Μετοχικός Ακτιβισμός
Άρθρα, ανακοινώσεις και παρεμβάσεις του ΣΕΔ
Λίγα λόγια για εμένα
Σύνδεσμος Επενδυτών & Διαδικτύου-ΣΕΔ (www.sed.gr) Μη κερδοσκοπικός οργανισμός, Ένωση Μετόχων και Επενδυτών του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
(διαβάστε περισσότερα)
Μουσικές Περιπλανήσεις από το forum του ΣΕΔ
·Έτος Σοπέν (Chopin): 200 χρόνια από τη γέννηση του Φρεντερίκ Σοπέν
·Νίκος Γούναρης:O τραγουδιστής με τη βελούδινη φωνή
·HAIR:Το musical των hippies
·Beach Boys:Ένα υπέροχο φωνητικό συγκρότημα
·ADAMO:Ο θρύλος της Γαλλικής μουσικής σκηνής
·Edith Piaf:Το σπουργιτάκι
·Παύλος Σιδηρόπουλος:Ο πρίγκιπας του ροκ
·Αφοί Κατσιμίχα:Οι Έλληνες "Simon & Garfungel"
·The Mamas and The Papas
·Μαρίκα Νίνου, Η "Ντίβα" του Ρεμπέτικου
·LUCIANO PAVAROTTI 1935-2007
·Rolling Stones, Οι "γερόλυκοι του Rock"
·Μάρκος Βαμβακάρης, Ο "πατριάρχης" του ρεμπέτικου
·John Lennon, Strawberry fields for ever
·Hard Rock, Deep Purple-Led Zeppelin
·ΜΠΕΤΟΒΕΝ, Ο πιο πονεμένος άνθρωπος ή μισάνθρωπος ;
·Γιώργος Μητσάκης, Όπου Γιώργος και μάλαμα.
·Rock and Roll, Halley-Richard-Berry
·Dave Brubeck, Ο Θρύλος της Τζαζ
·Βασίλης Τσιτσάνης, Η ιστορία του λαϊκού τραγουδιού
·James Brown, O "νονός της σόουλ"
·Μπαχ, Ιωάννης Σεβαστιανός Μπαχ (1685-1750)
·Στέλιος..., Η μια και μοναδική φωνή στον...κόσμο
·Simon & Garfunkel, Sounds of Silence
·Μαρία Κάλλας, H ντίβα που δόξασε την Ελλάδα
·Έλβις Πρίσλεϊ, Ο "βασιλιάς" του Rock
·Σαββόπουλος, Ας κρατήσουν οι χοροί
·The Wall, Pink Floyd
·Oscar Peterson, Ο πιανίστας της Τζαζ
·Μότσαρτ, Amandeus:Το φαινόμενο
·Απλά...Στράτος, Ένας και...μοναδικός
·BEATLES, Από την Ιστορία στον Θρύλο
Σύνδεσμοι


ΕΚΤΑ:Απόπειρα παύσης της πτώσης στη Wall Street
664 αναγνώστες
Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2008
23:43

Απόπειρα παύσης της πτώσης στη Wall Street

Γράψαμε σε πρόσφατη ανάλυσή μας ότι οι χρηματιστηριακές αγορές έχουν μπει σε μία αρνητική φούσκα, τουλάχιστον στο βραχυπρόθεσμο ορίζοντα. Παραθέσαμε μία σειρά μετρήσεων με αρνητικά ρεκόρ δεκαετιών ενώ μία πληθώρα άλλων μετρήσεων, επιβεβαιώνουν το, στατιστικά, ακραία υποτιμημένο επίπεδο στο οποίο έχουν βρεθεί πολλές μετοχές.

Για παράδειγμα, ο δείκτης των μετοχών που βρίσκονται πάνω από τον ΚΜΟ τους 50 ημερών, σε όλους τους βασικούς κλάδους των ΗΠΑ, έφτασε, στην αρχή της συνεδρίασης της Παρασκευής, στο 0%. Σε όλες τις περιπτώσεις, όλων των διεθνών δεικτών, οι EKTA 600 έχουν δώσει ακραίες πτωτικές μετρήσεις ρεκόρ.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, είδαμε μία προσπάθεια αντιστροφής του χρηματιστηριακού καιρού, στο τέλος της συνεδρίασης της Παρασκευής,. Ένα από τα στοιχεία που αξίζει να σημειωθούν, είναι ότι η ανοδική αντίδραση ξεκίνησε από τον τραπεζικό κλάδο των ΗΠΑ, εκεί όπου είχε συγκεντρωθεί όλη η πολιτική παρέμβαση από τον Ιούλιο. Ο σχετικός δείκτης έχασε όλη την άνοδο των τελευταίων μηνών και δοκίμασε, την Παρασκευή το χαμηλό του Ιουλίου.

Ακριβώς σε αυτό το σημείο ασκήθηκε μεγάλη παρέμβαση και ο δείκτης κινήθηκε έντονα ανοδικά, ενώ στην πορεία ακολούθησαν και οι υπόλοιποι. Η παρέμβαση έγινε στο τέλος της εβδομάδας ώστε να αποτραπούν οι πιέσεις της επόμενης ημέρας και να δοθεί ένα μήνυμα αισιοδοξίας.

Είναι σημαντικό να θυμίσουμε ότι, στατιστικά, πολλά κραχ ολοκληρώνονται μέσα στο μήνα Οκτώβριο, όχι απαραίτητα ως προς τον πολυετή ορίζοντά τους αλλά ως προς την ένταση της πτώσης τους. Έτσι, η προσπάθεια της Παρασκευής ίσως να ανοίγει την πόρτα για μία ανοδική ανάπαυλα. Τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, δηλαδή, την ακραία πτωτική κατάσταση που έχει δημιουργήσει αρνητική φούσκα, τη στατιστική παρατήρηση ότι το δεύτερο μισό του Οκτωβρίου είναι, συνήθως, πολύ καλύτερο από το πρώτο και ότι οι τελευταίοι μήνες του χρόνου είναι, γενικότερα, καλύτεροι από τους προηγούμενους αλλά και η ανοδική επαναφορά της Παρασκευής, μας υποχρεώνουν να λάβουμε υπόψη μας το σενάριο μίας ενδεχόμενης προσπάθειας ανοδικής αντίδρασης.

Έτσι, η επόμενη εβδομάδα καλείται να παίξει αυτόν το ρόλο, της εβδομάδας μέσα στην οποία θα γίνει μία ύστατη προσπάθεια ανατροπής του πτωτικού σκηνικού. Πιστεύουμε ότι πέρα από το πολιτικό χρήμα υπάρχουν και έξυπνα βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα κεφάλαια που βρίσκονται σε ετοιμότητα για να προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την αρχή μίας, ενδεχόμενης, ανοδικής αντίδρασης. Σε γενικές γραμμές, είναι η πρώτη φορά εδώ και πολύ καιρό, που υπάρχουν, ττεχνικές προϋποθέσεις για κάτι διαφορετικό από πτώση. Περισσότερα σχετικά θα δούμε από την επόμενη εβδομάδα, έχοντας στα χέρια μας και νέα στοιχεία.

Ελληνική Κοινότητα Τεχνικής Ανάλυσης

www.sed.gr/cgi-bin/ikonboard/ikonboard.cgi

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Εταιρική Διακυβέρνηση, Γενικές Συνελεύσεις, σχολιασμός αποφάσεων διοικήσεων εισηγμένων και εποπτικών αρχών του Χ.Α., Άρθρα οικονομικού περιεχομένου.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις