Μετοχικός Ακτιβισμός
Άρθρα, ανακοινώσεις και παρεμβάσεις του ΣΕΔ
Λίγα λόγια για εμένα
Σύνδεσμος Επενδυτών & Διαδικτύου-ΣΕΔ (www.sed.gr) Μη κερδοσκοπικός οργανισμός, Ένωση Μετόχων και Επενδυτών του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
(διαβάστε περισσότερα)
Μουσικές Περιπλανήσεις από το forum του ΣΕΔ
·Έτος Σοπέν (Chopin): 200 χρόνια από τη γέννηση του Φρεντερίκ Σοπέν
·Νίκος Γούναρης:O τραγουδιστής με τη βελούδινη φωνή
·HAIR:Το musical των hippies
·Beach Boys:Ένα υπέροχο φωνητικό συγκρότημα
·ADAMO:Ο θρύλος της Γαλλικής μουσικής σκηνής
·Edith Piaf:Το σπουργιτάκι
·Παύλος Σιδηρόπουλος:Ο πρίγκιπας του ροκ
·Αφοί Κατσιμίχα:Οι Έλληνες "Simon & Garfungel"
·The Mamas and The Papas
·Μαρίκα Νίνου, Η "Ντίβα" του Ρεμπέτικου
·LUCIANO PAVAROTTI 1935-2007
·Rolling Stones, Οι "γερόλυκοι του Rock"
·Μάρκος Βαμβακάρης, Ο "πατριάρχης" του ρεμπέτικου
·John Lennon, Strawberry fields for ever
·Hard Rock, Deep Purple-Led Zeppelin
·ΜΠΕΤΟΒΕΝ, Ο πιο πονεμένος άνθρωπος ή μισάνθρωπος ;
·Γιώργος Μητσάκης, Όπου Γιώργος και μάλαμα.
·Rock and Roll, Halley-Richard-Berry
·Dave Brubeck, Ο Θρύλος της Τζαζ
·Βασίλης Τσιτσάνης, Η ιστορία του λαϊκού τραγουδιού
·James Brown, O "νονός της σόουλ"
·Μπαχ, Ιωάννης Σεβαστιανός Μπαχ (1685-1750)
·Στέλιος..., Η μια και μοναδική φωνή στον...κόσμο
·Simon & Garfunkel, Sounds of Silence
·Μαρία Κάλλας, H ντίβα που δόξασε την Ελλάδα
·Έλβις Πρίσλεϊ, Ο "βασιλιάς" του Rock
·Σαββόπουλος, Ας κρατήσουν οι χοροί
·The Wall, Pink Floyd
·Oscar Peterson, Ο πιανίστας της Τζαζ
·Μότσαρτ, Amandeus:Το φαινόμενο
·Απλά...Στράτος, Ένας και...μοναδικός
·BEATLES, Από την Ιστορία στον Θρύλο
Σύνδεσμοι


Επιβεβαιώνει την τεχνική στατιστική ανάλυση η κίνηση των μετοχών
757 αναγνώστες
Πέμπτη, 21 Μαΐου 2009
23:27

Ανάλυση από την ΕΚΤΑ:

Το ράλι της 9ης Μαρτίου διανύει την 11η εβδομάδα του αλλά η τεχνική στατιστική ανάλυση μας έχει πει μερικές εβδομάδες πριν τί θα έπρεπε να περιμένουμε.

Όταν ακόμη το ράλι βρισκόταν στην 9η εβδομάδα του είχαμε δημοσιεύσει ανάλυση από το 3FVIP.com στην οποία είχαμε γράψει: “Πρόκειται, μόλις, για τη 12η φορά στην ιστορία του δείκτη που καταγράφει ράλι ίσο ή μεγαλύτερο των 9 εβδομάδων και έχει ενδιαφέρον να δούμε τί μας δείχνει η στατιστική τεχνική ανάλυση για την απόλυτη χρονική αντίσταση του δείκτη, στο μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, αλλά και για τις αποδόσεις στις επόμενες εβδομάδες μετά από αντίστοιχα ανοδικά σερί. Στον επόμενο πίνακα βλέπουμε πως από τις 12 προηγούμενες φορές αντίστοιχων ράλι, στις 4 η επόμενη εβδομάδα, δηλαδή η 10η, κατέγραψε απώλειες, βάζοντας τέλος στο σερί, στις 2 το σερί τελείωσε μετά την 10η εβδομάδα και στις 5 τελείωσε μετά την 11η.

Ωστόσο, η σημαντικότερη περιοχή χρονικής αντίστασης, εντοπίζεται μεταξύ της 9ης και της 11ης εβδομάδας, δηλαδή μεταξύ της τρέχουσας και των επόμενων δύο. Η τεχνική στατιστική ανάλυση μας δίνει ένα ακόμη πολύ σημαντικό στοιχείο: η μέγιστη άνοδος στο διάστημα των 9 διαδοχικών εβδομάδων σε όλα τα ράλι, ήταν της τάξης του 37,38% και καταγράφηκε στο ζενίθ της φούσκας τεχνολογίας, στα τέλη του 1999. Το τρέχον ράλι είναι το 2ο σε απόδοση στην ιστορία με 33% ενώ το 3ο σε απόδοση έφτασε μέχρι το +28,48%.”

Έτσι, λαμβάνοντας υπόψη ότι το μόνο μεγαλύτερο σε απόδοση ράλι 9 εβδομάδων του Nasdaq από το τρέχον , καταγράφηκε κατά τη διάρκεια μίας από τις μεγαλύτερες φούσκες στη χρηματιστηριακή ιστορία και δεδομένου ότι ακολουθούν πολύ σημαντικές χρονικές αντιστάσεις, δεν είναι καθόλου παράλογο για όσους έχουν κερδίσει από το τρέχον ράλι του να πάρουν κάποια από τα κέρδη τους.”

Επιπλέον, στις 5 Μαΐου είχαμε γράψει τα εξής: ' Πρόκειται, μόλις, για την 7η φορά στην ιστορία του Nasdaq που παρέμεινε κάτω από τον ΚΜΟ 200 ημερών του για διάστημα πάνω από 150 ημέρες. Σύμφωνα με την παλιά τεχνική ανάλυση η διάσπαση του ΚΜΟ είναι ένα μακροπρόθεσμο σήμα αγοράς και με τη βοήθεια της τεχνικής στατιστικής ανάλυσης μπορούμε να ελέγξουμε σε ποιο βαθμό ισχύει αυτό, εξετάζοντας προηγούμενες αντίστοιχες περιπτώσεις.

Ελέγχοντας όλο το ιστορικό αρχείο του Nasdaq, εντοπίζουμε 6 περιπτώσεις που μετά από διάστημα παραμονής μεγαλύτερο από 150 συνεδριάσεις κάτω από τον ΚΜΟ 200 ημερών, ο δείκτης έκλεισε πάνω από αυτόν. Την εβδομάδα μετά το κλείσιμο πάνω από τον ΚΜΟ 200 Εξετάζοντας τα διαγράμματα των περιπτώσεων που αναφέραμε παραπάνω, παρατηρούμε πως σε 4 από τις 6 προηγούμενες, παρόμοιες με την τρέχουσα, περιπτώσεις, ο ΚΜΟ 200 λειτούργησε περισσότερο ως αντίσταση για το μεσοπρόθεσμο διάστημα, ασχέτως αν ακολούθησε περίοδος μεγάλων ή μικρών κινήσεων, παρά ως αφετηρία μίας μεγάλης ανόδου. Ακόμη, σύμφωνα με τη μελέτη προηγούμενων περιπτώσεων είναι πιθανότερο να υπάρξει περίοδος παύσης της ανόδου, διόρθωσης ή μείωσης της δύναμής της, παρά το κλείσιμο να σημάνει την άμεση αρχή ενός μακροπρόθεσμου ανοδικού ράλι”

Πράγματι μέχρι στιγμής η 11η εβδομάδα έχει φέρει πιέσεις για το Nasdaq ενώ ο ΚΜΟ 200 έχει λειτουργήσει ως αντίσταση και οχι ως αφετηρία νέου ράλι.


Ελληνική Κοινότητα Τεχνικής Ανάλυσης

www.sed.gr/cgi-bin/ikonboard/ikonboard.cgi
____________________________________________________________

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕΔ ΣΤΗ 2η ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ:
www.sed.gr/cgi-bin/ikonboard/ikonboard.cgi

 

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Εταιρική Διακυβέρνηση, Γενικές Συνελεύσεις, σχολιασμός αποφάσεων διοικήσεων εισηγμένων και εποπτικών αρχών του Χ.Α., Άρθρα οικονομικού περιεχομένου.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις