπτικών αρχών του Χ.Α., Άρθρα οικονομικού περιεχομένου.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις