Μετοχικός Ακτιβισμός
Άρθρα, ανακοινώσεις και παρεμβάσεις του ΣΕΔ
Λίγα λόγια για εμένα
Σύνδεσμος Επενδυτών & Διαδικτύου-ΣΕΔ (www.sed.gr) Μη κερδοσκοπικός οργανισμός, Ένωση Μετόχων και Επενδυτών του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
(διαβάστε περισσότερα)
Μουσικές Περιπλανήσεις από το forum του ΣΕΔ
·Έτος Σοπέν (Chopin): 200 χρόνια από τη γέννηση του Φρεντερίκ Σοπέν
·Νίκος Γούναρης:O τραγουδιστής με τη βελούδινη φωνή
·HAIR:Το musical των hippies
·Beach Boys:Ένα υπέροχο φωνητικό συγκρότημα
·ADAMO:Ο θρύλος της Γαλλικής μουσικής σκηνής
·Edith Piaf:Το σπουργιτάκι
·Παύλος Σιδηρόπουλος:Ο πρίγκιπας του ροκ
·Αφοί Κατσιμίχα:Οι Έλληνες "Simon & Garfungel"
·The Mamas and The Papas
·Μαρίκα Νίνου, Η "Ντίβα" του Ρεμπέτικου
·LUCIANO PAVAROTTI 1935-2007
·Rolling Stones, Οι "γερόλυκοι του Rock"
·Μάρκος Βαμβακάρης, Ο "πατριάρχης" του ρεμπέτικου
·John Lennon, Strawberry fields for ever
·Hard Rock, Deep Purple-Led Zeppelin
·ΜΠΕΤΟΒΕΝ, Ο πιο πονεμένος άνθρωπος ή μισάνθρωπος ;
·Γιώργος Μητσάκης, Όπου Γιώργος και μάλαμα.
·Rock and Roll, Halley-Richard-Berry
·Dave Brubeck, Ο Θρύλος της Τζαζ
·Βασίλης Τσιτσάνης, Η ιστορία του λαϊκού τραγουδιού
·James Brown, O "νονός της σόουλ"
·Μπαχ, Ιωάννης Σεβαστιανός Μπαχ (1685-1750)
·Στέλιος..., Η μια και μοναδική φωνή στον...κόσμο
·Simon & Garfunkel, Sounds of Silence
·Μαρία Κάλλας, H ντίβα που δόξασε την Ελλάδα
·Έλβις Πρίσλεϊ, Ο "βασιλιάς" του Rock
·Σαββόπουλος, Ας κρατήσουν οι χοροί
·The Wall, Pink Floyd
·Oscar Peterson, Ο πιανίστας της Τζαζ
·Μότσαρτ, Amandeus:Το φαινόμενο
·Απλά...Στράτος, Ένας και...μοναδικός
·BEATLES, Από την Ιστορία στον Θρύλο
Σύνδεσμοι


Ανάλυση της ΕΚΤΑ-Μεγάλη επιτυχία ΣΕΔ με RAINBOW
596 αναγνώστες
Τετάρτη, 20 Μαΐου 2009
00:17

Ανάλυση της ΕΚΤΑ:

Κοντά στο μέγιστο στόχο ο ΓΔ

Στην ανάλυση στις 11 Απριλίου με το ΓΔ να πλησιάζει στις 2000 μονάδες, είχαμε γράψει πως ένας από τους βασικούς δείκτες ΕΚΤΑ 600 είχε δώσει μία θετική μέτρηση για τη μεσοπρόθεσμη τάση του ΓΔ, πολύ υψηλής τιμής και πως η προηγούμενη αντίστοιχη μέτρηση είχε δοθεί το 2003 και πάλι κοντά στις 2000 μονάδες. Όπως και το 2003 έτσι και το 2009 αυτό είχε συμβεί αφού πρώτα ο ΓΔ είχε φτάσει ως τις 1500.

Όπως γράψαμε σε εκείνη την ανάλυση, το 2003, μετά από την ακραία αυτή μέτρηση, ο ΓΔ συνέχισε να ανεβαίνει για 1 και πλέον μήνα για να διορθώσει, τελικά, από τις 2300 στις 2000 μονάδες.

Σε επόμενη ανάλυση με τίτλο “Είναι το 2009 το 2003 σε επανάληψη; “ επισημάναμε πως το ράλι του 2003 είχε ξεκινήσει στις 13 Μαρτίου ενώ το ράλι του 2009 ξεκίνησε στις 09, δηλαδή ακριβώς 6 χρόνια παρά 4 ημέρες αργότερα.

Έχουν συμπληρωθεί 6 χρόνια από το ράλι του ΓΔ που τον είχε απογειώσει από τα πολυετή χαμηλά επίπεδα των 1500 μονάδων στις 2300 μονάδες. Το ράλι εκείνο είχε ξεκινήσει στις 13 Μαρτίου του 2003 και προκειμένου ο ΓΔ να πετύχει την άνοδο αυτή των 800 μονάδων, χρειάστηκε 5 μήνες. Ένα μήνα νωρίτερα, στις αρχές του Αυγούστου 2003, ο ΓΔ είχε φτάσει στις 2200 μονάδες όπου και διόρθωσε βραχυπρόθεσμα, πριν καταγράψει το τελευταίο ράλι που τον έφερε στη μεσοπρόθεσμη κορυφή των 2300 μονάδων στα τέλη Αυγούστου.

Παρά τις διαφορές σε μακροτεχνικό και μακροοικονομικό επίπεδο, στο μικροτεχνικό, αυτό, δηλαδή, που έχει να κάνει μόνο με την ίδια την κίνηση του ΓΔ, οι ομοιότητες με το ράλι του 2003 είναι, από την αρχή πάρα πολλές. Με το δείκτη ΕΚΤΑ 600 να παρέχει αντίστοιχες μετρήσεις σήμερα με αυτές του 2003 και μάλιστα για πρώτη φορά από τότε, το 100% του μεσοπρόθεσμου στόχου για το ΓΔ είναι λογικό να τεθεί, όπως και τότε, στις 2300 μονάδες.

Η άνοδος της Δευτέρας πήρε πίσω κάποιες από τις απώλειες της τελευταίας μικρής διορθωτικής κίνησης αλλά δεν άλλαξε κάτι ιδιαίτερο στο βασικό βραχυπρόθεσμο κύκλο των 8 συνεδριάσεων του ΓΔ. Όμως η εκρηκτική άνοδος της Τρίτης τον έφερε ένα βήμα πιο κοντά στο 100% του στόχου και όσο και αν αυτό είναι εντυπωσιακό δε παύει να αποτελεί και ένα λόγο προσοχής.

Από την αρχή του μήνα δεν υπάρχει κανένας διεθνής δείκτης που να καταγράφει απώλειες απώλειες αλλά ούτε και μεγάλα κέρδη, σε σχέση με τους 2 προηγούμενους μήνες. Οι αναδυόμενες αγορές πρωταγωνιστούν θετικά ενώ ο ΓΔ καταγράφει και πάλι μεγαλύτερα κέρδη από του διεθνείς, κοντά στο 9%.

Στο αντίστοιχο, σχεδόν, χρονικό διάστημα του προηγούμενου μήνα, η εικόνα της αγοράς μετοχών ήταν εμφανώς πιο δυνατή, με τον DAX τότε να καταγράφει άνοδο της τάξης του 11,58% από την 1η μέχρι την 16η Απριλίου, το Nasdaq άνοδο 7,66% και το ΓΔ άνοδο 17,54%.

Ωστόσο, στο μεσοπρόθεσμο ορίζοντα το 3F2009 διατηρεί τη θετική βαθμολογία για 10η διαδοχική εβδομάδα, παρά τη μείωση της τιμής της δύναμης της τάσης. Αυτό συνεπάγεται ότι η στρατηγική της διακράτησης μεσοπρόθεσμων θέσεων παραμένει σε ισχύ, ενώ όσοι traders προέβησαν σε μικρή κατοχύρωση κερδών κατά τη διάρκεια της πρόσφατης διορθωτικής κίνησης μπορούν να κρατήσουν αυτά τα κέρδη εκτός αγοράς προς το παρόν.


Ελληνική Κοινότητα Τεχνικής Ανάλυσης

www.sed.gr/cgi-bin/ikonboard/ikonboard.cgi

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΣΕΔ ΜΕ RAINBOW:

Η Ε.Κ. αμέσως μετά την επιστολή του ΣΕΔ για ΒΩΒΟ στην οποία αναφερόταν η μετοχή της RAINBOW σαν παράδειγμα, έσπευσε να την βγάλει από την αναστολή διαπραγμάτευσης, όπου βρισκόταν...ξεχασμένη εδώ και αρκετό καιρό.

www.sed.gr/cgi-bin/ikonboard/ikonboard.cgi

Σχόλια

20/05 01:04  donna_c
Μπράβο για άλλη μια φορά στον ΣΕΔ.
Η Ε.Κ. σίγουρα θορυβήθηκε από την επιστολή και έψαξε το θέμα της Rainbow που ήταν ξεχασμένο.
Η τελευταία παράγραφος της επιστολής του ΣΕΔ που μιλάει για "ισονομία" και διαφάνεια, ήταν μια πολύ δυναμική παρέμβαση που πιστεύω ότι τάραξε τα "λιμνάζοντα ύδατα" της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς
20/05 01:06  Mogadishu
ειναι απασχολημενοι στην επιτροπη με τα θεματα που εχουν να διορθωσουν απο τις εξετασεις, πριν τα ετοιμαζαν...που χρονος?
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Εταιρική Διακυβέρνηση, Γενικές Συνελεύσεις, σχολιασμός αποφάσεων διοικήσεων εισηγμένων και εποπτικών αρχών του Χ.Α., Άρθρα οικονομικού περιεχομένου.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις